- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Липсата на морал в Библията и Кръвожадният Ийсус
Къде отидоха Божийте заповеди?
Къде е моралът в Библията?
За мен няма Бог.Най-малко пък еврейна Йисус може да бъде Бог.Това е една огромна заблуда.Както Библията.Не вярвам в никакви Богове.Вярвам в себе си.Незнам как сме дошли на тая планета и от кой,щото по-долу ще дам цитати,където се говори и за пришълци и земни,ама да вярваш,че Ийсус е Бог е повече от смешно.По-скоро бих повярвал,че пришълци са ни създали ахахахах.Тоз е уникален манипулатор.Библията трябва да се забрани със закон !
В нея и църквата няма нищо човешко.Да припомням ли Кръстоносните Походи?
Ами изгарянето на клада при "Светата" Инквизиция?
Нищо свято няма в тая религия-долни лъжи и манипулации.Хора-овце.Това правят всъщност религиите и вярата във "Богове",а най-смешни са покорните роби на еврейна Йисус !
Приятно четене на откъсите от "Светата Библия":
9.Който хули баща си или майка си, да бъде умъртвен !
10.Ако някой прелюбодействува с жената на ближния си- да бъдат умъртвени !
11.Който легне с бащината си жена, той е открил голотата на баща си-и двамата да бъдат умъртвени !
12.Ако някой легне със снаха си-и двамата да бъдат умъртвени !
14.Ако някой се ожени за дъщеря и майка, това е беззаконие-с огън да бъдат изгорени и той и те !
11. Кога се бият помежду си мъже и жената се приближи да отърве мъжа си от оногова, който го бие, улови я за срамотиите,отсечи й ръката,да не я пожали окото ти !
6.Ако те надумва брат ти, (бащиният ти син или) майчиният ти син, или син ти, или дъщеря ти, или твоята обична жена, или приятелят ти,не се съгласявай с него и не го слушай; да се не смили окото ти над него, не го жалей и не го прикривай,НО ГО УБИЙ-нека първом твоята ръка бъде върху него, за да го убие,а сетне ръцете на целия народ,убий го с камъни, да умре !
34.Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч;
35.защото дойдох да разлъча човек от баща му, и дъщеря от майка й.
37. Който обича баща ,майка,деца повече от Мене, не е достоен за Мене !
Аз съм пратен само при загубените овци от дома Израилев !
26.Ако някой дохожда при Мене, И НЕ НАМРАЗИ баща си и майка си, жена си и децата си, братята и сестрите си, та дори и самия си живот, той не може да бъде Мой ученик !
Мислите, че дойдох мир да дам на земята?
Не, казвам ви, а - раздяла !
Ако свещеническа дъщеря се оскверни с блудство, тя безчести баща си-с огън да бъде изгорена !
Който хули името Господне, трябва да умре, с камъни да го убие цялото общество: бил пришълец, или земен, ако почне да хули името Господне, да бъде умъртвен !
21. Ако тръгнете против Мене и не поискате да Ме слушате,ще ви изпратя зверове, които ще ви лишат от децата ви, ще изтребят добитъка ви и ще ви намалят, тъй че ще запустеят пътищата ви.
Ако и след това се не поправите и тръгнете против Мене,Аз ще тръгна с ярост и ще пратя срещу вас отмъстителен меч в отмъщение заради завета; ако пък се скриете в градовете си, ще ви пратя мор, и ще паднете в ръцете на врага.Хляба ще унищожа; десет жени ще пекат хляба ви в една пещ и ще ви дават хляба с теглилка; ще ядете и няма да бъдете сити.Ако ли и след това Ме не послушате и тръгнете против Мене, ще ядете плътта на синовете си, и плътта на дъщерите си ще ядете. Ще разоря вашите оброчища, ще разруша стълбовете ви, и ще хвърля труповете ви върху развалините от вашите идоли, и душата Ми ще се погнуси от вас.Градовете ви ще обърна на пустиня и ще опустоша светилищата ви.Ще опустоша земята ви, тъй че ще се смаят над нея вашите врагове, които ще се заселят в нея !
Който открадне човек от Израилевите синове и като го зароби го продаде, да бъде предаден на смърт !
Врачка да се не оставя жива !
19. Всеки скотоложник да бъде предаден на смърт.
20. Който принася жертви на богове, освен на едного Господа, да бъде изтребен !
21.Пришълците не притеснявай и ги не угнетявай, защото и вие бяхте пришълци на тази земя,ако ли ги притесниш ще се разпали гневът Ми, и с меч ще ви убия, и жените ви ще останат вдовици, и децата ви - сираци.
Да пазите съботата, защото ви е света: който я оскверни непременно да се умъртви !
Всеки, който работи в нея, да се изтреби изсред людете си !
19:27 а ония, които не искаха да царувам над тях, доведете тук и посечете пред мен !
44. А за да имаш свой роб и своя робиня, купувайте си роб и робиня от народите, които са наоколо ви;
45. тъй също и от децата на преселенците, заселени между вас, можете да купувате.
Слуги, покорявайте се на господарите си със страх и трепет, в простотата си,така като към Христа.
Тоя наш син е буен и непокорен, не слуша думите ни, прахосник е и пияница"
Тогава всички жители на града му нека го пребият с камъни до смърт: тъй изтребвай злото изсред тебе !Блазе на онзи, който хване и разбие о камък Малките ти деца!
Ще заставя да изядат собствените си меса и ще пият собствената си кръв.Ще направя да ядат месата на синовете и дъщерите си.Ще ядат всеки месата на приятелите си.Затова бащи ще изядат децата си и деца ще изядат бащите си.
Ние сварихме моя син и го изядохме.И аз й казах-дай твоя син,че можем да го ядем,но тя бе скрила сина си.
А Ийсус им рече-ако не ядете плътта човешка и не пиете кръвта й,не ще имате живот !
И рече Бог на Ной:
Краят дойде и ето аз ще ги изтребя всичките от земята.
Тъй рече Господ Бог Израилев-всеки да тури меча на бедрото си,преминете от врата на врата,и всеки да убива брата си,приятела си и ближния си !
Превземете градовете,мъже,жени и деца не оставяйте живи.Не ги щадете.
Бог твой ти дава да владееш-не оставяй нито една душа жива,или ги владейте вечно като роби.Къщите да са обрани,а жените изнасилени.Половината град да бъде в плен,а другата половина да бъдат изтребени !
Браво на Бог и Библията!
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Ти отхвърляш съществуването на нещо, но говорейки за него, признаваш съществуването му.
Бог и другите духовни работи си виреят в сферата на неопределеността, защото всичко губи конкретност и определеност извън контекста на материята.Затова такива теми са безсмислени...неща като Бог имат толкова определения, колкото и хора има.Благодаря, че изложи своето.
Отричам нещо,ама щом говоря за това нещо признавам,че съществува!
Е,няма такава глупост !
Темата е за морала в Бог и Библията,а не дали съществува или не.
Материи антиматерии дрън дрън.
Вижте посланията в жадната за кръв Библия !
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Без Бог няма нравственост, а без нравственост няма социално, икономическа и никаква друга правда. Нравствеността е, която предпазва от загниване и разлагане на личността и общността. Всички други предимства на човека, като умствена даровитост, култура, физическа сила и красота, богатство и обществено положение, дори власт се превръщан в нищо, ако човек не е нравствен, т.е. ако не се стреми към доброто.
Бог е идея, а как ще отречеш съществуването на една идея, след като тя е в главата ти и ти говориш за нея.А за това как религията се е използвала през вековете, всички знаем.В темата не виждам смисъл, ти просто излагаш факти, с които всички сме запознати.Следващата тема може да е "Утре Слънцето ще изгрее".Религията се е развивала в рамките на различни епохи и това са неща присъщи за тези времена...просто всичко се мени с времето, мисълта, за рая на небето , днес, в контекста на космоса, звучи абсурдно, но преди не е било така.
Добре че преди 2 хилядолетия Бог анулира всички лоши заповеди чрез своят Син Господ Исус Хростос, иначе сега заповедите за отмъщение/наказване/убиване отново щяха да бъдат в сила, и много човеци щяха да бъдат наказвани/убивани
"Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб". А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. но ако някой е зъл към теб), обърни му и другата(т.е. ти бъди Добър към него). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата(т.е. всеки, който те има за неправеден/лош, и иска да те съди), остави му и горната дреха(т.е. ти винаги бъди кротък не само към него но и въобще към всички човеци). Който те принуди да вървиш с него една миля(т.е. който иска да правиш Добро с него), иди с него две(т.е. отиди с него проявявайки най-Доброто от себе си). Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си, благославяйте тия, които ви кълнат, правете добро на тези, които ви ненавиждат, и молете се за тия, които ви правят пакост и ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец(т.е. на вашият истински Бог Отец), Който е на небесата; защото Той прави слънцето(т.е. Благодатта) Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. Очистване) на праведните(т.е. и на вярващите) и на неправедните(т.е. и на невярващите/нерелигиозните/неокултистите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и митарите(т.е. неправедните духовни служители)? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и митарите(т.е. неправедните духовни служители)? И тъй бъдете съвършени(т.е. съвършено Добри) и вие, както е съвършен(т.е. както е съвършено Добър) вашият небесен Отец." Матей 5: 38-48
Последно редактирано от npp : 03-28-2012 на 13:09
Да, хората са писали нелепи неща в библията (това, в очите на съвременниците им как са изглеждали, е друг въпрос). Всичко, което изписа е доказателство спрямо днешните ни разбирания, колко нерационална и безсмислена е въпросната религия. Обаче по никакъв начин не засяга бог. Дори да има бог, той едва ли би бил нещо, което на този етап, а може би когато и да било, човешкият ум може да разбере или да си представи.
Религиите и индивидуалните вярвания са просто различни интерпретации на това, какъв би трябвало да е бог и каква философия да проповядва той, която естествено по някаква случайност винаги съвпада с тяхното им лично мнение по различни въпроси. Като атеистка не вярвам в бог, нито имам нужда от това, но и не мога със 100% да потвърдя дали съществува или не, което е гледната точка съответно на вярващите и на антитеистите. Глупостта специално на християнството не е доказателство за липсата на бог, който дори да съществува, най-вероятно би бил нещо непознаваемо за хората.
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
лошите заповеди са били дадени от дявола, който в онези старозаветни времена, е имал вътрешна власт, чрез която е могъл да се явява като йехова и да дава несъвършени/лоши постановления на израелтяните, но чрез идването и жертвата на Исус, всичката вътрешна сатанинска власт била премахната безвъзвратно от Бог, и така всички лоши заповеди били отменени и заменени с Съвършени
"Сега е съдба на този свят; сега князът на този свят ще бъде изхвърлен вън(т.е. сега всичката вътрешна власт на дявола ще му бъде отнета безвъзвратно). И когато бъда Аз издигнат от земята, ще привлека всички при Себе Си." Йоан 12: 31-32,
"А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу(т.е. старият завет бе прекратен, така щото всички лоши постановления бяха анулирани), земята се разтресе(т.е. силите се разклатиха), скалите се разпукаха(т.е. всичката вътрешна власт на дявола бе унищожена), гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град(т.е. в Небесното Царство), и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56
Последно редактирано от npp : 03-28-2012 на 22:23
Ууу, да, квото пише и може да бъде криворазбрано - е дявола. Той се е вселявал и е движил ръката на Константин 4-ти! (който е написал Библията всъщност) Как не се сетихме. Все пак - сатанинска конспирация на погибел си е това !
http://www.youtube.com/watch?v=YrGPM...p4ANsGOkQfs%3D
http://www.youtube.com/watch?v=iGbRo...6p3eRcFYHK8%3D
http://www.youtube.com/watch?v=wseL-...rbrPiIVwUsw%3D
http://www.youtube.com/watch?v=2Xwb-...AFdyyF6hMmM%3D
http://www.youtube.com/watch?v=bwBI7...g-qMeY3Il-0%3D
http://www.youtube.com/watch?v=6kR6H...zgghoQjoYPI%3D
http://www.youtube.com/watch?v=xWx5J...LApH9jXwfy0%3D
http://www.youtube.com/watch?v=dvB15...4gys6Q_Uy8g%3D
http://www.youtube.com/watch?v=SuHYO...vN0gXaEE-9c%3D
-това е точно по темата. Разгледайте му и другите клипове на този пич, ако ви е интересно.
а как си представяш самият Бог, Който е написал с собственият си пръст: "не убивай", да каже: "да се убие"?!, Ти ако си на мястото на самият Него, и като знаеш че в вселената има добри хора, които никога не са убивали, а съшо и такива, които могат да последват твоят пример или твое постановление, както и такива, които биха могли да те осъдят ако убиваш или ако заповяд(в)аш да се убива, би ли убила, или, би ли казала на някакви хора: "да бъде убит всеки човек, който....."?!, как е възможно Бог да причини зло на някой човек, Той да не е злодей/грешник/престъпник/неправеден?!, а ако Той причинява зло на хората, тогава няма ли да се появи поне един човек, който никога не (е) причинява(-л) зло на никой, и да се окаже много по-достоен за Неговият Престол отколкото е самият Той?!, нима Бог е с нещо по-лош от нас човеците?!, а ако е, тогава как все още Той е Богът на цялата вселена?!, ако самият Той е казал: "не причинявай зло на друг човек, а който причини, да бъде наказан", и ако по негова вина е било причинено нещо лошо на някой човек, тогава как Той все още не е бил наказван нито веднъж?!, и ако Той вършеше зло, тогава нямаше ли разни човеци да му се подиграят съвсем основателно казвайки: "Боже, тези самаряни тук никога не са причинявали зло никому, а пък Ти си по-лош дори и от агнетата, които са животни"?!, а как Бог ще може да каже на някой човек: "не причинявай зло на ближния", ако самият Той е причинител на зло?!, нямаше ли тогава ако хората Му кажат: "Ти също причиняваш зло", Той да остане безответен?!
"И като свърши говоренето си с Моисея на Синайската планина, Господ му даде двете плочи на свидетелството, каменни плочи, написани с Божия пръст." Изход 31: 18,
"ти, който учиш другиго, учиш ли себе си? Ти, който проповядваш да не крадат(т.е. да не причиняват зло чрез отнемане/лишаване), крадеш ли? Ти, който казваш да не прелюбодействуват(т.е. да не натрапват/угнетяват), прелюбодействуваш(т.е. натрапваш/угнетяваш) ли?" Римляни 2: 21-22,
"Несправедлив ли е Бог(т.е. върши ли Бог зло, или, Той ли е причинител на злото), когато нанася(т.е. когато е нанасян) гняв? (По човешки говоря(т.е. (вз-)имам предвид гледището на човеците)). Да не бъде(или: едва ли)! понеже тогава как Бог ще съди света(т.е. иначе как Бог ще спаси човечеството, или, как Той ще е достоен)?" Римляни 3: 5-6
Последно редактирано от npp : 03-29-2012 на 18:52
^
И какво ако бог е 'злодей, престъпник, грешник' и там каквото друго описа? Представи си, че е истина. Как това ще ти промени живота? Да приемем, че точно християнският бог съществува и че наистина е мислел написаното в библията (макар честно казано да са пълни глупости), явно ти си убеден, но наистина ли имаш нужда да вярваш, че той е добър и справедлив, ами ако не е ? Защо трябва това да ти се отразява на личността или живота?
Бог не е сам, но има и друг, и това е "тъмнината"/лукавият, докато Бог е източник(-ът)/извършител(-ят) единствено на Добро(-то), именно природата на "тъмнината"/лукавият е злото, и така, Бог никога не върши зло, но всяко зло произхожда от "тъмнината", така пише и в Библията, истинската личност е Добрата, докато злото не е присъщо на живота, но е противно на него
"Бог се не изкушава от зло(т.е. Бог никога не върши зло), и Той никого не изкушава(т.е. и Той никога не (се опитва да) прави някой зъл)." Яков 1: 13
Последно редактирано от npp : 03-29-2012 на 19:28
Забравете бог.
Библията е писана от хора, а не от бог.
Докато вървят тези ненужни диалози, ви убягва че хора са виновни за цялата тази безсмислица.
Не знам само на мен ли ми е до някъде забавно как хората се самозабравят докато ровят, ли ровят отново и отново в това четиво. Така досадно и банално.
дори и всички да забравим Бог, Той едва ли ще спре да мисли за Благото на всеки един от нас дори и за миг
До това доведе половин вековния безбожен атеизъм!
Аз като мюсюлманин вярвам в Иса (Исус при християните), таааа ти ли няма да вярваш!? 100 % съм сигурен, че и ти не знаеш какво вършиш. Имаш ли алтернатива, нещо по-добро, което да замести вярата ни в Аллах (Бог)!? Казваш, че не вярваш в Иса, а в някакви пришълци...акъла не може да ми го побере.
Ще те посъветвам да преосмислиш живота си.
Казваш, че вярваш само в теб, а? Замисли се случайно ли си се пръкнал или някой те е създал. Не виждаш ли колко си безпомощен? Не виждаш ли, че в природата всичко е създадено безупречно!? Ти си никой, ти абсолютно нищо не можеш да сътвориш.
Ето ти малко, но наистина малко примери от Коран-и Керим:
1. Докато в Корана се обяснява, че за Аллах е много лесно да съживи хората след смъртта им, се обръща внимание особено на върховете на пръстите на хората:
Наистина Ние можем да възстановим и върховете на пръстите му. (Сура Кийама, 4)
Наблягането в айята на върховете на пръстите има много дълбоко значение. Това е така, защото фигурите и детайлите по отпечатъка от пръстите са напълно индивидуални за всеки човек. Отпечатъците от пръстите на всички хора, които живеят днес на земята и които са живели в миналото, са различни. Нещо повече, дори еднояйчните близнаци, които притежават еднаква пермутация ДНК, имат различни отпечатъци.
Отпечатъкът от пръстите приема окончателната си форма върху плода преди раждането и до края на живота остава непроменен. Ето поради тази причина отпечатъкът от пръстите е уникален за всеки един човек, възприема се като “идентификационна карта” и науката за изследването им се използва като единствения непроменлив и сигурен метод за установяване на самоличността на човек.
Но важното тук е, че характерните особености на отпечатъка от пръстите са установени чак в края на 19ти век. Преди това хората са гледали на отпечатъка си като на чертички, които нямат никаква особеност и смисъл. Но в период, когато отпечатъците от пръстите все още не са представлявали интерес за никой, в Корана биват подчертани човешкият отпечатък и неговото значение, което става известно едва през нашия век.
2. Една от характерните особености на моретата, която изследователите разкриват неотдавна, е съобщена в сура Рахман от Корана така:
Пусна Той двете морета да се срещнат, но между тях има преграда, която не престъпват.
(Сура Рахман, 19-20)
Това, съобщено в айята, свойство на моретата да се съединяват, без да се смесват едно с друго, бе открито наскоро от океанографите. Поради наличието на физическата сила, наречена “повърхностно напрежение”, водите на две съседни морета не се смесват. Породено от различието в плътността на водите, повърхностното напрежение точно като поставена между тях стена не им позволява да се смес.
Интересното тук е, че в период, когато хората са нямали познание по физика, повърхностното напрежение или океанография, това е разкрито в Корана.
и 3-ти последен"Не сторихме ли Ние земята постеля и планините – подпори?“ (Коран, 78: 6–7)
Съвременната наука за земята (геология) доказва, че планините имат корени дълбоко под земната повърхност , които могат да достигнат няколко пъти тяхната надземна височина.
Следователно най-подходящата дума за описание на планините е думата "подпора", тъй като повечето правилно поставени подпори при строителството са скрити под повърхността на земята. Историята на науката ни показва, че теорията за планините, които имат дълбоки корени, се появява едва през втората половина на XIX век.
Планините играят важна роля за стабилизиране на земната кора. Те възпрепятстват земетресенията.Аллах казва в Свещения Коран:
„И положи на земята непоклатими планини, за да не се люлее с вас…“.(Коран, 16: 15)
Съвременната теория на тектониката също така потвърждава, че планините действат като стабилизатори на земята. (Скалното вещество, изграждащо планините, в земната кора е идеална еластична среда. Тектоничните земетресения възникват вследствие на динамични процеси в земната кора, които предизвикват еластични и пластични деформации в скалното вещество. Глинестият компонент в скалното вещество увеличава неговата пластичност и намалява възможността за образуване на разсед (разместване) в него, т.е. намалява вероятността за земетресение. По този начин планините изпълняват роля на стабилизатори на земята.) Тази тяхна роля става известна едва през 60-те години на XX век.
Може ли някой по времето на Пророка Мухаммед да знае истинската форма на планините? Може ли някой да си представи, че голямата планина, която вижда пред себе си, всъщност се разширява дълбоко в земята и има корен, както твърдят учените? Когато се обсъжда въпросът за планините, в голям брой книги по геология се описва само онази част, която е над повърхността на земята. Това е така, защото тези книги не са написани от специалисти по геология. Съвременната геология обаче потвърждава истинността на Кораничните знамения.
Мога още много, ама много да напиша, ноооо... Когото Аллах напъти, никой не може да го заблуди и когото заблуди, никой не може да го напъти. Не искам да пропагандирам Исляма. Запитам ли те дали радио вълните или магнитните полета съществуват ти естествено ще отговорят с “Да” и дори би се присмял на някой, който отрича съществуването им, за това че е неграмотен. В същото време нито електро-магнитните вълни нито магнитните полета могат да се видят или чуят – те се разпознават само по влиянието им върху различните материи, като нпр. желязото.Това е ограничеността на човешките сетива и мисли (мозък).
С горния пример показах, че от една страна човек не е в състояние да усети всичко, което съществува и от друга страна, че не може просто така да се твърди, че нещо не съществува, само защото не може да бъде видяно и почувствано. Аллах (Бог) се опознава с разум. Сигурен съм, че ти дори не си си направил труда да се поинтересуваш за Бог.
Последно редактирано от Исхак : 04-05-2012 на 18:37 Причина: Редакция
за съжаление за последните 5-6 хилядолетия човешката религия беше надделяващата/доминиращата, дори имаше мнозина, които направиха най-сериозни опити за постигане на истинският Бог, но бяха/останаха погълнати/асимилирани от човешката религия, много типичен пример за това е историята за сидхарта гаутама буда, който, макар и да е бил роден и да е живял в индия (държавата, в която човешката(т.е. сатанинската) религия винаги е била най-развита), е бил чист допреди да стане вярващ, защото баща му го е пазил от злото на света, обаче когато решава да потърси истинскят Бог, първо преминал през свидетелствата на не малко аскети и брахмини (тамошните духовни дейци/служители), и въпреки че отишъл на усамотено място където няма хора, и през което време не е имал контакти с никакви духовни човеци, там търсил правилната вяра в продължение на 6 години, и накрая когато получил просветление се оказало че учението му не е много по-различно от онова на кришна и останалите велики духовници на човешката религия, той просто бил погълнат/асимилиран от нея, наистина много сериозен опит, обаче както много други също безуспешен (язък за напразно проляната чиста/млада кръв на толкова много юноши/младежи!), ето защо е много важно вярата да бъде единствено само в Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, също така е важно и да не бъде неправедна
"Малко квас заквасва цялото тесто." Галатяни 5: 9
Последно редактирано от npp : 04-07-2012 на 10:42
Първо поздравления за темата.
Второ, Исхак, ти сериозно ли ?! Това, че Корана двусмислено е описал тези неща независимо от това, че хората не са имали нужните познания по съответната наука, означава ли непременно, че твоят бог е истински ? Древните маи са имали забележителни познания в областа на математиката и астрономията, но трябва ли да повярваме и в техните богове ? Много древни цивилизации са имали завидни и задълбочени познания в областта на математиката, астрономията, архитектурата и т.н !!!
"...означава ли непременно, че твоят бог е истински ?"
Да, съвсем сериозноБи ли ми обяснила какво разбираш под "истински Бог" и как ще ме убедиш, че Аллах не е такъв? Хора, разберете, че ВЯРАТА ни е една. И мюсюлмани, християни и чифути имаме една и съща основа. Както казах, не искам да пропагандирам Исляма, но пиша за това което аз знам. Просто искам да убедя човека, че има Бог, пък той по която религия иска да поеме
Само и само да не е безбожник. Предполагам с другото си съгласна, че всичко в природата е по перфектен дизайн и че това не може да се образува от "случайността" както казват дарвинистите