- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Искам да уча право, но
не знам в кой университет. Къде има най-малък наплив от студенти за право?
РУСЕе ще те подготвят добре и велико търново за русе имаш шанс
Сигурен съм не на 100 но 80% ,че в ЮЗУ ще те приемат...и аз мисля да уча право,ако не стане нищо ще пробвам в юзу
Izvinete, che pisha na latinica, v momenta nqmam vazmojnost za kirilica.
A zashto v Ugozapadniq nepremenno shte me priemat? Kak e nivoto na obuchenie, shte me podgotvqt li dobre?Da ne e neshto ot roda na "pernishki universitet" i t.n.![]()
А, и да питам. Нали като кандидатстваш, се вземат оценките по БЕЛ и История. Към тези оценки прибавят ли се тези от ЗИП-овете?
Абе нивото е добро обаче сега сичко от блг иска да ходи в големия град :д :д :д
Няма смисъл да пишеш някаква хубава специалност в трета глуха само и само, за да те приемат. Извинявай, но е малоумно това. Като искаш право, си сядаш на задника, научаваш темите по история и влизаш. И за Бога не ходи в НБУ да учиш право...
Начи, хем искаш да учиш право, хем да минеш между капките. Няма как да стане.
Само не и НБУ, като изключим СУ и УНСС ,които са за в момента най-доброто, Ангел Кънчев в Русе е добър.
maDamn
При правото е СУ и всички останали . Защо реши точно право ? Не е особено вървежно в днешно време , бъди по-в крак с времето - учи езици и компютърни специалности .
Edit : колкото до лесното влизане , мой приятел влезна преди години в Русе с 3-ки от изпитите и успех от дипломата , който не беше отличен![]()
Последно редактирано от toad : 03-01-2012 на 19:11
Вярно е , има пренасищане на прависти ,много малко се реализират от последните випуски! Просто прекалено малко работа за прекалено много хора.
maDamn
bloodyF от тук съм![]()
Не трябва да подхождаш по този начин. Всеки може да се справи с ученето. Просто сядаш и го правиш. Всеки иска висше и пише всичко, защото е важно да влезеш, ако не си решил точно каква специалност искаш.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Еленово :Д
Ама ако не съм ти набор ?
Блодче, има една максима и тя е "като не знаеш мълчи", или в случая не "пиши".
Прависта за да има този успех знаеш ли, че трябва да е 3 пъти повече от останалите за да успее, излишно е да споменавам и че са необходими контакти? Ти смяташ ли, че можеш да се справиш с конкуренцията? При наплив от огромен брой студенти, колкото едно градче, ще можеш ли?
toad е свръх наясно с цялата материя е най-добре да го послушате!
BTW
http://www.dnes.bg/obrazovanie/2011/...neri.126311,20
От гледна точка на недостига на кадри, това може да се промени с времето. А и се съмнявам, тези завършили инженерни специалности или филология, да кажем, да могат да си намерят доходоносни професии. То и заради това липсват желаещи.
Toad е много прав тука. Прависти завършват много, прекалено много хора го учат и без връзки е почти невъзможно. За икономиката-да,винаги ще има банки и винаги ще се откриват нови клонове. Но нови съдилища и позиции има много рядко. И правото означава автоматично оставане тука, защото е невъзможно да го прилагаш другаде.
добре де, ако учиш ''езици'' кво ще работиш после?
учител по английски?!
и специално за правото, ако учиш бакалавър тук и магистър навън (ама да го учиш като човек, не по дискотеките) шансовете да успееш са големи...
ясно е че ако учиш медицина или нещо от сорта шансовете ти ще скочат значително (за реализиране), ама не става въпрос за това
и все пак авторката иска да си учи право и да влезе и да излезе лесно, не я разубеждавайте и пр.