- Форум
- По малко от всичко
- Фън, фън и пак фън
- Тема за коли !!!
щом блока издържа на такова огромно налягане + метанол...
аре де брат искам да се возя в трабито
Харесва ми твоето разсъждение по въпроса като цяло, но ще кажа и аз нещо по въпроса. Не е въпрос на дали човек може да си купи по-нова кола или не. Аз как ги виждам нещата е, че когато хората са били деца през 90-те години техните родители са коментирали тези коли и са обеснявали какви машини са. Това е била кола мечта за някой родител и дете-то е наследило тази картина. Сега когато това дете е порастнало може да си позволи тези коли от 90-те защото са стари бараки, но в техното съзнание са много велики и за това ги купуват.
От тука идва и тунинг манията. Те искат да ги направят още по-велики... Искат да докажат как тези коли от техното детство са по-добри от сегашните, което всички знаеме, че няма как да стане.
Не знам за Европа, но в Северна Америка хората взимат японските боклуци от 90-те години с десен волан защото за тях са много велики коли, докато правят услуга на Япония като им разчистват малко моргите. За мене е ненормално да караш кола, или дори да бъде позволено такава кола да бъде на пътя на която волана е от другата стана, но за тези тука е нищо, тъй като те могат да се возят в любимата им кола и това, че волана е от грешната страна не е проблем. Та тези "коли" като пристигнат тука младежите с по-малко интелект ги купуват и започват да ги "тунингоства" и после им искат луди пари. Искат им луди пари първо защото са дали луди пари за aftermarket части и второ защото "колата" е много велика в техните очи. Гледам съм как на RX-7 или R32 Skyline искат повече пари от на нова прилична колица.
И да, тези коли може да са били много велики преди 20 години, но в момента не са. Та това което се опитвам да кажа е, че не е въпрос на пари, а въпрос на психика каква кола ще караш и колко ще е стара. Мога да напиша още по-тази тема като давам други примери, но не пиша есе и за това няма да го направя.
Мойте поздравления, че искаш да караш нова кола! Самото усещане да си в нова кола и да я караш е невероятно. И си напълно прав, ако искаш нещо силно, то ще намериш начин да стане истина.
С този пост не се опитвам да обидя никого и не искам никой да се обижда!
и аз съм на това мнение за японските 4 цилиндрови нужници, обаче не ти ли прави кеф като видиш някоя стара немска машина, без значение бмв ли е, бенц ли е, ауди ли е, в отличен външен вид, перфектни под капака и с хубави джанти? И да те са скъпи, пример - M3 E30. Преди продаваха в мобила една перфектна М3 Е30-ка за 15 000 лева ли колко. 10 или 15 беше. Без никакъв тунинг, както излиза от завода преди 25 години така изглежда. Абсолютно перфектна. И тук цената си заслужава, защото тези коли са легенди... да не говорим че M3 E30 е по-скъпа от M3 E36... Друго е да взема е30 318 за 1000 лева да налея 10 000 в него и да го продам за 10 000. И да всичко опира до психиката. Един човек може да харесва стари колички, нашарени целите, със супер смешни хромирани джанти, вътре CD-то да струва колкото цялата кола, други харесват пак стари, но направени с вкус - само една хубава BBS-ка или Borbet Type A, хубава боя ама не тия перли хамелеони... и става перфе. Трети харесват новите коли, без значение каква е. Аз съм от втория тип.
Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 03-16-2012 на 07:15
Честно казано не ми прави кеф като видя някоя стара кола(15-20 год) няма значение дали ще е БМВ, Ауди или Мерцедес... Аз харесвам новото и имам малко различно разбиране за какво точно е това нова кола.
ПС: Ето това чета в момента: http://mbworld.org/forums/c63-amg-w2...age-2-a-4.html
е, има ли пари - има много коне
по нататъка, взехме уно турбо 1.6 ие 160кончета, спортна генерация :P
двигателя на уното ще влиза в трабито нали![]()
дам, и наистина си го бива уното, взехме го пред една морга по пътя за варна 100левчета
Като се заговорихте за легенди, аз също харесвам една такава. Тази, която ме накара да се заглеждам по италиански коли. Lancia Delta Integrale с Юха Канконен зад волана. Сега е просто един хубав спомен, а малкото останали в движение са с неоправдана цена за толкова стара кола (ако са евтини значи не стават за нищо). Нека оставим спомените и носталгията там където им е мястото. В миналото.
аз съм почитател на lanci delta intergrale HF turbo но цената им е доста златна , и то на грозните с плоските фарове.
Няма integrale с плоски фарове. С плоските си е обикновена Delta
може и да са преправяни, защото за тях няма части ( има ама рециклирани )
http://vbox7.com/play:1fe39eb2- стара , ама готина
делтата е рали класика като audi quattro... а тия космичи много ме радват... имахме два и ми липсват
http://eftini.com/kristalni-farove-v...1_705_706_809# - кажи нещо за тези фарове
хубави са но аз бих търсил хелла
http://eftini.com/sportno-garne-fkdd...ml?cPath=12_24 и едно такова гърне и става...
лупи имам, наистина светят така . ама да не свие някой колата заради фаровете.
най-много да ти ги свалят... ама не се бой
те сегашните са заварени заради ксенона, той е бая стар тогава струваха една кола, тез чудесии.