- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Медиите в живота на един... тийн?
Забелязах, че е малко замряла инициативата за интересни теми във форума, та реших да пусна тази
И главно защото ми е чудно колко то вас ще изразят някакво мнение и какво ще бъде то.
Колко често гледате или четете новини, мили хора? И какви точно? Защото и жълтите новини, например, се считат за част от информационния поток- нищо против това, но се чудех какво част от вас се интересуват.
Когато търсите информация за някое събитие в интернет , четете ли и чужди сайтове?
Има ли актуална тема, чието развитие да следите? ( ACTA, реформи в образованието, арабската пролет, политика на ЕС, изборите в САЩ, etc.) Обсъждате ли с връстниците си тези теми?
Често ли пращате смс-и за дарителски кампании, за които разбирате чрез телевизия, радио, вестник, списание..? Ако да- защо? Ако не- защо не?
Ок е , дори ако отговорите на всичките въпроси са отрицателни.Стига да бъдат обосновани и смело изразени.
Последно редактирано от Taam : 02-20-2012 на 19:04
Този форум замря още преди 2 - 3 години, както и да е. Гледам новини, когато мога, вечер особено, гледам ги. Ако съм изпуснала, чета важното в Интернет. Гледам новините по Бтв.Следя какво става в България за нещата, които ме интересуват, например. Жълти новини научавам от Фейсбук. За другият въпрос - не чета чужди сайтове, рядко наистина, което мисля, че не е добре. Реформи в образованието - майка ми е учителка все пак. Следя "развитието" е медицината. За Аста честно казано, не вземам мнение, не съм и чела. Политика - бих казала, че ми е интересно, особено покрай изборите. Пф, не смятам, че обсъждаме. Досега не съм чула никой да обсъжда, особено за АСТА, уж дето е супер нашумяло. Само Фейсбук е бъкан със статии и изказвания от рода: "Против АСТА", "Нека се надигнем срещу тях", дето повечето дори не знаят точно за какво иде реч, но да сме в стадото, нали. За дарителските кампании - за съжаление, не често, което сега като се замисля, бих променила. С един смс може би няма да помогнеш, кой знае какво. Но 1.20, 2.40 няма да ти се откъснат... Хубаво е, да се интересуваме и да помагаме в такива кампании. Повечето пъти съм пускала смс-и за някакви музикални формати. Преди години спечелихме и пари от Пирамида - пълен късмет. Та така де, бих казала, че съм от хората, които подкрепят всякакви дарителски инициативи, но не обичам стачки и тем подобни изпълнения, особено онова с Максуда. Може би трябва да се интересувам сериозно за нещо, от изброените неща от теб.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Заслушвам от време на време новините, и понякога чета новинарски сайтове, но това е само, когато имам да убивам време - в училище, на вечеря, в работата //докато всички бозят упражнение.
Но, като цяло - не се интересувам от това, което се случва, ако след 10г. има шанс да стана министър на образованието - бързо ще наваксам. Не ми се социализира чак толкова.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Информирам се главно от три-четири онлайн медии, телевизионните съм ги отебал отдавна, главно bTV и поради кофти ситуации с монтажи на участия. :>
BBC.co.uk е яко като чуждестранно, от нашенските е много трудно да се прецени. Dnes.bg е помия, но е най-разпространения парадоксално.
СМС пратих на село Бисер и кризисната ситуация, от време на време мятам. Зависи дали преценя дали за мен самият това е наложително.
Колко често гледате или четете новини, мили хора? И какви точно? Защото и жълтите новини, например, се считат за част от информационния поток- нищо против това, но се чудех какво част от вас се интересуват.
- Гледам вечер новините по телевизията. Рядко чета в интернет, но е имало и такива случаи.
'Жълти' новини не чета и не слушам. Интересувам се от важните неща, които се случват в страната ни, а не от клюки.
Когато търсите информация за някое събитие в интернет , четете ли и чужди сайтове?
- Какво събитие точно? Рядко търся в интернет такива информации. За сега винаги е имало от къде да чуя това, което ме интересува или просто има кой да попитам.
Чужди сайтове съм чела преди. Интересувам се от развитието и на няколко други европейски държави, но имам вече достатъчно познати от там, които да ми предоставят много повече информация.
Има ли актуална тема, чието развитие да следите? ( ACTA, реформи в образованието, арабската пролет, политика на ЕС, изборите в САЩ, etc.) Обсъждате ли с връстниците си тези теми?
- За момента се интересувам само от образованието, от посочените теми. Към АСТА съм наутрална, сезоните също не ме вълнуват, а пък политиката ми е на светлинни години. Не е като да не знам нищо по въпроса, просто това не са неща, с които имам желанието да се затормозявам.
С връстниците си не обсъждам такива теми. Повече от тях се вълнуват от много по-различни неща.
Обсъждам с познати и приятели, които се прехвърлили тази възраст и случващото се в село Бисер (например) ги интересува повече от това, че любимото им заведение е затворило заради снега.
Често ли пращате смс-и за дарителски кампании, за които разбирате чрез телевизия, радио, вестник, списание..? Ако да- защо? Ако не- защо не?
- Изпращала съм само веднъж, защото кампанията ме трогна.
Ако ще дарявам пари, искам да ми е сигурно, че отиват на правилното място. А тези sms-и са ми повече от съмнителни. Не казвам нищо лошо, но това е моята позиция.
И спря да се върти за миг земята..
в момента следя положението с времето, наводненията в село бисер и реформите в образованието
гледам новините по нова обикновено и от там се информирам
с връстниците не говорим за тия теми обикновено..
Често ли пращате смс-и за дарителски кампании, за които разбирате чрез телевизия, радио, вестник, списание..? Ако да- защо? Ако не- защо не?-не често ,но пращам когато имам възможност, защото недай си Боже да се случи с мой близък би ми било също толкова тежко и им съчувствам на хората..
Всичко ми пробива главата вече. Побъркващо е. И макар да не съм християнка или вярваща, ще дам един цитат, който ми хареса много:
„Ще дойде време - дяволът ще нахълта във всеки дом, затулен в кутия- напомня късносредновековното пророчество на свети Козма Етолийски, - а рогата му ще бъдат на керемидите."Това вече е факт. От изцъкленото око на синия екран се изливат ужасии. Прииждат. Потапят в насилия. Мъчително давят. Забиват жила в душите. Стягат, задушават. Дълбаят сърца, умове."