- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ХОМОСЕКСУАЛИСТ И ЗА ХОМОСЕКСУАЛНОСТТА
Окей, нека започнем. Всичко това съм учил в 8, 9 и 10 клас по биология. Нека също така се знае че коментирам поставените от теб цитати, но те не отразяват отношението ми към личността ти. Или иначе казано - нямам нищо лично в случая.
"Основната структура на човешкия зародиш е женска"
Хич не е така. Основната структура (?!) на зародишите изобщо е двуполовост. Или иначе казано хермафродитизъм. Затова ние мъжете имаме зърна, а вие жените имате клитор.
"получава солидна доза от мъжките полови хормони, наречени андрогени, които да оформят тестисите, а после още една доза, която да пренастрои мозъка от женска на мъжка конфигурация"
Тия андрогени няма от къде да дойдат от начало щото познай кой ги произвежда? Тестисите, правилно. А предвид че пола на детето се определя още в момента на оплождането, ако няма тестиси... андрогени ще видим някой друг път. Още нещо - чувала ли си за нагон? Това е първичното желание да се съвокупляваш с определен пол. Тестостерона определя влечение към жени, а естрогена - влечение към мъже.
"В повечето случаи хомосексуалността е вродена, но постепенно стана ясно и това, че ролята на средата, в която растем и ни възпитават, е много по-незначителна за определяне на нашето поведение"
ЩО? Кой го е казал? По какво са научили? Кое обуславя хомо/хетеросексуалността? Цялото изречение няма смисъл, а се залага на определена комбинация от думи. Няма учен, който да каже че ролята на средата е незначителна. Щото точно ролята на средата е активиращия фактор за цялото разнообразие от маймуни, слонове и горили на тая планета. Дарвин, адаптация, еволюция, Павлов, кучета, шимпанзета...
"И тъй като главна вина за хомосексуализма има твърде голямото количество мъжки полов хормон (или липсата на такъв) в мозъка,"
Въйййй значи супермъжете (чудиш се кои са - подсказка ХУУ) всичките са хомота? Иии друго - ти нямаш тестостерон в мозъка. Хомо ли си?
" Няма солидни доказателства, че хомосексуалното възпитание на едно дете увеличава вероятността то да стане хомосексуалист."
Моя много добра приятелка учи психология. Примери колкото искаш има в обратното. Един вече съм го пуснал в темата.
"Нека вземем за пример талидомидните бебета (родили се с различни деформации поради това, че по време на бременността майката е приемала лекарствения препарат "Талидомид"), хората, страдащи от Паркинсон или аутизъм, или тези с вроден церебрален паралич. "
Взимаме ги за пример. В почти всички случаи на никой не се налага да приема въпросните субекти, щото те са под непрекъснатите грижи на някой. Щото сами не биха оцелели.
" Нима можем да критикуваме и обвиняваме човек, родил се леворък или с генетично нарушена способност за четене ?"
Ако този човек не лае защо целия свят е направен за десноръки - няма и нужда да се критикува. Същия принцип и за неможещия да чете.
"Учените, а и повечето специалисти по проблемите на човешката сексуалност, са единодушни, че хомосексуалността е мозъчна ориентация, която не може да бъде променена. Изследователите смятат, че в повечето случаи хомосексуалната ориентация се развива още в утробата, а до към петгодишна възраст хомосексуалните навици и предпочитания вече са здраво фиксирани, така че и дума не може да става за съзнателен контрол от страна на съответната личност. "
Пак неконкретно изречение. Много общо, разчитащо на фантазията на четящия. Да не бъда черна станция обаче. До към петгодишна възраст почти нищо не е под съзнателен контрол от страна на личността. Ако не ми вярваш - иди си говори с 3-4 годишно. Нека не си мият ръцете с това. Друго - как и защо са здраво фиксирани тези предпочитания и от какво са обусловени? Предвид че до тая възраст обикновено децата нямат собствен избор, а родителите решават практически всичко вместо тях. Децата няма как да натрупат опит на базата на който да се затвърди идеята аз съм гей.
"Вероятността вие да сте хетеросексуален човек, надхвърля 90%. Вероятно ще ви е трудно да си представите, че сте сексуално привлечен от човек от собствения си пол, но опитайте и сами ще се убедите, че е буквално невъзможно да се събудят чувства и усещания, освен ако вече не съществуват."
Айде беХората изпитват от шантави по шантави чувства към всякакви одушевени и неодушевени предмети. Животни, сгради, автобуси, сутиени, електрически стълбове... Все неща, за които има документирани случаи че хора са встъпвали в граждански брак. И кво излиза че генетично сме предразположени да сме привлечени от сграда, коза, прашките на най-добрата ти приятелка, стълба до вас или котката на съседа?
За целта на експеримента се поставих в описаната ситуация. Изобщо не е толкова невъзможно, колкото го описват. Лесно е да се поддадеш на подобни мисли и да решиш че ти е призванието. По същата логика "От един път няма да стана наркоман"
"Ако наистина ставаше въпрос за избор, както твърдят мнозина, какъв е смисълът един интелигентен човек да избере начин на живот, който ще го обрече на враждебност, ще го направи жертва на предразсъдъци и на дискриминация ?"
Интелигентността не пречи на хомосексуализма. В повечетослучаи избора да станеш хомосексуалист не го взимаш ти. А средата в която си ти го налага, по един или друг начин. Двете не са вързани по никакъв начин. А и тук отново се използва фина манипулация. Един истински научен текст не би прибегнал до подобни методи.
"Резултатите сочат, че много човешки характеристики са генетично онаследявани, включително неврастенията, депресията, нивата на интровертност и екстровертност, деспотизмът, склонноста към спортуване и възраста на първия сексуален контакт."
Окей, и какво от това? "Много от мишките са сиви, но някои са черни, а има и бели." Граматически правилно изречение, но смисълът го няма.
"Гените притежават една характеристика, наречена "пробивност", която изразява способността на гена да се проявява ефективно и определя каква при него е вероятността да бъде "включен" и да започне да се проявява като доминиращ ген."
Гените сами по себе си не се проявяват по никакъв начин. Ама по никакъв. Гените са само носители на информация. Това което се проявява и дали ще се прояви изобщо зависи от едни други структури - РНК вериги, и след това белтъци. Че и ензими и хормони има, които активират/инактивират даден ген. Фактологически неправилно е написаното от теб изречение. Отделно за пробивността вече казах.
Хепи нау?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Абе човек говори на ЧОВЕШКИ ЕЗИК.Кви са тея термини и научни текстове?Аз ти казах и го казвам на останалите -ОБИЧАШ ДА ЗУБРИШ!Личи си от 5 км.Аз обяснявам човешки, а не с префарцунени текстове.Ок, искаш да изтъкнеш колко много си чел(зубрил-наистина впечатлението ми е такова).Аз наистина не знам след време ако имаш дете, даже не ми се мисли.Ако 2 интелигентни и любвеобилни бащи са неблагоприятна среда за отглеждане на дете, то по- добре ли е едно дете да живее в среда като твоята която всеки ден, ще му казват (ако е гей) че е болно, извратено ,противоестествено.ЛЕЛЕ, наистина света е жесток, но жалкото е че в теб не виждам и грам човечност.Затова известните личности ни подкрепят и защитават от такива като тебе , заради които са причина множество самоубиства!И спри да повтаряш "издиша" УМНИКО!
^^ Поне от биологична гледна точка всичко това е вярно. Направо няма грешка, а го прочетох цялото.
Това не променя факта, че хомосексуалността не е избор. Може да е обусловена от влияния на средата, тежки изживявания (за пример, една от познатите ми лесбийки стана такава след изнасилване) и прочие. Дам. Може и наистина причината да е свързана с началното развитие, с генетични предразположености и тн. Има много трудове по този въпрос. Признавам си, че не съм се хвърляла в много четене точно по този въпрос, но достатъчно често съм попадала на статии. Бобева също по едно време ни чете в един по-скучен час по темата, за да ни разсее малко.
Все тая в крайна сметка.
При всички положения не е личен избор. Не е да си кажеш: "Я, мина ми през ума - сега ще стана гей."
Хомосексуалността е нещо, което се развива с годините. Не знам един 5-годишен гей какво би казал. Хм. Дори ми звучи странно, че на 5 някое дете би могло да знае/мисли/проявява някаква сексуалност пък камо ли ориентация. Най-добрият ми приятел, обаче, от 11-12 вече е проявявал такива желания без да ги прилага на практика, разбира се. По-късно мина през различни етапи, докато затвърди ориентацията си. Ходил е и с момиче. Не е като да си е бил навил на пръста, че му се "гейства".
Пак, при всички положения, ти не избираш съзнателно да бъдеш хомосексуален.
Парадирането, демонстрациите, опитите да са вечно жертви и тн. вече са въпрос на избор. Едни не се спират и нямат граница, съответно са отхвърляни от обществото, което още повече разпалва омразата им и желанието им да парадират. Други си се държат нормално и живеят така.
А ти, авторе, си тъп като дъска. Без да визирам въобще, че си гей.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
ТОВА АКО Е ПОШЛО И НЕХУМАННО ВИЕ НАИСТИНА НЯМАТЕ СЪРЦА!
http://www.youtube.com/watch?v=7IcVyvg2Qlo
http://www.google.bg/imgres?q=gay+ri...1t:429,r:7,s:0
http://www.google.bg/imgres?q=gay+ro...1t:429,r:2,s:0
http://www.google.bg/imgres?q=gay+ro...t:429,r:8,s:33
Говорим за съвсем друго нещо, ако досега не си разбрал. Не, не си. Милите гейове - да ги представяш точно ти. Жалко, че едва ли ще навия най-добрия ми приятел да си направи профил и да пише той. Поне има зрънце мозък, за да си изкаже мислите като хората без да пищи на умряло и да драматизира.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
А вярно ли е че на всяка жена й е вродено да изпитва привличане към жени?
Авторче - ся да не ревнеш след малко. Нямаме сърца. Ненормално, нехуманно, пошло, парадиращо е. Самоубивай се, не ми пречиш. У мен човечност за същества като теб няма и да намериш. Ти не обясняваш нищо. Просто се налагаш, като разчиташ на търпимостта и чувството за човечност. Манипулираш (или поне се опитваш) правилната струна. Но не по правилния начин. Сори, ама.. не всички се разнежваме от няколко лошо скалъпени думички.
Инак остави грижите за моето дете на мен![]()
SisiStrange не е избор който взимаш съзнателно. Права си. Ако става дума за същинска хомосексуалност. В повечето случаи е комбинация от лоша среда + лабилна психика.
Последно редактирано от Sh@d0w : 02-10-2012 на 05:17
Dr. Gregory House
Има си дума за хората, които изпитват влечение И към собстевния си пол и тази дума е-уау,забележи-Бисексуалност.
Valdesbg, и какво разбираш ти под 'парадиране' със сексуалност? Защото ако за парадиране се приема да целунеш гаджето си на публично място, по тази логика хетеросексуалните също парадираме със сексуалността си.
Не съм изчела всички мнения по темата, а имам желание да се включа. сега се захващам.
Everything changes, but beauty remains ...
Хепи съм вече.
И все пак, не искам да споря, а просто да питам, Х не е ли женски хромозом ? Защо половете се определят като ХХ и ХУ, а не като УХ и УУ ?
И още нещо, аз съм жена, липсата на много тестостерон няма как да ме доведе до хомосексуализъм, понеже се предполага, че естрогена ми е в повече. Ще съм хомосексуална ако тестостерона ми е повече от естрогена. Супермъжете явно са с доста повече тестостерон, за това няма как да са хомосексуални, т.е ако на един мъж му липсва доста от нужната доза тестостерон, значи е хомосексуален.
И друго, как си обесняваш това, че има женствени хетеросексуални мъже и мъжествени хомосексуални мъже ?
Първоначално написано от antifashionshit
Х е женски У е мъжки, да. Защото детето взима един хромозом от майката, който задължително е Х и един от бащата, който може да е Х а може и да е У. Няма как да получиш УУ. За лабораторно не знам, но мисля че ще е много нестабилен подобен индивид, ако изобщо може да се създаде.
При пчелите примерно е обратното. Затова търтеите се появяват само когато са нужни
Права си за естрогена и тестостерона. Обаче това в статията никъде не е казано. Никъде не е уточнено. Ето за такива грешки говоря. Опитвам се да кажа че няма нужна доза тестостерон. У мен ако има Х тестостерон, у бабаита с ръце колкото моя врат ще има 3Х тестостерон. Примерно. Щото нали - тестостерона е отговорен за количественото изразяване на мъжките полови белези. И всичко това е в реда на нещата, ако и двамата имаме влечение към жени.
Женствените хетеро са прекалено обгрижвани мамини синчета. Или от рано са били в женска компания.. и от там са взели примера. Мъжествените хомо-та са такива за да изглеждат здрави, яки и мъжки с цел да прикрият сексуалната си ориентация. По хиляди възможни причини. Една от които е че ги е страх какво ще си помислят другите.
Пулл Ми Клоусър - наистина ли ме питаш това? Вземи за пример тийнове от един месец заедно и женени от 5 години примерно(предполагаема възраст 25+). Сравни държанието им и ще разбереш какво е парадиране.
Последно редактирано от valdesbg : 02-09-2012 на 21:54
Dr. Gregory House
Това не означава ли, че основната структура е женска ? Заради Х-а ? Аз така го разбирам...
Първоначално написано от antifashionshit
Ами... сам по себе си Х-а не може да съществува. Х0 не може да съществува(SisiStrange поправи ме ако бъркам тук). Няма как да го определиш като самостоятелен обект/факт. И от там няма как да го определиш като женски или мъжки. Да, той носи информация за женските полови белези, но това не е жена все още. Ако го комбинираме с още един Х тогава гърдите ще порастнат, ще се развият яйчници и ще имаме вагина с клитор. Обаче ако го комбинираме с У гърдите няма да порастнат, ще имаме тестиси и пенис. Най-общо казано.
Х-а сам по себе си полага основата, но сам по себе си не детерминира пола.
Последно редактирано от Sh@d0w : 02-10-2012 на 05:18
Dr. Gregory House
Валдес, значи тогава и ние,хетеросексуалните,пара дираме, тоест ти пречи и при двата типа връзки-гей или хетеро?
Everything changes, but beauty remains ...
...само вметка, чисто технически и след като толкова сте се заяли с терминологията - да се твърди, че Х-хромозомата е "женска", е погрешно, тук говорим за хомозиготен и хетерозиготен пол. при птиците е обратното, хомозиготния пол (ХХ) са мъжките индивиди например, ама айде да не ви обърквам съвсем...
valdes ме удиви този път, следя редовно форума, нищо че не пиша, не съм очаквала толкова крайно мнение, но пък, всеки има право да отстоява позиция, стига да не я налага другиму.
като оставя настрана генетичния спор, всеки човек има право на избор, стига този му избор да не накърнява правата на останалите и толкова. ако някой дори сам-самин да е решил (без никакви генетични обусловености), че е хомосексуален и с това не застрашава ничие право да се определя като хетеросексуален, какъв е проблема?...
колкото до сниманите задници по гей паради, бих оправдала негодуванието на когото и било, ако демонстрира същото негодувание спрямо неприличното облекло на много млади дами, чиито прелести се развяват на показ свободно по улиците...
Too much energy, too little time...
Аз съм широкоскроен човек и нямам нищо против хомосексуалните. Хората съдя по това какви са като личности, а не по ориентацията им. Тук, обаче, трябва да спомена нещо - има и такива хора (мисля, че авторът не е такъв, но все пак да кажа), които се хвалят със различните си сексуални предпочитания и го натякват на другите.. едва ли не "Вижте ме, аз съм гей и искам по-добро отношение"... тези хора ходят по гей паради, обличат се провокативно и се опитват да се откроят от другите и да покажат, че са "различни", че са нещо "по-добро". Глупаво е. Бъди гей/лесбийка/бисексуален, но не се хвали с това? За какво го правят всъщност, за да докажат нещо на обществото или защото наистина се чувстват така.
Мисълта ми е, че всеки има право да бъде такъв, какъвто пожелае, и аз нямам нищо против, стига наистина да го чувства и да го прави заради себе си, а не да се навира под носа на другите с очаквания за отношение като към по-различен. Надявам се да ме разбирате :}
Aubergene забележката се приемаДопуснал съм грешка, изхождайки от идеята че ХХ е женски индивид при хората. И следователно Х би трябвало да е полуженско. Благодаря за поправката.
Би ли споделила при кои още животни освен птиците и пчелите хомозиготния пол е мъжкия?
Dr. Gregory House
...честно казано, то не се нарича XY-система при тези организми, а ZW - птици, пеперуди, някои влечуги и риби. но въпреки това правилно си разбрал защо се намесих...
Too much energy, too little time...
psychopath може да се счита за предупреден
следващия който се разпише в темата с крайно расистско изказване и разни призиви ще си почине от форума
ПулМиКлоусър писа "Valdesbg, и какво разбираш ти под 'парадиране' със сексуалност? Защото ако за парадиране се приема да целунеш гаджето си на публично място, по тази логика хетеросексуалните също парадираме със сексуалността си.".
Ами светът е хетеросексуален, сори. По същата логика на гейовете (що аджеба светът е антихомо, а не хомо) и циганките могат да питата: "Щто аджеба светът не е цигански"
Обобщено: Светът харесва двуполовата форма на любов, а не еднополовата. И с риск да прозвуча малко расистки ще кажа: Това е този свят, ако не ви харесва, търсете си нов ( не че гоня гейовете, а просто ви казвам: Трябва да живеем заедно; ако искаме да се разбираме, когато се каже: Хомо ... Хетеро трябва да се сещаме за приликите, а не за разликите. Когато минат 10 години без паради и натякване, си ще се разбираме. )
Между другото някой беше писал, че в "нормалните" общества нямало дискриминация. Ако това е вярно, тогава там не би трябвало да има паради, а аз нее се сещам за такова място освен в държавите, където тези сексуални странностти са забранени. Следователно не е вярно
А авторът е изключително ограничен човек, сори. Когато не са съгласни с теб, обиждай, а така. Ми и то и според теб като те види някой психиатър ще припадне. ( Нищо лично )
---------------
Ако щете ми трийте мненията и ме баннвайте. Аз изразявам своето мнение. Изразих го
След обстойно прочитане на "интересната" тема имам да кажа на автора, че е уникално неграмотен (като съм се абстрахирала от всичко останало) и после по темата: Хич не ме интересува къде обичаш да си го завираш или да ти го завират на тебе и не знам защо на всички с такава ориентация им е фикс идея, че са много интересни на другите. Ми не, съжалявам, ама не сте толкова интересни. И другото е, че не ме интересува колко проста и неразбираща ще излезна ама не ми харесвате вашето племе, не ви разбирам и не ви одобрявам.
За хомосексуалните разбрахме. Принципно не е задължително външния им вид да се припокрива със сексуалните им предпочитания, сиреч, ни лесбийките са винаги мъжкарани, ни на гейовете по презумция им се чупи китката по странен начин. К'во е обаче положението с транссексуалните? Какво ще кажете момчета(да предположим - и мъже), ако си харесате някоя симпатична кака, сваляте я упорито и накрая, достигнали целта си, в най-сюблимния момент напипате нещо, което горещо се надявате да е мобилен телефон или гланц, ала всъщност не е?
Или пък се харесате с някоя девойка, заживеете заедно, уж всичко е нормално, а след няколко години разбирате, че девойката преди да ви срещне се е подложила на хормонално лечение и е играла на клъцни-срежи?