.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 31

Hybrid View

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от kitty02 Виж мнението
    Има един от моя клас, който още не може да чете (учи се)
    Прочети си поста отново. Дано сега поне срам те хване, че ги пишеш такива.

Такам... първият ми пост във форума ще е много положителен. Значи, от много отдавна се интересувах за бързото четене (още като ученичка). Много ми беше интересно и исках да се науча. Иначе, не че не четях бързо, но просто исках да постигна заветните 800-1000 думи в минута, за които бях чувала. Та в крайна сметка за бала ми някакви роднини ми подариха Курс по бързо четене. От него научих всичко! Разбрах, че упражненията, които ги има в интернет не са достатъчни. С курса аз се научих за около месец и половина. Не е важно само да си посочваш редовете (въпреки че е от голямо значение). Важни са неща като стойката, разстоянието на книгата от очите, концентрацията и т.н и т.н. А също и нещо, за което не съм виждала да се споменава, а именно зрителното поле. Това е просто казано колко символа виждаш отляво и отдясно, когато погледнеш в средата на даден ред. Обикновено харата виждат около 8 символа общо. В самия курс правихме упражнения за развиване на зрителното поле до 16-20 символа. Това ще рече, че докато четеш погледът ти може да минава само през средата на страницата (вертикално), но ти реално виждаш и си прочиташ цялата страница.
    Уфф... много се отнесох. Но накратко: много е полезно и с това бързо четене се запомня много по-лесно прочетеното. След като завърших курса заминах за студентка в чужбина и като уча за сесии ми е много по-лесно.
    Дано да съм помогнала

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си