- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Странен проблем с монитора
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Странен проблем с монитора
 Странен проблем с монитора
				Здравейте съфорумници.
От 3 месеца имам проблем с монитора. От начало си мислих, че ще се оправи, но уви не.
Постоянно докато е включен се чува едно пищене, нещо като ултра звук ли к'во не мога да го орпеделя и е много дразнещо. Когато го изключа спира.
Модела на монитора ми е Asus VW192s
Ако имате или сте имали такъв проблем, моля кажете как сте го оправили.
Благодаря Ви
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
Да си правил нещо конкретно преди 3 месеца, откакто е започнал странния звук или просто от самосебе си стана?
EDIT: сега като се поразрових из нета видях че това е често срещан проблем при някои модели монитори на асус
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?...Language=en-us
Ако ти е в гаранция го носи на сервиз, ако не е не знам, не е намерено решение за сега.
Последно редактирано от Sh@d0w : 02-09-2012 на 18:30
Просто от самосебе си. Освен да съм местил монитора когато боядисвахме нищо друго...
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
А случайно да държиш магнити или отворени тонколони до него или gsm
Освен тонколоните ми, от които слушам музика няма други магнити. То тези тонколонки са малки 4W-ви са, a буфера е под бюрото-9W.

Значи не е от колоните , проблема може да е в самия монитор
Чудя се да го отварям ли да го почиствам. Може ли праха да е причината за това пищене?
Ако е в гаранция не го отваряй, защото има защитна лепенка. ако не е го отваряй. може и да е от праха, моя комп като му се беше запрашила видео картата и мажеше
Монитора е от 2006 година. Никав шанс да е в гаранцияпък и компа го купих заедно с цялото му оборудване. Имаше гаранция 12 месеца. Утре смятам да го отворя да го видя. Иначе компа си го чистя редовно част по част през 3-4 месеца...
Добре, а някакви препоръки преди да отворя монитора може ли да ми дадете, че не съм го правил преди това ;x
Последно редактирано от MaGuSs : 02-09-2012 на 19:18
тогава го отвори, може и колоните да са нещо прецакани щом се чува като ултразвук може и да е в тях проблема, ако са на букси ги извади и пробваи без тях
Я пробвай да увеличиш малко контраста на монитора от настройките, да видим дали ще спре странния шум. Иначе в действителност доста хора се оплакват от това...
Не е от тонколоните 100% съм сигурен преди месец ги поих. Сменял съм контраста няма никаква файда ;x
да...... на ти 10 букви...
пробвай да си смениш монитора и ако тогава не изчезне , значи е от компа
Аз ако исках да си копувам нов монитор, нямаше да правя нова тема. Това е, че не искам. Пък как ще е от компа, като го чувам от монитора. Извинявай ама ти за тъп ли ме смяташ ?
П.П. Защо в този форум нещо като не можете да помогнете проблемите все се решават с преинсталация или земане на нова част или цял комп ?!?
Последно редактирано от MaGuSs : 02-09-2012 на 21:56

Може да има и подути кондензатори в монитора, като го отвориш ще видиш, ако има го занеси на сервиз да ти ги сменят или ако имаш възможност сам си ги смени
Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !