- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за лицето и кожата
Как да се отърва от черните точки по носа? Те почти не се забелязват и все пак ме влудяват..на друго място не ми се появяват дори и ако все пак се появи,правя си пилинг или някаква маска и след време сама си изчезва...но тези се прераждат и прераждатСъщо и аз се интересувам какво е най-ефикасно за разширени пори и пигментирали места?
![]()
Мисля да си направя режим за лицето. Сутрин мия си лицето със вода след това се мажа с розова вода. После на обяд се почиствам със сребърна вода и ако имам проблеми със салицилов спирт и акне аут. Вечерта отново се почиствам със сребърна вода, след това с бадемово масло и после с крем Здраве лека формула. И ако имам зачервявания от пъпки със маската на Ейвън със салицилова киселина.
Помага и прави кожата все едно си нанесла пудра/фдт. Изравнява я, прави я сияйна, но изсушава. Понеже ползвам два изсушаващи продукта /лосиона и крема/, дерматоложката ме бе посъветвала дори да мия лицето само с вода, за да не пресушавам кожата.
Тааа....в този ред на мисли не мисля, че е добра идея да го ползваш.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Тъкмо ми свършва матиращият крем на Галеник и kalpazanka, много ме навиваш за този на Биодерма.Защото поне до сега, каквито и съвети да съм чела от теб що се отнася до мазна кожа, все са ми били от полза.
Аз също доста си изсуших по едно време лицето, защото го минавах вечер с Акне Аут лосиона и когато отидох на козметик толкова ми се белеше, особено носът, че не успя да го почисти. Изкушаващо е да имаш суха кожа като след толкова много време си бил с мазна, но не мисля, че е полезно да я тормозя вече.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Сутрин&вечер се мия с най-обикновен гел на Nivea.Не ексфолиянт ами най-обикновенно гелче.2-3 пъти в седмицата се мия вечер с ексфолиянт и всеки петък маска.Имам чувствителна кожа,смесена към мазна.
Женско съм ;]
brutaLxxbunny, направо ми галиш очите/ушите.
Не знам дали обаче този refiner ще е равностоен на матиращия крем...
Мия си лицето сутрин и вечер с докторския сапун на Криспа, сутрин мажа с крем "Кларина", а вечер с "Витасин". Веднъж в седмицата ексфолирам с ексфолиант с чаено дърво на The Body Shop и пак веднъж в седмицата си правя маска - Cosmetic Warrior на Lush. Кожата си ми е ок, от време на време ми излиза по някоя пъпчица, но като цяло не се оплаквам.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Някой би ли пояснил каква е тази мицеларна вода? о.О
Сутрин и вечер мия лицето си с лек почистваш гел - на Ейвън е, много е приятен.
Използвам крем Здраве (лека формула) или един дневен крем от Ейвън. 2 пъти в седмицата си правя маска - или една с кал от Мъртво море (която ухае невероятно) или маска с глина и лавандула. И двете са доста приятни, омекотяват и ухаят страхотно.
За пъпки преди използвах Акне аут, но "открих", че малко крем Здраве върху пъпката действа доста по - добре, а и не е толкова агресивен продукт.
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
http://www.tonus-g.com/2011/08/11/miceralna-voda ето за мицеларната вода
Живота е рисуване без гума за триене... : )
Ха, звучи доста добре - може би ще я пробвам. Нека момичетата, които я ползват да споделят отзиви![]()
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Супер доволна съм аз от моята. До сега не съм чула оплаквания от тази вода,всъщност :Д
Everything changes, but beauty remains ...
Някой има ли мнение за ' Здраве акне стоп - гел за измиване на лице ' Майка ми днес го купи и да видя струва ли си да го ползвам?
Еми ддз може да има лоши мнения пък аз до сега не забелязвам ефект...
kalpazanka, описанието му звучи просто прекрасно и това с иравняващия ефект звучи прекрасно за през деня. Чудя му се, има ли тестери да си взема и да пробвам как ще ми се отрази?
Например ако го нанасям през дните,в които нямам намерение да нося грим,а когато слагам грим и вечер да си нанасям нормалния ми хидратиращ крем, дали ще се отрази добре и ще помогне ли за дупката под окото?
Ами, душа, не мога да ти отговоря за тестерите. Взимала съм слънцезащитни кремове и млека тестери, включително и тонирани, душ кремове за баня и измиващи гелове за лице, но не знам дали точно този продукт на Биодерма го има.![]()
Аз не третирам кожата много. Сутрин само с вода, вечер с акне аут /не че имам много пъпки, просто съм свикнала с него/ и един крем на Биодерма, защото акне аут много исушава. Маска си правя на 2 седмици някъде /домашна, ако има интерес ще споделя/. Я кажете зя проклетите черни точки, как се справяте. Какви домашни маски си правите /как с какво/?
Ъп-вам темата, загуби се нещо, голямо ровене падна докато я намеря.
Аз си промених "режима" на кожата,
Сутрин си мия лицето(евентуално-тоник слагам), пръскам термална вода и мажа с хидратиращ крем.
Преди грим пак си мия лицето и мажа с хидратиращ крем, като след него слагам 50-ти фактор-днес специално сложих три слоя :Д, като чаках да попиват, защото започнах едно избелващо кремче да ползвам и ме е страх да не ми се появят пигментни петна.
Когато се прибера си трия грима с мицеларна вода, пръскам термална вода и мажа с хидратиращ крем.
Вече когато лягам се мажа с избелващия крем на чиста кожа и това е. :Д
Имам лунички и искам леко да ги избеля, за това слагам тези избелващи кремове. Доста неща ползвам, сега като ги изброих и... :Д
И аз нямам особено проблемна кожа, супер рядко ми излизат пъпки или петна, но зимата супер много ми се изсушава. 2 пъти в седмицата си правя маски с хума, кисело мляко и бадемово масло. След това се мажа с хидратиращ крем. Сутрин се мия с топла вода, а вечер с тоник за премахване на грима и след това пак хидратиращ крем.
So baby don't feel no pain just smile back <3
Eminem - When i'm gone.mp3 *
ПАДНА ЛИ - СТАВАМ, СТАНА ЛИ - ПРОДЪЛЖАВАМ, ПРОДЪЛЖА ЛИ - НЕ СПИРАМ!