Защо ми заключихте темата? Къде е свободата на словото?
Така, темата беше провукативна, признавам. Искаше ми се да видя дали 15 годишните имат промити от учебниците мозъци. И заключението е: имат!
Помня, че преди години ни втлпяваха още от първи клас как турците са ни мъчили във всеки един час по родинознание, а Васил Левски беше оприличаван като герой, че дори описанието му ни караха да учим наиузуст: "Левски имаше очи син, коса руса почти златна" и т.н.
Според мен е безумно да вярваш на нещо само защото си го прочел някъде и така са ти втълпили от малък. Аз мисля. И мислейки стигам до извода, че не може да има човек като Левски - нито тогава, нито сега. За да правиш революционна дейност все някой трябва да те финансира. Ако напиша, че бихте духали на родителите си няма да се ядосане толкова, колкото ако напише за някаква историческа и политическа личност, която през призмата на съвременната световна история е такъв, какъвто не смея да го нарека, защото тогава сигурно и ще ме баннете не само от форума, а и от интернет изобщо...
Мислете!
Аз мислейки стигам до извода, че Левски не е бил никакъв, едва ли не втори Исус, а просто е бил човек, който е искал да изкарва пари. А втълпяването на идеята, че българите сме били най-големите роби на света едва ли не се прави умишлено, за да се убива желанието на децата да постигнат нещо още от първи клас: "били сте роби, затова сме на това дередже".
А относно заключването на темата, мисля че нямате такова право. Защото ако отворите раздел "секс" ще видите, че той е пълен с теми от сорта "бихте ли духали на Бойко, Сергей и на кучето на съседите". Модераторите се проявихте зле и се изложихте. Знаете, че съм прав.