- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Липсата на морал в Библията и Кръвожадният Ийсус
Това първоначално ме спираше да питам, иначе мерси за линка - прочетох някои от основните неща, които ме интересуваха, но по-късно ще обърна повече внимание.
С това обаче не мога да се съглася и не съм специфично против исляма в тази сфера, но и против всяка система, която използва страха като мотиватор за ограничение на престъпленията. Дори да има по-малко престъпност, за което не съм търсила точни данни, тя е провокирана не от разбиране на вредата върху личността или от индивидуално изградена морална система, а от страха от физическото наказание. Всъщност доста напомня нелепия ултиматум на християнството: или изпълняваш заповедите ми, или си обречен на вечни мъки. Ще дам пример с атеизма, сред чиито членове между другото е доказана по-ниска престъпност. Повечето атеисти не се страхуват от наказания тук или в някакъв предполагаем отвъден живот в следствие от някакви религиозни вярвания, а въпреки това не убиват, изнасилват и тн. От което следва, че явно няма нужда от насилие и страх, породени от религията, да накараш човек да осъзнае кое е морално и кое не.
А защо един от писарите на Мохамед, меканинът Абдула ибн Сад, често си позволявал да поправя текста, диктуван от "пратеника", защото бил пълен с грешки и недоразумения. Няколко пъти Сад добавял свои изречения към "божествения текст" и "пратеникът на Аллах" нямал нищо против. Накрая Абдула ибн Сад обявил, че напуска исляма, защото той е измислица на Мохамед и избягал в Мека.
defender
Противниците на Исляма винаги ще говорят такаКакто казах, аз няма да убеждавам които и да било, че Исляма е истинското слово. За мен е Корана, за теб е Библията, за трети пък е нещо др. и така. Света е много шарен
Прави и вярвай в това което на теб ти носи успокоение и вътрешен мир
![]()
Г-н "изключителен интелект",айде да не ми казвате какво целя и дали искам да науча нещо,защото за разлика от вас,аз не съм овца и се съмнявам,а не като вас овцете каквото ми кажат и безрезервно да вярвам.
Зададох ви въпроси,на които никой от вас не ми отговори.Нали вие знаете,а аз съм тъпак,целящ да не научи нищо.Ами щом питам вас,знаещите,значи искам да науча нещо,но като ви скивам отговорите,май е най-добре да се доверя на редицата научни книги,които съм изчел,а не на вас слепите вярващи,чели само измислени книжки.Няма какво да уча от вас,овце !
А и темата не беше да видя смешните ви напъни да ме учите,а да си видите т.н. измислен герой "Бог" какъв е !
И в науката не всичко е око да види ръка да пипне.Ти за тъмна материя чувал ли си ?
А тъмната енергия ?Черните дупки ?
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
moderated by LadyDi
Последно редактирано от LadyDi : 04-10-2012 на 13:56 Причина: Хайде да сме по-толерантни.
Щото христианите не са избивали хора по време на кръстоносните походи ?
Щото църквата не е изгаряла на клада хората по време на Светата Инквизиция ?
Щото свещениците хич не взимат наркотици,не пият,не чукат кучки,не носят Ролекси и не карат Мерцедеси и лимузини за стотици хиляди ?
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Специално в България не знам къде си ги видял с Ролекси и Мерцедеси за стотици хилядиОбаче действително съм попадала на някакви пияни и неадекватни хорица, които по случайност се оказват свещеници.
![]()
Нека видим малко Светия лукс в България,на който и рапърите биха завидели:
Започваме с тежкарската лимузина Ауди А8 на Отец Николай.Той има и още една лимузина и последен модел джип БМВ !
Следва 13 метровата баровска лимузина на Отец Петър
Тук отново виждаме Отец Николай с не какъв да е часовник,а поръчков,златен Ролекс.
И ето върха !
Отец Борис и неговият Мерцедес за 200 000 лв !
![]()
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
^
Не богатството е грях, а самото пристрастие към него, това как и за какви цели го ползваш и ако е изкарано по непочтен начин. Аз не разбирам какво се опитваш да направиш.
Последно редактирано от defender : 04-09-2012 на 21:30
пичове и момичета, която и да е, каквато и да е, и както и да я наричат, човешката религия винаги си остава несъвършена/неправедна в сравнение с вярата, която е посочвана от самият истински Бог, човешката религия винаги е базирана на "звяра/666"
"И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване. И тъй, той ме заведе духом в една пустиня(т.е. на мястото на "запустението" - виж Матей 24:15), гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога." Откровение 17: 1-3
^
а какво ти е мнението за "нерелигиозните езичници-еретици-лъжесвидетели", контактуващи с провидения, духове и полтъргайси.
Последно редактирано от defender : 04-09-2012 на 22:04
^
не знам, не мога да бъда сигурен, но и ти не знаеш - да ги попитаме и тогава да коментираме.
Цитат от статия от сайта на БТВ.
"Всички свещеници, които са с висше образование, в България получават основна заплата 305 лева със съответните надбавки за трудов стаж”
Страхотно нали ? Може би цял живот, не ядат, не пият, не плащат сметки и данъци, само и само да съберат за един автомобил...Ходи на друг да разправяш, че това са честно изкарани пари.
аз не казвам, че са ги изкарали тези пари от заплати, може странично да си имат някакво земеделие или животновъдство, може тези коли да не са точно техни, или може да са на лизинг, може да са теглили кредит за тях и да го изплащат, и др.
ПП: може и апартамента да са си продали.
Последно редактирано от defender : 04-09-2012 на 22:28
За кво мислиш, че правят разследвания и стават скандали ?! Точно защото няма доказателство за почтен доход с който да покрият разходите за подобни луксове. Кой ще им даде толкова голям лизинг или кредит, с тези заплати ?! Казах ти, те и да не ядат, а цял живот само да работят, пак няма да имат толкова пари да покрият цената, пък да не говорим, че ще има и лихва. В крайна сметка "божиите служители" излизат с номерата, че тва били подаръци от "дарители". А тия дарители защо не дарят същата сума на някои дом за сираци или пък на самата църква ? С какво един Ролекс или една кола ще помогне на вярата и обществото ? Защо "божиите служители" пазят тези подаръци за себе си, вместо да ги продадат например и с парите да направят нещо стойностно, а не да събират последните стотинки на хората които влизат в църквата ? Изобщо как не ги е срам поне малко ?
ами добре и защо толкова ти се иска тези хора да ми докажеш, че са си изкарали парите по нечестен начин, какво целиш с това.
Аз не знам, дали тези хора наистина са мошеници или не, само знам, че накрая всеки ще пожъне каквото е пасял.
"езичниците" в Новозаветните библейски книги са невярващите/нерелигиозните/неокултистите, така че няма как те да са служители на верческото/духовното беззаконие, но даже досега определени от тях бяха негови жертви, разбира се, не е добре да се съди/осъжда, просто трябва да се предупреждава за опасността от организирането на масова неправедна вяра/духовност/религия, понеже тенденцията в това отношение клонеше към световно популяризиране, просто такава е схемата на царството на "тъмнината", борбата на истинският Бог и истинските Светии не е против човешки/одушевени същества, но е против самата субстанция на злото, целта е тя да бъде премахната от всеки човек, а не разни хора да бъдат наказвани и/или погубвани, ето защо е добре да се проповядва покаяние от верческата/духовната неправда, която разни духовници/вярващи от разни вероучения/вероизповедания вършеха досега, в книгите на Новият Завет се нарича "покаяние от мъртви дела"(Евреи 6:1), понеже Бог казал: "ако ядете от дървото на окултното, ще умрете"(Битие 2:16-17), ето защо непрестанната верческа/духовна неправда е наричана "смъртен грях"(1 Йоаново 5:16-17), понеже това е което докарва "смърт"
"когато бяхме плътски(т.е. когато бяхме окултни/идолопоклоннически), греховните страсти, които се възбуждаха чрез закона(т.е. чрез закона на вярата), действуваха във вашите телесни части, за да принасяме плод който докарва смърт;" Римляни 7: 5
Rebirthing, бих ти отговорил, но това е твърде много писане. Признавам, че на някой въпроси ще ми е малко трудно да те убедя, че е така, но... както казах, аз съм редови мюсюлманин, а не ислямски учен.
defender, повярвай. Дори понятието джихад, не е това което вие си мислите. Има малък и голям джихад. Големия е с нефса (душата), а малкия (забележи кое е с по-голяма стойност) е вече с оръжие. Ако прочетеш ислямската история ще видиш, че всички войни са били отбранителни или с цел превенция. В Исляма правилата за водене на джихад са строго определени в Коран-и Керим.
1. Отношението към врага да не бъде жестоко.
2. Забрана за изтезаване.
3. Уважение към жертвите на врага. (Езичниците са имали обичай да отрязват ушите, носа, срамните части и да разпорват корема на убитите в битка противници)
4. Да не се нападат цивилни и беззащитни. Не се убиват жени, деца, възрастни хора, слуги, духовници. Да не се отсичат дървета които дават плодове. Да не се погубват стада.
5. Трябва да се спазват правилата на военната йерархия
6. Оказване на хуманитарна помощ на противника.
Обикновено значението на джихада се изтъква с понятията "битка" и "война". Въпреки че думата джихад се споменава в Коран-и Керим около 34 пъти, то само на 4 места е свързано с война. Ето какво пише в Корани-и Керим: "... Който убие човек не за човек или заради покварата му по земята, той сякаш е убил всички хора." Терористите които казват, че убиват в името на Исляма не са мюсюлмани. В смис те се мислят за такива, но според Шериата това не е така. Прикриващия се зад името на Аллах и лишаващ хората от живот (понякога и собствения си), приема функциите на Създателя. Аллах казва в Коран-и Керим: "Но наистина Аллах не обича тези, които прекрачват границите на позволеното" (Коран, 2:190). Терористът извършва няколко грехове, а именно към Аллах, към конректните жертви (независимо тяхното вероизповедание), към себе си и семейството си. Джихад дори не може да се обяви от един човек. Тогава не е джихад. Джихад не може да бъде обяви определени хора или групи, нито от цивилното населени, нито от разни партии, а само от оторизиран орган - държавата. Войната е извънредно положение, последен етап. Използването на сила е последо решение, след като се изчерпат всички дипломатически възможности. И както казах вс войни са били с цел превенция или отбранителни. Това е така, защото с тях се е целяло опазването на достойнството и имуществото на мюсюлманите. Исляма не е това което сте гледали по телевизията и чели във вестниците.
RagioL, ще се обиждаме ли!?
Последно редактирано от Исхак : 04-10-2012 на 06:07
Религиите не показват нищо съществено, те са просто стари митове.
Времето им вече е минало, но за жалост човечеството все още не ги е надраснало.