Първоначално написано от 
PainMonopoly

Прекалено разпалено се изкарваш по въпрос по който няма как да имаш обективно мнение. Пък и е странно човек да става толкова емоционален точно за това. 
Аз лично съм ужасно любопитен как звучи българския в ушите на чужденците и дори съм питал такива как звучи. Всички казват, разбира се, че звучи хубаво и че звучи като руски. Мен ме съмнява на всички да им харесва, сигурно го казват от куртоазия. Но не е това важното. Важното е, че сигурно никога няма да мога да се поставя на мястото на чужденец и да видя как възприема звученето на езикът ни, граматиката му, дали му е труден ако го учи и т.н. 
Това е нормално обаче, защото човек възприема родния си език по коренно различен начин от чуждите и няма как да бъде сигурен дали е мек или твърд, благозвучен или грозен, корав или гей. 
Това се опита да ти обясни и човека, с който спориш, който не изказа твърди твърдения, а по-скоро educated guess. Защото чуждите езици сръбски, чешки и полски наистина звучат ужасно твърдо, може би по-твърдо и от немския. Факт. Българския като славянски може би звучи като тях. Но може и да звучи като руски, който е доволно гей. Вероятно е нещо по средата, но няма как да знаем.