Ще почвам да записвам и ми трябва горе-долу читав микрофон. Ще помоля, който е запознат, да предложи нещо като вариант, но да не е много скъпо (50-60 лева някъде) И ако може да не зависи от звуковата карта. Ще записвам хип-хоп тракове. Също бих искал обяснение по темата. Сещате се за честотите, качество, подходящи програми, как седят нещата със самото домашно "студио" ала бала
Последно редактирано от Rar3 : 03-02-2012 на 11:30
Ахам, микрофона като цена горе-долу ме оформя Ако намеря по-тънкана перфектно :Д ;д Не съм много навътре.. този адоптор върши ролята на картата така ли(грубо казано) ? А моята звукова карта е Realtek ac97 audio. Дали е добра? ;д Само ме е страх да не сдаде багажа... но и да стане по-добре за мен ;д Благодаря пичове. Ако може да дадете съвети как да вляза в нещата Всмисъл техника, програми. Аз пробвах с Audacity и с един много гаден микрофон и ми хареса програмата, проста и лесна.
Дам. За ефекти можеш да ползваш пак нея, както и Fruity Loops.
Кажи ми точен модел на картата да ти кажа точни настройки за Audacity за оптимално качествен запис.
Realtek ALC850 @ nVIDIA nForce3 250 (CK8S) - Audio Codec Interface
това би трябвало да е. От програмата, там където пише звуков адаптер го копирах
А слушалки? Аз си мисля, че няма да е проблем да си взема обикновени като за компютър, само че без микрофон и с по-хубаво качество. Като цяло идеята ми е да не влизам вътре с парите, щото и без това не ги имам много... Но в същото време да постигна някакво задоволително качество Другия месец нашите ще вземат микрофона и такам Благодаря ви много! Сега само да кажете звуковата карта как е И ако се окаже така, че нещата вървят назад, някакъв по-обикновен микрофон?
Един приятел ми каза, че ще ми трябват пулт и фантомно захранване. Айде пулта го знам кво е, а тва захранване? И да питам без тях не може ли?
Последно редактирано от Rar3 : 03-03-2012 на 10:37
Благодарско ! Сега последното, което ще помоля е пояснение за видовете микрофони и съответно какъв да си търся ( мисля че каза ;д ) и ако може 1-2 линка, колкото да знам какви са. Питам ви тук, защото по другите форуми се предлагат решения за домашни студия, а те не са ми по джоба засега...А вие явно разбрахте какво искам Да, само ще записвам. Картата ще се сменя най-вероятно като си взема ново ПС и ще гледам да е с хубава карта. Идеята ми е просто да започна от някакво ниво. Не целя да изкарвам кристално качество още в началото. 256 даже мисля че е предостатъчно за нещата, с които разполагам като пари. Все пак 1 микрофон ще взема само ;д Искам да видя къде греша, да си оправя флоуа и така. Ще трянва да измисля нещо с "акустичната" обработка. Това е друга тема, интересуваше ме микрофона. Отново ти благодаря, WAX. Както и на npp !
Последно редактирано от Rar3 : 03-03-2012 на 15:10
Значи при тая карта най-доброто постижимо качество е 256 Kbps На моно канал и то ако микрофона ти е такъв.
Ако ще си взимаш SPDIF микрофон, ще е хубаво да си смениш и картата, за да изкараш по-хубаво качество.
Това исках да чуя, какъв да взема. Защото този, който е в линка е втора ръка и обявата е пусната преди година и не знам дали още важи Значи SPDIF. Чувствам се като малко хлапе в магазин за нанотехника.. ;д Нито знам кое кво е, нито го разбирам. ;д Наистина си нямам на идея... излизат ми само някви изходи..Днес след даскало ще се поровя из нета. А тези SPDIF микрофони какви характеристики имат? Аз говорих с г-жата по музика и тя познава човек, който се занимава с това и каза, че ще говори с него Направо ако можеш да ми дадеш линк за няква информация за тия микрофони, че ми стана интересно и искам да ги "опозная" ;д
Последно редактирано от Rar3 : 03-05-2012 на 03:45
Малка поправка. Поразгледах из форумите и прочетох, че звуковата ти карта не черпи достатъчно ток, за да захрани такъв, пък и в България ся видях не вървят евтино.
До колкото виждам тези са "динамични" Сони-то май ми е много паричк ;д Ще потърся и други. Разгледах и другите в сайта и мисля, че са горе-долу еднакви ? Едно голяма мерси, не знам за кой път го казвам
Последно редактирано от Rar3 : 03-05-2012 на 11:28