- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Тема за Дискусии и Разногласия
npp, я кажи какво става с процеса на спасението на всички човеци/одушевени, как върви. Ти спасяваш ли спасяваш, дупето си скъсваш от спасяване, пък нищо не казваш, как вървят нещата.
Моля дръж ни в течение, това е важно за нас, простичките потребители на вселената.
Последно редактирано от defender : 09-05-2012 на 19:27
ти кажи, изяви Правдата поне веднъж, защо очакваш един единствен човек да ръководи Божието дело, което както и ти си посочил е делото по осигуряване на пълен/вечен живот за всички човеци, а не само за някои, как един единствен човек да спаси сам целият свят, ако това беше възможно, то щеше да стане още през времето на Авраам, когато при мамвриевите дъбове е срещнал Бог и Го е молил да спаси колкото се може повече човеци, а ако може дори и всички, но уви Той поразил содом заедно с всичките му жители, и не спасил всички човеци, а ето и че след 2 хилядолетия при все че досега е имало доста праведни вярващи-християни, които са се молили за всеспасение пред истинският Господ Бог, пак няма спасение за всички, защото липсваше достатъчно организираност, понеже праведните в вярата бяха единици, а неправедните там изобилстваха, и затова не дойде съвършено спасение за всички човеци, и така, работете за да дойде спасение, а не думайте защо един единствен човек не е осигурил спасение за всички човеци, колкото и да е съвършено праведен пред Господа Бога, няма как само един единствен да реши всички световни проблеми, иначе ако можеше, то вече щеше да е станало, при това неведнъж, защото през цялата човешка история досега е имало хиляди праведни вярващи, които до последно са ходатайствували за съвършено спасение на всички човеци пред истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, но уви все още такова спасение не е дошло, защото онези, които наистина работеха досега бяха малцина, а мнозинството от вярващи на човешката религия (меко казано) се размотаваха като вършеха делата на неправдата и то най-показно и демон-стративно
npp, какво точно те кара да си въобразяваш, че си станал свидетел на словото бе.
Бог ли ти каза, че вече си удостоен с честа да си свидетел на словото.
Последно редактирано от defender : 09-25-2012 на 11:42
въпросът ми беше, защо си го въобразяваш това, т.е. какво те кара да си го въобразяваш.
Бог ли ти го каза, че ти е дал тази невероятна чест.
т.е. ти си въобразяваш, че Бог те е дарил с такова достойнство, че ти си съвършения разбирач на словото, на които не са му нужни никакви обяснения.
Разбирач, готов да отхвърли поученията на светиите и православната църква и да каже, че неговото свидетелство е по-вярно от тяхното.
т.е. ти си въобразяваш, че си светията на светиите, защото Бог ти е казал така.
казвам ти го ясно - този които те е накарал да си въобразяваш такива неща за себе си не е бил Бог.
Последно редактирано от defender : 09-25-2012 на 12:07
никак не твърдя че съм нещо или някой - мога да кажа само че съм най-обикновен човек, и дори признавам че над мен има истински Светии, а що се отнася до православната църква, истината е че не зная кой (от) там е истински Светия и кой не (е), аз вярвам само в истинският Господ Бог, понеже именно Той е напълно всезнаещ, докато що се отнася до останалите същества, аз няма как да разчитам напълно дори и на себе си
напротив, както казахме и по-горе, вярвам че над мен има не един истински Светия, ако не вярвах на истинските Светии, тогава нямаше да свидетелствувам написаното от Тях Слово, но ти знаеш колко често си служехме с извадки от Писанието, обаче когато се казва че вярата трябва да бъде в истинският Бог, се има предвид че поклонението трябва да бъде само на Него, и че именно Той е първоизточникът на всичкото Слово, а също и че именно Той е абсолютно всемогъщ
"Имайте вяра в Бога." Марк 11: 22,
"чух като че ли силен глас от голямо множество на небето..... И каза ми: Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето. И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи. Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу; защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса(т.е. а и единствено Исус Христос е Господ(-ът))." Откровение 19: 1-10
Последно редактирано от npp : 09-25-2012 на 14:53
абе скъпо ли е 2.70 лв. за мокачино, че за пръв път си взимам такова.
леле, май ме прецакаха.
Какъв дълбокомислен еkзистенциален въпрос... Потресен съм от бруталната откровенност на автора, как той безмилостно назовава проблема и отркито заявява несългасието си, след което в момент на очуда без ни най-малко притеснение признава, че е станал жертва на системата срещу която опозира!
Последно редактирано от Ambiguous : 11-07-2012 на 19:47
Честит ви първи сняг.................. на доктора няма смисъл да го честитя, защото това дето сега вали от небето той не го възприема като сняг......
В Плевен няма сняг... И мога да те уверя че за мен снега е много повече отколкото някога ще бъде за теб. Обожавам зимата и снега. По принцип повечето лигави помиярчета харесват лятото "понежи е топлу и се чипкаме на морету".... Никой не обича зимата и снега защото му било студено и разни там глупости. А натрупалият сняг е такава красота... жалко че толкова много идиоти не виждат по-далеч от носа си и решават да му дават измислените си определения...
И след като не си разбрал дори част от моя житейски път, не си позволявай да "мислиш" вместо мен... Това показва, че си нищо повече от един евтин провокатор и не те интересува истината, а само да се заядеш с някой.... Отново доста нехристиянско за теб. Всъщност в теб има ли нещо християнско, нещо божествено? Освен заучените простотии в книжките.
Последно редактирано от Doom_Stalker : 12-03-2012 на 16:10
аха, сега пък човека имал и пристрастие и чувства към зимата и снега ....................
абе ти май накрая ще излезеш по чувтсвен и от мене бе батко. ................. (а други работи говореше).
леле-мале, като ти гледам поведението, то ако "да не чувстваш" означава да сме като тебе, то тогава 90% от хората са като тебе, ти просто по нищо не си по различен, освен по дървософстването.
Последно редактирано от defender : 12-04-2012 на 09:28
Ех,б раво докторе,любимият ми сезон е зимата,а студа е върха ;д вятърът пък е невероятен.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
аха, сега и бил напушен, отново изблик на емоции. ................. докторе ти май си бил една емоционално бомба бре.
сърцето ти трепти, като убава мома преди първата брачна нощ..
Последно редактирано от defender : 12-04-2012 на 09:39
абе, доктор, баба ти и дядо ти гледат ли прасенце на село и ти ще папкаш ли за празниците......... или ти не празнуваш.