.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 36

Матура 2012- БЕЛ

Хай. Подготвяте ли са за матурата тази година? Какво мислите, по-трудна ли ще е? Има нов тип задачи, по-малко със затворен отговор и повече с отворен. Какво искате да се падне за писане на 41 задача? Аз лично искам Ботев, Багряна...

Мисля,че сигурно ще е по-трудна,съдейки по примерния вариант,но се надявам да не го одобрят.Иначе за края искам Смирненски,Ботев,нещо такова

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    По бг изобщо не се готвя.За 41 искам зимни вечери или Далчев много ми харесва.Инъче следващшя месец ще започна да чета повече може би.
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Повече от фен Аватара на ROFLWTF
    Ма как ще се надяваш да не го одобрят, та нали той вече е одобрен
    Иначе се готвя... но имам чувството, че въпреки всичко ще се проваля... ...
    От няколко месеца шестото ми чувство ми подсказва, че е Багряна. Но не знам.
    Дано да сънувам някой пророчески сън

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Искам да се падне Бай Ганьо! Не искам да се пада Далчев и Гео Милев, Христо Смирненски също е лесен-аз на него прайх класно,не искам да се пада и под игото, също така Железният Светилник и Тютюн, щото не съм ги чел, аз даже ся от Йовков ни останаха само Индже и Последна радост, но мноо ме мързи да ги чета пък и те са най дълги-ужас-ако е на някво стихотворение ще ми по-лесно, пък и госпожата каза, че до края на март ще вземем всички автори или дори по-рано и ще почнем преговор от 11 клас, тъй че матурата по БЕЛ хич не ме притеснява и граматика преговаряме тъй че няя проблем, повече ме притеснява 2-рата матура

матурата по БЕЛ вече изглежда по друг начин-имаповече въпроси с отворен отговор и са отпаднали някои работи и са сложили по-сложни
    http://www.minedu.government.bg/open..._2011-2012.pdf

Да бе, Бай Ганьо до 1 страница и толкова... Абе мене ако ме питате, дай да правим протест да се отпада 41 въпрос

Повече от фен Аватара на Muaythaifighter
    Дано да се падне Ботев или Вазов , другите маняци въобще няма да ги отразя

Само да не се падне някой роман,че не съм чела нито един от тях! Не искам и разказ..да се падне едно хубаво стихотворение..Според мен тези нови задачи, които са сложили, като за първа година няма да толкова трудни. Ще ги усложнят с времето...Да се надяваме на лека и успешна матура..Силно се надявам да се падне на 41 задача някое хубаво стихотворение.

Сънувах, че се пада Индже ;( неееееееееееее!

:Д и във връзка с по-горният пост трябва да кажа ,че и аз в продължение на два дни сънувах името Йордан,а на третия ден в сънят ми се появи и фамилията Йовков ;дд звучи нереално,а и аз не вярвам в сънища,но дано все пак не се падне някое произведение на Йовков като цяло :Д

Цитирай Първоначално написано от anJin Виж мнението
    :Д и във връзка с по-горният пост трябва да кажа ,че и аз в продължение на два дни сънувах името Йордан,а на третия ден в сънят ми се появи и фамилията Йовков ;дд звучи нереално,а и аз не вярвам в сънища,но дано все пак не се падне някое произведение на Йовков като цяло :Д
    Кога го сънува?

Smile

Цитирай Първоначално написано от Muaythaifighter Виж мнението
    Дано да се падне Ботев или Вазов , другите маняци въобще няма да ги отразя

И аз искам на Ботев и Вазов,понеже техните произведения са известни!!!!!!!!!!

Абе по- добре е вместо да се надявате, да се опитате да сънувате нещо. Например, логично е ако при повечето от нас се появи Йовков под някаква форма... змачи има нещо гнило. Може и да се появи тъой, може и да не се появи. Малко насока да имаме, не е лошо . Какво значи, че не вярвате в сънища...

А то става ли да се повтаря даден автор, като вече и бил даван на матура?

Цитирай Първоначално написано от unknowname Виж мнението
    А то става ли да се повтаря даден автор, като вече и бил даван на матура?
    Не знам, и аз това се питам.... още повече, ако е произведение.
    Ма доколкото са ми казвали, има вероятности разни

Мега фен Аватара на kuklichka_bg
    Град
    в мечтите ми
    Според мен Йовков ще е много добре ако се падне,доста са му лесни разказите.2007 и 2008 се е падал Йовков мисля.Бтв и аз си мисля,че Багряна ще се падне ама нз защо..
    Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.

Абе, мислех си да направя тема : Зрелостници 2012... и там да си споделяме всичко за матурите, мнения, кураж и т.н.
    Ама ме хвана срам. Някоя от вас ако иска да направи. Мислите ли, че във форума има абитуриенти 2012? Освен нас де, щот като гледам сме малко

Повече от фен Аватара на IfeTyy
    Абе някой има ли информация, че 41 ще е есе, което трябва да се свтрже с произведение? Защото нашия господин ни каза, че няма да е анализ, а есе, но... ?
    Само, когато всички около мен са различни, тогава ще бъда на мястото си!

Няма да е само есе..Ще има да избираме- интерпретативно съчинение или есе

Цитирай Първоначално написано от IfeTyy Виж мнението
    Абе някой има ли информация, че 41 ще е есе, което трябва да се свтрже с произведение? Защото нашия господин ни каза, че няма да е анализ, а есе, но... ?
    Не мисля, иначе досега от министерството щяха да са ни казали за такова нещо.
    Я по подробно какво е казал вашия г-н?

Хора, някой знае ли как се пише литературно есе? 41. задача е такава- ЛИС или ЕСЕ по литературен проблем. Как се пише това есе?

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    есето винаги ми е било по-трудно и затова на матурата ще пиша ЛИС

Ау, догодина какво ме чака. Доколкото ми е известно последния въпрос е коментар на литературно произведение. Което си е пак ЛИС.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Хора, нека някой да сподели, ако знае, как се коментира проблем, когато е върху откъс от разказ? Първо увод..след това?

Супер фен Аватара на LeprikonA
    не е ли по стандартния начин пак :

-увод
    -теза
    -три доказателствени центъра
    -заключение
    ?
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си