- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- какви грижи полагате за ноктите и ръцете си ?!
пускам тази тема защото напоследък раздела много замря,а и мисля,че ще бъде полезна на доста хора... виждам,че напоследък се пуснаха доста теми относно ноктите и за това правя тази тема.. нека всеки да сподели.. написах и за ръцете,защото примерно един крем за ръце влияе благоприятно и на ръцете и на ноктите (някъде бях чела,че всеки ден трябва да се мажат ръцете с подхранващ крем и това помагало и на ноктите)
п.с. извинявам се ако има друга такава тема..
Почти никакви. Крем за ръце използвам само при нужда. Подрязвам и пиля ноктите само ако съм недоволна от формата/дължината им, не по-често от веднъж на десетина дни. Избутвам кожичките след баня ако се налага и толкова. С лакове нямам нерви и време да се занимавам. Ноктите ми са завидно здрави и затова не ползвам заздравители, масла и прочие. Като цяло съм немарлива спрямо ноктите си, но това е защото мога да си го позволя.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
^ еми който има хубави нокти... това не е немарливост - направо си се отървала от ред грижи
Ами аз всеки ден си мажа ръцете обилно с ''Глисолид'' , защото иначе ми се напукват и кървят (пустата студова алергия!..;(),а този крем ги прави меки и хубави. Относно ноктите ...Подрязвам ги веднъж седмично и ги пиля при нужда , а също така им слагам и едно като (не е лак) комплекс от масла , така не им е нужен лак за да изглеждат добре (мразя да се лакирам).![]()
Ако си пич като мен няма да ти трябва подпис!..
(... това не е подпис , просто така ти се струва!... ...)
Аз напоследък ползвам само маслото на Икаров, защото ноктите ми постоянно се чупят.
Имам и един въпрос: ако искам да ползвам и заздравител, ще трябва всяка вечер да го трия, за да си сложа от маслото. Това не е ли всъщност вредно?
^ щя трябва,а от лакочистителя ноктите ти ще се увредят до толкова,че изобщо няма да си личи че си ги подхранвала с нещо... и още нещо - заздравителите като перфект и т.н. са боклуци.. предпазват до някаква степен,но имат една и съща функция - всичките предпазват докато ти е на нокътя.. изтъркаш ли, ноктите са си същите.. т.е. ако искаш за нацепване примерно - няма да помогне... единствения заздравител,който до някаква степен си изпълнява функцията е на перфект втвърдителя,но и който и заздравител да сложиш пак ти стават малко по-здрави ноктите.. както като имаш лак и ноктите са ти малко по-твърди.. ох и от това всичкото - не си купувай,карай си с икаров,а когато решиш да се лакираш вече си вземи заздравител колкото да го слагаш под другия лак..
За ръцете всеки ден сутрин и вечер ползвам крем за ръце на Арома с пъпеш и съм много доволна от него - мирише приятно и омекотява ръцете. Когато свърши мисля да си взема отново на същата марка с череша. За ноктите - опитвам се да поддържам хубав маникюр - ноктите си ги пиля когато не съм доволна от формата им, така че не по-често от веднъж на седмица. Ползвам маслото на Икаров и си правя разтвор от вода и морска сол, отново за заздравяване. Сега за избелване на ноктите мисля да опитам една друга маска - с избелваща паста за зъби и лимон.
Леко съм вманиачена като стане въпрос за чисти ръце и постоянно ги мия, което съответно ми изсушава кожата и ноктите супер много. Използвам някакъв подхранващ крем за ръце и нокти. Иначе... ноктите си ги пиля горе-долу веднъж в седмицата и гледам да ги правя максимално късички, защото растат адски бързо, а като са много дълги ми пречат (въпреки, че едно време ги бях пуснала и бяха станали 2 см.). Използвам понякога маслото на Икаров, но по-често ме мързи и не ми се занимава. Понякога ги оставям 1-2 дни без лак, за да си починат от постоянното лакиране. Общо взето май е това...
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
някой няма ли да сподели още нещо ?![]()
Крем за ръце и пилене когато има нужда. Избутвам си кожичките и също така с една малка ножичка когато отстрани ми става раничка(което става често :@ ), изрязвам получените кожички. Мажа с калциев гел като се сетя, в момента не ги лакирам, чакам ги да се пооправят. И маслото на Икаров ползвах, обаче го забутах някъде, трябва пак да си купя.
Everything changes, but beauty remains ...
Мажа си ръцета всеки ден с крем на ейвън, стават ми много меки. Ноктите ги пиля, когато имам нужда.Използвам заздравител на перфект.Не ги лакирам много.Оправам си кожичките.
Нанасям крем за ръце и пиля ноктите при нужда. Веднъж седмично нанасям заздравител за база и отгоре плясвам лак. Накапвам изсушител, за да не съм като препарирана 10 минути и това е.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^ какви лакове използваш,че за 10 мин. изсъхват ? .. аз не знам направо какви трябва да ползвам.. поне 30мин. а ако пипна нещо по-твърдо и си опра нокътя пак се размацва.. много рядко имам лак,който да седи добре и да е изсъхнал добрене мога и не мога да го опазя
Golden rose и Classics. Отгоре накапвам изсушител.
Някак си не могат да ми се откъснат от сърцето 4 лв за catherine arley, камо ли 17 лв за манхатън и ОПИ.![]()
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Аз крем не ползвам за ръце, тъй като дори и зимата ми са мекички. Почти винаги имам лак на ноктите си. Някой по-отгоре беше писал "да се освободя от лака" - няма такова нещо, даже лака ги прави по-твърди, защото нокътя е рогово образование - то не диша и не се храни. Но всеки както иска де. Лак, който бързо изсъхва може за вземеш на Ейвън, а според мен си вземи изсушител за нокти.
kalpazanka
какъв изсушител ? аз ползвам на перфект,но пак не засъхва както трябва.. иначе и аз не дава много пари за лакове.. но на catherine arley мисля да си купя по 1 ...
^ абсолютно същия ми е изсушителя... вече почвам да си мисля,че моите нокти са дефектни ;д
На мен особено през зимата,ръцете ми много се напукваха,просто бяха ужас,но баба ми купи един крем,ползвах го 3 пъти и всичко мина.Иначе,пила си ноктите и ги лакирвам, заздравители не ползвам.![]()
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Ето и нещо супер ефективно за меки кожички, които лесно се избутват. http://miracleofbeautyandfashion.blo...12/03/diy.html
Правя си ноктопластика или Shellac и не го мисля. Имам 1-2 лака в нас, ако ми омръзне сложения и толкова. Мързи ме да се лакирам и не обичам, а и от всички евтини лакове ноктите и без това стават ужасни.
Кожата на ръцете ми е много суха, всеки ден се мажа с крем. Ноктите ги режа и пиля един път седмично. Почти винаги са ми лакирани.
FuCKkK13, препоръчвам ти изсушителя за лак на essence. Аз ползвам този с капкомера и съм много доволна![]()
Пуснах си ноктите и не мога да повярвам, че се оправям с тях.Дори лещите си слагам без проблеми.
![]()
Използвам заздравител за меки нокти. През 3 дни ги пиля. Понякога използвам и нокторезачката. С клещите си махм кожичките. Мажа се с крем понякога.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Ползвам крем 1-2 пъти дневно,пиля ги 1 път в седмицата,на 1-2 седмици ги режа по малко.Лакирам се много рядко,преди си слагах някакъв заздравител,но вече не..дори името му не помняпросто нямам нужда..
Амии, използвам заздравител (ама май не е кой знае какъв, като свърши, ще си взема нов..), като се лакирам, гледам да си пазя лака, за да не използвам лакочистител често, лакочистителя ми е без ацетон, пробвах 2 пъти 1 маска, която видях тук и мисля, че е хубава, ще продължа да си я правя, когато не съм лакирана : ) Също така ще си взема гумени ръкавици, защото често мия чинии и ми се лющи лака от него и трябва да го трия.. Крем използвам на Нивеа.![]()
Момиче ^^