- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Млади писатели
Авторке, а ти публикуваш ли нещата си някъде из интернет?
Един приятел има сайт, в който публикува всичките си произведения. Много хора го харесват, дори из блогове започнаха да го предлагат за прочит. Така си намери издаделство. Доколкото знам те сами са го потърсили. Сега вече има 4 или 5 издадени книги.
Разбира се, това не става толкова лесно. Той от няколко години (повече от 2-3) публикува.
А и най-важното е да те харесват читателите.
И спря да се върти за миг земята..
Пиша в един сайт с други хора, но всичко е анонимно. Иначе творбите, които пиша обикновенно ги показвам на близки и приятели. В последните години 2-3 участвам в конкурси. Може би това ми вдигна в повече егото и за това се замислям дали бих могла да издам книга.
Исках някой да сподели пътя по който е минал или минава, или дали поне пише и какво се е опитал да направи. Ненужните скандали малко пренаситиха темата.
Имам една готова книга, втората е по пътя.
За неизвестен пишещ обаче е трудничко. Участвам и в конкурси, когато мога, макар че там масово съм виждал такива връзкарски неща, че много лесно може да те откаже тая работа. Концепцията за кръговете и обслужването на интереси бачка на пълни обороти и тук.
Към момента разчитам на блог платформи и качвам по един разказ на парче, които да оформят изцяло романа. Имам и две-три страници във фейсбук, т.е. разчитам и на социални мрежи. Друго не мога на тоя етап.
http://fakeskin.alle.bg/иbzd/ Този линк директно препраща към сайта в който може да бъде прочетена демо версията, надявам се да ви хареса. Ако е така можете да натиснете начало и да харесата и фейсбук страницата и да дадете мнение. Ако имам късмет ще я издам след като я завърша, но зависи и от това дали се харесва от читателите, за това я пост-вам тук. Пиша различно от другите български писатели , но се надявам да ви е интересно. Имайте в предвид само, че това е още чернова
Здравейте, млади писатели. Аз се занимавам с литература и писане от както се помня и наскоро започнах да се замислям за издаване на творби, разпространяване и т.н. Първото нещо, което ще ви посъветвам е ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАТЕ! Никога. Независимо колко е трудно, колко е сложно, бавно и какво ли още не, заслужава си да не спирате да се опитвате, защото няма по-хубаво от това да следваш мечтите си, особено когато те са свързани с таланта ти. Една от първите стъпки е да помислите как да разпространите из мрежата или някъде другаде писанията си. Аз например миналата година спечелих награда на конкурс на Човешка Библиотека (страхотна литературна асоциация!) и благодарение на това се запознах с прекрасни хора, малки и големи, които ме окуражиха да продължавам да пиша и да търся публика.
И така, хрумна ми идеята за творчески блог. Нещо елементарно на пръв поглед, но ми събра известна аудитория и вече има хора, които с удоволствие редовно четат творчеството ми. Разпространих го чрез различните социални мрежи, писах на приятели, познати и нещата малко по малко се случват.
За напред гледам към по-далечни хоризонти, но всичко става с времето си. Ако на някой му е интересно, това е блогът ми.http://irenajanin.blogspot.com/
Аз издадох роман преди известно време. После пък го преиздадох. Но до голяма степен, това се дължи на приятелското ми взаимоотношение с шефа на издателството (то не е от най-известните; от "Милениум" проявиха интерес, обаче самият аз се отказах, понеже не исках да попадам в тяхната редакторска касапница; и не съжалявам за това, въпреки значително по-малкият тираж и почти пълното отсъствие на реклама).
Тук съм споделил повече за сбъдването на тая детска мечта:
http://anlov.blog.bg/lichni-dnevnici...a-biah-.159930