- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Олимпиада по Билогия -2012г
В петък на 23.02.12г е Областният кръг на олимпиадата по Биология. Исках да Ви попитам попадали ли сте на въпроси който се повтарят почти всяка година споделете какви са - интересува ме за 9 клас? Трудно ли е да се класираш за Национален кръг - някой от Вас стигал ли е до там?
Ще ти отговоря в същата последователност.
Не, няма такива въпроси, въпреки че някои са подобни (генетичните задачи, които не са в твоята група). Трудно е, не невъзможно, миналата година се класирах, тази година ме мързи.
Мерси някой друг да сподели нещо?
Отговори случайно да са излезли?
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Повече никога няма да ходя на олимпиада по биология! По-голямата част от нещата или не са в материала, или все още не са учени, а другата част бяха учени, но зададени толкова увъртяно, че просто... Беше неземно трудно и не ми е ясно кой нормален седмокласник изобщо ще успее да се класира. ;(
Бледа кукла си ти,
която студено ме гледа с очи.
Да, какъв беше първия въпрос? С какво се шегували БАН за пингвините в Антарктида през април? Are you fucking kidding me? Или въпроса за растенията - кои са хищници, кои са полухищници и кои - паразити. Това НЕ се учи в 7 клас! Ужасно беше. Получих травма за цял живот. xD
ПП: Момиче съм![]()
Бледа кукла си ти,
която студено ме гледа с очи.
За първото си права , второто се учи.И ми изглеждаше малко неуместно да вкарват Farmvile и фейсбук.Според мен тези олимпиади са за такива , които се подготвят отделно.Също ппримерен въпрос , там транспирацията за житните...малко ненужен и глупав факт , неучен при това.Въпросът с граха също е неучен... ама кажи им го на министерството :d
И за 9 клас беше супер трудно имаше много стар и увъртян материал!!! Отидох на олимпиадата с знания и бях ентусиазирана, че наистина мога да се справя поне 50 - 60% и като видях въпросите ми се прииска да не бях ходила! Яд ме е, че не направих нищо, какво от това като учителя ти пише 6 за участие като не си бил и за 3-4, яд ме е защото съм сигурна, че се издъних и изложих учителката си, а много я уважавам! Резултати още няма, но и да има какво от това никой нормално учещ ученик като мен не би си класирал!
По принцип миналите години е имало повтарящи се въпроси (госпожата ми беше дала няколко стари олимпиади), но тази година нямаше такива. И да, наистина беше отвратителна - имаше въпроси и от най-последните уроци. Но ако някой хубаво си е прочел и уроците, които не е вземал (+ тези от 7 клас), има някакъв шанс да се класира...
Имаше и някакъв въпрос за кифли в моята олимпиада.. ужасна беше наистина. А отговорите скоро имат ли намерение да излизат? Интересни са ми също и резултатите - колко точно съм се изложила?
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Здравейте, аз също бях на Областния кръг и съм напълно съгласна с вас. За първа година ходя по олимпиади по-активно и не знаех какъв тип въпроси задават на областните кръгове. Като прочетох първите няколко въпроса от олимпиадата си помислих,че нямам абсолютно никакъв шанс. Бяха зададени по много сложен начин![]()
Резултатите вече излязоха, но никой не може да ми каже кой се класира за Националния кръг. Накой случайно да знае?
Do not DARE to worry, you MUST be happy!!!
Има резултати по места.
Но е факт, че тази година олимпиадата е ненормална за всички възрастови групи, по-конкретно областния кръг. Някой пак се е престарал, както винаги.
А по принцип на МОМН не качват нищо - по области от съответните РИО на съответните интернет страници качват такава информация.
Аз за област Перник нищо не мога да намеря в РИО и където и да е другаде, но ни караха на самата белова на олимпиадата да си напишем и тел. номера за да ни звъннат ако евентулано сме се класирали! Така, че аз не съм се класирала 100%, но ми беше любопитно колко се издъних!
Излязоха резултатите. При колко точки се минава на следващ кръг? Не, че ще мина, страшно съм се изложила, просто ми е любопитно![]()
Аз си разбрах резултатите на 2 място в мойта област с 35,1... точки от общо 90 или 100 не знам, но това са много малко точки така, че няма да се класирам сигорно ще се допускат ученици с над 60 точки! Някой знае ли нещо по въпроса? Има ли резултати за класирани ученици за Национален кръг?!
Последно редактирано от Biolojkata96 : 03-10-2012 на 10:28
Някой знае ли дали са излезли резултатите на класираните?
Кога ще излезнат резултатите?!
Както ти казах и одеве, ще ти кажа пак - всичко е строго специфично по места и зависи от съответните РИО по места! Ако излязат резултатите първо ги очаквай от твоят преподавател, чак след няколко дни или седмица ще се появят евентуално и онлайн.
Хайде, ето ги! От няколко дни са налични резултатите и ПО Биология и ЗО:
http://mon.bg/opencms/export/sites/m...i_nac_krag.pdf
Не е невъзможно, но тая година областния кръг беше отвратителен, с някви неща дето в нашия учебник не са ги споменавали изобщо >.< смятайте, щом от 75 имам 34 точки.. мн тъпо >.< + че имаше някви супер странни въпроси.. онова с пингвините, фейсбука, Хари Потър... откъде да знам мандрагората какво растение е? :Д и имаше за някви азотни бактерии or something... srsly?
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Жалко ... имам 38,7 т., но както си и знаех - не са достатъчно. Нищо следващият път ще се справим по-добре!
Последно редактирано от whitechocolate : 03-25-2012 на 16:22
Аз за 9 клас имам 36 точки - жалко че в моето училище няма олимпиади за 10 клас това ми беше последния шанс!
Някой от вас класирал ли се е за Националния кръг?