.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 60
    Banned Супер фен
    Град
    Varna

За децата от 90-те

Помните ли какво беше чувството:

Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето
    Да чакаш да получиш писмо в истинската си поща
    Да имаш тамагочи
    Да събираш картинките на дъвки турбо, без значение дали си момче или момиче
    Да слушаш Уолкмен
    Да си купуваш аудиокасетки
    Да ядеш дъвка шок
    Да гледаш покемон, ЮГИО и тем подобни
    Да караш колело
    Да ближеш ледено сокче и да ти се оцвети езика
    Делта – върхът на сладоледа
    Да станеш рано събота и неделя за да гледаш анимации
    Лятото да ти трябват пари за сладолед , не за алкохол
    Да гледаш видеокасети с любимите си филмчета
    Да играеш на Криеница, Народна Топка, Ръбче, Стражари апаши, Топчета/Лимки/, сляпа баба и други до късно вечерта
    Да попълваш лексикони
    Да караш колело с контра, вместо спирачка
    Да се качиш на някое дърво и да береш джанки череши и др
    Да прекарваш летата си при баба и дядо
    Да гледаш Том и Джери, Ну погоди, Fox Kids и тем подобни
    Да скачаш на въже и ластик
    Да играеш с някого едни смешни игри с ръце, дето се пляска и се пее или с едно въженце, дето се връзват ръцете.
    Да звъниш на звънците на хората и след това да тичаш да се скриеш
    Да ядеш захарен памук и да лепнеш целият
    Да чакаш с нетърпение предаването „Милион и едно желания”
    Да те изгонят от час по трудово защото нямаш лепило Рила
    Да играеш семейни игри със зарчета
    Крилатата фраза "Майтап бе, Уили"
    Да гледаш Банани с пижами или Телетъбис
    Да викаш Дама Пика, Каспър и всички производни духове
    Да си пишете бележки в час и да си ги предаватe от ръка на ръка тайно, вместо просто да пращаш смс
    Да рисуваш с цветни тебешири по асфалта, при липса на такива и с керемида и всякакви камъчета, които да оставят следи
    Да гледаш Риск печели, Риск губи с Къцито
    Да играеш вечер до късно в дерето или някой парк, целият да си изподран и да се правиш, че не чуваш, че те викат да се прибереш, защото вече е късно
    С часове да редиш лего
    Да станеш целият в кръв и рани, но да не се прибереш, за да не ти забранят да излезеш пак
    Да пиеш вода от чешмичките, а не от пластмасови бутилки
    Да имаш атари и да играеш Супер Марио, Тетрис, Танкчета/Battle City/ и много други
    Ако някой ти трябва да отидеш у тях без да му се обаждаш
    Да си имаш таен език с приятелите си
    Да слагаш снимките в найлоново албумче, не във фейсбук
    Рождените ти дни да преминават със много игри, смях и радост, а не с алкохол

Всичко през 90-те си беше много яко, без компютри, смартфони, плейстейшъни и тем подобни, но времената се прооменят, липсват ми тия времена
    Кажете още някви яки неща, които помните от 90-те и ви липсват

Голям фен Аватара на bog4eto
    Град
    София
    Еххххххх, тази тема искрено ме натъжи. Ужас. Толкова неща са се променили. :/
    Помня като ходехме да си взимаме касети от видеотеката и дебнехме намаления, особено за доброто старо "Сам вкъщи", хахах.

Като се сетя за всички тези неща ме наляга носталгия .. ;(

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Хубави времена бяха.
    Welcome to the Jungle...

Жалко,че сегашното поколение знае само какво е да седиш пред компютъра....

Да си правиш къщи и бази по дърветата.
    Да вземаш нечие колело назаем за "едно кръгче".
    Да се играе на обущар, трактор и т.н. пред нечий вход.
    Да се ядат ледени сокчета.
    Да се играе футбол блок срещу блок/махала срещу махала.
    Welcome to the Jungle...

Повече от фен
    Аман бе.

Колкото по-отдалечено във времето е миналото, толкова по-идеализирано е то в съзнанието на индивида.

Кой иска да е сополиво хлапе с вечно ожулени колене и лакти и минимален акъл?

Голям фен
    Е аз някои от тези още ги правя.

Да помня, екстра си беше, леденето сокче и оцветения език беше класика на скоро пак пих та ме върна в спомените. Иначе аз помня как се кефехме на пиратките ако се сдобием с тях мисля, че пропускате и картинките с кечисти и сабирането на миришещи/парфиумирани листчета нищо, че бяха малко по късно, играта на кибритчета, фуники, пистолетите с пластмасови топчета и капси, тук таме някои неуспешен опит за риболов на реката или бликия канал, екскурзиите и Коледните тържества с класа, бе все приятни работи.

П.С. Ми снежните войни и пързалянето с шеини, наилони и подобни.

П.С. 1 Иначе да и аз ги правя някои, все още.
    Последно редактирано от Noja : 03-18-2012 на 16:34

oo, милион и едно желания <3
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на nIkEnCeTy_bE
    Град
    Варна
    Беше просто едно... истинско детство. На село беше толкова хубаво, всички тези лета, в които стояхме до 11-12 и идваха да ни викат да се прибираме. Пф, носталгия, да. ((((((
    "Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"

Супер фен Аватара на StolenBliss
    Град
    ImaginaryWorld.com
    - За животните с любов.
    - Да те сложат да спиш на обяд и ти да чакаш да си помислят че си заспал/а и да станеш и да пуснеш телевизора. В детската градина пак, само дето там чакаш леличките да излезат да пушат и всички почвате да скачате по леглата.
    - Да караш от тия ролери дето ти ръбят на краката и по асфалта ти правят центрофуга на мозъка.
    - Вечер да се опитвате да хванете някоя светулка.
    Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.

Да ходиш да търсиш приятелите ти по домовете, а не по телефона.

Мега фен Аватара на thegreenzombie
    Град
    On The Wall xDD
    awww.. много обичах дъвките shock...и покемон.. и да викаме дама пика.. и да чупя тамагочето на сестра ми :д
    fear4o <--- май bro' xDD
    darkPaladin <--- *миг, мииг*

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out
    That’s how its supposed to be
    Living young and wild and free

Ехх, хубави хубави времена. Ходихме по изоставени къщи, уж да търсим духове. Вечер бутахме казаните в съседните махали и после се криехме . 4 човека събирахме пари за едно колело . Невероятни времена, радвам се, че най-добрите ми приятели се запазиха същите, същите тези с които правихме всички страхотни неща . И въпреки, че всички сме в университети из цяла България и Европа, поддържаме връзка всеки ден и пазим всичко лудо и детско в нас !!!

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    От всичко изброено не ми се е случвало единствено да ме гонят от час по трудово защото нямам лепило Рила. Беше хубаво време преди 15 години... Но е отминало и сега от нас зависи да си направим настоящето също толкова забавно и цветно. Все още не всичко е смартфони и фейсбук. Който има желание ще може да си прекарва времето и без тях, по същия начин както сме се правели като малки. Сладката носталгия е доста приятно чувство.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Дааааа,хубави времена бяха.Жалко е да чуеш,че хлапе на 5 години иска компютър от майка си и от баща си,а не да му купят сладолед.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

аз още звъня по вратите от време на време
    hi.
    Uhm, I'm just wondering,
    have you got any kind of
    like sort of punky, electronica,
    kind of grime. Kind of like new
    wave grime. But with kinda
    maybe like with broken beats.
    Like kinda dubby broken beats
    but a little bit kinda soulful.
    Like kinda drum and bassy but
    kinda more broken drum and
    bass. Like kind of broken beats
    but break beat kinda broken
    drum and bass. Kind of.
    Do you know what i mean?
    No?

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Тези носталгични теми никога няма да ми омръзнат
    Напомнят ми колко съм стара за тоя форум вече . Детството ми беше през 90-те , помня всичко изброено. Но и сега не е лошо време , да си го живеем пълноценно.

^
    Айде бе стара, кой набор си?
    Welcome to the Jungle...

Супер фен Аватара на BlackWings
    Град
    във форума
    Е имах предвид за форума - не съм тийн
    И все пак , според мен започва много да се преекспонира с това , че днешните малки деца нямало да имат истинско детство , само компютърни игри и пр. , масово се ожалват за злощастната съдба Е така е , но те не са виновни , че са родени в ерата на бързоразвиващите се технологии - адаптират се , възползват се от предимствата на времето си , както ние сме се възползвали от нашите. Освен технологиите и обществото се развива , нормално е времената да се променят .Аз съм настроена оптимистично , че днешните деца също имат истинско детство , по малко по-различен начин истинско . Само родителите да се постараят потомството им да не стане жертва на краен материализъм и комерсиалност , това си е вече предизвикателство

Ааа хубави времена бяха... Липсват ми. Аз даже още си пазя видеото и имам много видеокасети и често си пускам да гледам - полoвината, от които са анимационни филмчета ("Спящата красавица", "Пепеляшка", "Пинокио" и т.н.). Беше хубаво детство...

Повече от фен Аватара на ZaicheNaXeroin
    звъняхме си само по домашния телефон,защото нямаше мобилни събирахме карти ''Ю ги о'',картинки на разни кечисти и лепенки от кроасани
    в махалата имаше само 1 човек с компютър и то без интернет и всички се събирахме да играем Icy Tower и разни други игрички..а всъщност за интернет само бяхме чували и се чудехме какво ли е това чудо :d
    филмите и музиката си ги купувахме под формата на едни голееми черни касетки
    и още и още..много неща се промениха,но всяко поколение си има своя чар и своите предимства

Пф музиката от новия век (и тая от 80-те) е по-добра от тая от 90-те според мен. Обаче тогава ме кефеше, че нямаше фейсбук и играехме навън. Писна ми от тия компютри, превърнаха ни в зомбита тогава хората повече се обичаха и излизаха навън, говореха си повече ся само зад монитора.

Чудесни времена бяха доста по-различни от днешните спомняте ли си какво е сутрин да си набереш джанки,сокчета от 10,листчета с кечисти,Кобра,Жмичка,Криен ца,Гоненица,Кральо Порталѝо,игра на футбол,садже, да криеш бележника си когато имаш 2-ка шоколади Кума Лиса,само две програми на телевизора,зимата да се пързаляш с шейна,бой със снежни топки,да береш череши,в нетърпение за лятото на село,да ходиш за риба или да плуваш в реката или язовира,да казваш Другарко или Другарю вместо господине и госпожо да ходиш на училище с по 50 стотинки, с 20-тина лева пълниш хладилника от горе до долу за 1 месец ПРОСТО НЕВЕРОЯТНО БЕШЕ ВСИЧКО,НО И ДНЕС ИМА ДЕЦА,КОЙТО ИЗЖИВЯВАТ ПОДОМНО ДЕТСТВО

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си