- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за лицето и кожата
Аз съм на 13, имам проблемна, мазна кожа, и направо ме побърква. Ами като стана само с вода я измивам. Основно се грижа за нея вечер, имам един измиващ гел Nivea Visage Purifying Water Cleansing Gel, от време навреме го ползвам, но него някъде обед-следобед, защото е много приятно освежаващ и почистващ в дълбочина кожата, но аз грим не ползвам и поне с това не я тормозя кожата ми. Пише, че трябва да се ползва сутрин и вечер, но то е нещо като лекичък ексфолиант, та нз колко пъти да го прилагам в такъв случай.Свикнах от 1-2 години да ползвам салицилов спирт и кожата ми се изсушава ужасно и бели така и затова ще я ограничавам драстично. Цяло лято ползвах вечер салицилов спирт, Nivea обикновено кремче и крем Здарве лека формула. Не ми помага тоя Здраве, направо и аз нз защо. Ами може би защото постоянно не ги оставям на мира и те още се възпаляват, а знам че не бива да се човъркат и стискат, ама... В петъка тати ми купи Акне аут активен крем, уж има ефект долу-горе засега, но ще видя, него редовно го ползвам оттогава. Дано тая терапия вече да помага, че просто кандисах от тия пъпки и черни точки (за тях не съм намерила още решение, защото ми теква кръв от носа като приложа нещо по-драстично). Та в общи линии: Измиване с гела на Нивеа, салицилов спирт, Акне аут кремче и понякога за освежаване на кожата розова вода, ако нямам кожни проблеми само кремче Нивеа(обикновено).
П.П: Чувала съм, че сребърната вода е антибактериално средство, чудя се дали ако накисна някой сребърен предмет(изчистен добре), да кажем в верижка, дали след определено време ще се получи? Ако някой знае да каже.![]()
Сребърна вода ползвам и съм доволна премивам си раните с нея ако имам и лицето го почиствам с нея. Не струва много защо не си купиш вместо да правиш експерименти с верижките.
аз сутрин....една студена вода минавам да се събудя и след училище(а там е ужасно не се поддържа мръстотията е навсякъде и затва не си пипам лицето) си махам всичката мръсотия с ракия(все пак е спирт съжалявам ако звучи странно но на мен лично много ми помогна) после вечерта слагам хидратиращ Здраве или Нахткерцен на доктор Тайс(много съм доволна) а за пъпките коректор на Белеа (или Балея) кожата ми понякога е мазна..друг път суха ама по-скоро е чувствителна и затова вече не ходя на козметици(колкото и да са добри просто после ставам далматинец)
Мия се с пяна за лице и сутрин, и вечер. Понякога слагам крем за лице вечер.
Маска правя много, много рядко.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
В една друга тема имаше маска с желатин и мляко за черни точки, някой от вас правил ли си е такава и имало ли е някакъв резултат?