- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Помощ!!! Линейни уравнения 1 степен с едно неизвестно 7 клас
Немога да реша 3 задачи, а ми трябват спешно за утре !!!
Ако някой знае как се решават да пише !!! Моля ви!!!
Задача 1: В композиция от 7 вагона има места за 168 души повече, отколкото в композиция от 4 вагона. Колко места има във всеки вагон?
Задача 2: Петър,Николай и Стоян предали общо няколко кг хартия . Известно е,че Петър събрал половината от хартията, Николай една трета от останалата и още 3 кг, а Стоян 9 кг. Колко кг хартия са предали тримата?
Задача 3:Намерете три последователни нечетни числа сборът на които е -105.
Благодаря предварително.![]()
1ва задача: Означаваме 1 вагон с х. Това означава, че получаваме уравнението 7х=4х+168
решаваме спрямо х и получаваме 56, което е броя на местата в 1 вагон.
2ра задача: Означаваме цялата хартия която са предали със z, да е по интересно. Получаваме уравнение 1/2z+1/3*1/2z+6+9=z, защото 1вия е предал половината хартия, тоест 1/2z, 2рия 1/3 от останалата тоест 1/3 умножено по другата останала 1/2 от цялата хартия + още 3 килограма. И последния +9 килограма. Цялото това е равно на z, защото събрано те правят всичката хартия. Решаваме и получаваме 45 килограма.
3та задача: Нещо ми бяга за момента ама ако се сетя ще я напиша. Отдавна бях 7ми клас![]()
Woke up to a perfect day no hope in sight but the futures bright ahead.
Today things will go my way i got to fight - can rest when i am dead.
измислих я и 3тата задача.
означаваме едно нечетно число със х. Следващото нечетно число след него е х+2. Нечетното след 2рото нечетно е х+4.
Получава се уравнение х+х+2+х+4=-105
решаваме, получава се 37. На нас ни трябва да са отрицателни, за да може сбора да е -105. Което значи че числата са -37, -35, -33.![]()
А 1,3,5,7,9 не са ли нечетни? Намерила си числата 34,35,36, това не ти ли подсказва, че имаш грешка (2 четни, 1 нечетно).
Последователните четни, както и последователните неченетни са през 1. Тоест, ако първото е х, второто ще е х+2 (пропускаме четното между тях), третото ще е х+4, както го е направил MVEclipse.
Едно четно число се задава по формулата 2k, а едно нечетно се задава по формулата (2k+1) където k е цяло число. От тук ясно личи, че са през 2.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
ЗНАМ ,ЧЕ 34 Е ЧЕТНО ЧИСЛО,НО ПРОСТО В МОМЕНТА ТАКА ГИ УЧИМ ЗАДАЧИТЕ И СЪОТВЕТНО ТАКА ПОКАЗВАМ
Благодаря за помоща![]()
за нищо ^^
3-та чадача....
1-во число:х
2-ро число:х+1
3-то число:х+2
х+х+1+х+2=105
3х+3=105
3х=105-3
3х=102/:3
х=34
След това заместваме:
1-во число:34
2-ро число:34+1=35
3-то число:34+2=36
Надявам се да съм ти помогнала!
Още линейни уравнения. Ако някой може да реши и тези ще съм му много благодарен.
Мерси предварително.
Зад.1 През ваканцията Стефан Иван и Христо за един ден набрали 260 кг. домати. Стефан набрал 20 кг по-малко от Иван, а Христо 30% от това, което са набрали Стефан и Иван заедно. Колко кг. домати е набрал Иван?
Зад.2 Петър, Николай и Стоян предали общо няколко кг. хартия. Известно е, че Петър събрал половината от хартията, Николай една трета от останалата и още 3 кг, а Стоян 9 кг. Колко кг. хартия са предали 3те момчета?
Зад.3 Намерете две цели числа, сборът на които е с 22 по-голям от сбора на техните противоположни числа.
Е не знам какво са ти показали, аз ти казвам, че ти е грешно решението.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Слушай, Марийке.
В задачата се изискват 3 нечетни числа - нечетни са числата 1,3,5,7,9, и т.н.
Твоето решение е: 34,35,36
34 е четно
35 не е четно, добре
но 36 отново е четно
Оттук задачата ти е грешна.
MVEclipse го е решил правилно.
Моля ти се, скри се в някоя дупка, и се покажи чак когато завършиш 12-ти клас.
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ,КОИТО ГОВОРИШ!ТОВА ,ЧЕ ЗАДАЧАТА МИ Е ГРЕШНА НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ Е ПАДНАЛ СВЕТА!!!!!
Решението е вярно ,преди малко го видях същото в учебника по математика ...И условието е същото!
Решението на MVEclipse е вярно! В условието е казано, че се търсят три последователни НЕЧЕТНИ числа, чиито сбор е -105. Нечетни числа са 1, 3, 5, 7, 9 и т.н. -> през 2. Следователно когато стойността на първото неизвестно е x, на второто ще бъде х+2, а на следващото х+4. Уравнението ще изглежда ето така -> х+х+2+х+4=-105 ; 3х=-111 ; х=-111/3=-37 => х=-37; х+2=-37+2=-35; х+4=-37+4=-33 => х1= -33; х2= -35 и х3= -37
Това е!![]()
Последно редактирано от vermili0n : 01-23-2012 на 17:06
mariqanastasova Разбирам,всеки прави грешки,но да спориш с всички,имайки предвид това,че наистина задачата ти е грешна,е малко дразнещо.![]()
A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...
Първо - ти заспори и ти обяснихме, че грешиш.
Второ - ти се заинати, че си права, когато очевидно не беше така и втори път ти обяснихме защо, било то и с по-рязък тон.
Трето - дразнещо е да си на всяко гърне мерудия и да лаеш без повод. На всеки му се случва да сгреши - ок. Но поне го приеми, вместо да се цупиш като ощипана госпожица.
И един съвет, че гледам имаш желание да си активна и да помагаш. Хората идват тук да търсят помощ, защото ги мързи да си размърдат мозъка и сами да свършат работата. Тоест, истинска помощ би било да им предоставиш нещо, което или е в готов вариант, или изисква малко усилия да се преработи в такъв.
Приятно писане!
Тука супер веселба пада![]()
сеирпроблем.нет