- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Идват пости,кво ще правите?
...ще ги наблюдавам
нещо не ми се удава веганството,пък било и само временно
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
То постите не са само ей тъй, за самия пост, па барем и да свалиш некое килце, трябва да осъзнаваш какво правиш и за какво или кого по-точно го правиш. Иначе няма смисъл, аз диетка си пазя периодично.
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
гладуването разтоварва организма, но продължителните гладувания не са препоръчителни за хора, които нямат достатъчно опит с него, иначе 24 или 36 часа веднъж седмично не са никакъв проблем - примерно всяка неделя само на чиста вода
А аз почнах да ям дюнери периодично..На всеки 24 часа в даскало..Почвам да се провалям...![]()
Засега не съм,мисля да пробвам някога,но не и сега!
maDamn
Наблюдавам ги и аз.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ще ям още повече месо, за да има по-малко за разколебаващите се хора, които постят.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ще ям като попско дете на Задушница![]()
Месо по принцип ям много рядко (опитвам понякога нещо ей така може би 3-4 пъти в годината, затова не мога да се нарека вегетарианка) , но през този период доста хора решават, че постя или нещо такова. Иначе по принцип като атеистка се подразбира, че не постя.
Нпп, започнал си да пишеш по-нормално, виждам, че си се отказал от обичайния си / (стил) - на / писа(н)е .
![]()
![]()
![]()
Иначе и аз съм като теб, в моето семейство всички сме А кръвна група и никога не сме държали да имаме мръвкалаци на масата, има хора които "не могат без месо", аз пък мога да не ям с месеци и да не усетя никаква липса. Обаче пък обичам от време на време да си хапвам, нямам нищо против.
благодарение на поста свалих 14 кила, от 94 кг. на 80 кг.
същността на поста не е диетата, но просто свалянето на килограмите се получи в последствие.
Като знам как всеки ден ядете салами кремвирши и луканки..Е то не че друго,ами тва не е много месо..За това ли не го считате .
Аз такива простотии не спазвам.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
и аз не спазвам религиозни(-те) пости, иначе съм гладувал по стотици дни, имал съм случаи да гладувам по 24 часа всеки ден в продължение на месеци, но все пак съм се хранил по веднъж дневно, примерно всяка вечер в един и същ(-и) определен час, но такова гладуване не е препоръчително, тъй като може да причини сериозни здравословни проблеми, иначе не е проблем да се гладува по 24/36 часа веднъж седмично, примерно всяка събота или всяка неделя само на чиста вода - и все пак, няма голяма полза от гладуването в вярата, но ползата от него в вярата е съвсем нищожна, истинският пост в вярата се състои в съблюдаване за непричиняване (на) зло на други човеци/одушевени и в това да се прави Добро на другите
"Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови, Да разслабваш връзките на ярема, Да пускаш на свобода угнетените, И да счупваш всеки хомот? Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни(т.е. да не бягаш от отговорност(-та) да помагаш на другите)? Тогава твоята светлина ще изгрее като зората, И здравето ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, И славата Господна ще ти бъде задна стража. Тогава ще зовеш, и Господ ще отговаря! Ще извикаш, и Той ще рече: Ето Ме! Ако махнеш насред себе си хомота. Соченето с пръст(т.е. съденето/осъждането/клеветенето) и нечестивите думи(т.и. и злословенето), Ако даруваш на гладния желаното от душата ти, И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне; Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват. И родените от тебе ще съградят отдавна запустелите места; Ще възстановиш основите на много поколения; И ще те нарекат Поправител на развалините, Възобновител на места за население. Ако отдръпнеш ногата си в събота(т.е. ако си въздържан в вярата), За да не вършиш своята воля в светия Ми ден(т.е. за да не вършиш верчеки/духовни неправди), И наречеш събота(т.е. вярата) наслада, света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, И не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи(т.е. като не вършиш верчески/духовни неправди), Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това." Исая 58: 6-14
Последно редактирано от npp : 02-24-2012 на 08:31