- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Липсата на морал в Библията и Кръвожадният Ийсус
defender, не, а нужно ли е за да опозная тази или която и да е друга религия ?
npp, твоите шизофренични пристъпи май се повтарят доста често. Обясни ми как така смяташ, че източните религии са зло, как твоя бог те е спасил от армията на злото (или там каквото и да е) след като самият ти написа, че не вярваш в злото, ада и прочие ?!
Исус не е самият Бог, обаче най-малкото е вторият в божествената йерархия, Той е самият Господ, навсякъде където в Библията пише "Господ Бог", с тази фраза се посочва не само Богът Отец, но и Него, Господът, станал по-късно известен с името Исус, няма друг Христос освен Него
"Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 30,
"И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света." Йоан 17: 5,
"Отче, желая гдето съм Аз, да бъдат с Мене и тия, които си Ми дал, за да гледат Моята слава, която си Ми дал; защото си Ме възлюбил преди създанието на света." Йоан 17: 24,
"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58,
"И Бог каза: (Сине Мой, нека) Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;" Битие 1: 26,
"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа." Битие 2: 7,
"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете..... А за Сина казва:... "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 1-10,
"И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите." Откровение 19:16 ,
"И сам царят служи на нивите." Еклесиаст 5: 9,
"който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Матей 20: 26-28
според нашите представи, няма как същество, което видимо за нас е човешко, да е участвало в сътворението на вселената, обаче за Бог е напълно възможно да прави своят Син участник в сътворението на вселената, както и да направи Той да присъства на много места в вселената едновременно
"Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията; че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията; и че се яви на Кифа, после на дванадесетте, че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж" 1 Коринтяни 15: 3-6
Последно редактирано от npp : 04-11-2012 на 10:50
ти да не би да вярваш в злото, смъртта или ада, да се надяваш на тях за нещо добро и да им се молиш?!, къде прочие в Библията виждаш някой от Пророците да посочва вяра в зло, смърт или ад за нещо свято/праведно/нормално?!
след като има само един единствен Бог - Отца, и само един единствен Господ - Исус Христос, и след като има правилна вяра в Тях, и след като всяка друга форма на вярата е грешна, тогава няма как религиите, които не изповядват правилната вяра да са 100% Добро и 0% зло
"А относно идоложертвеното(т.е. що се отнася до верческата/духовната неправда): Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса(т.е. досега обикновено тенденцията в това отношение беше че повечето вярващи бяха склонни да си мислят че имат знания за да разрешат въпроса)! Но знанието(т.е. но знанието в вярата) възгордява, а(докато) любовта (е която) назидава(т.е. смирява). Ако някой(т.е. ако някой вярващ) мисли, че знае нещо(сиреч, в вярата), той още не е познал както трябва да познава. Но, ако някой люби Бога(т.е. истинският Бог), той е познат от Него. Прочее, относно яденето от идоложертвеното(т.е. относно следването/практикуването на верческа/духовна неправда), знаем, че никакъв бог, изобразен от идол, няма на света(т.е. че няма такъв истински Бог, който е основан на неправда/зло), и че няма друг Бог освен един. Защото, ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. и христосовци) много), но за нас(т.е. за всеки човек на вселената е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него. Но това знание го няма(т.е. обаче досега тази съвест я нямаше/това разбиране го нямаше) у всички; и някои, като и до сега имат(т.е. и така някои вярващи като и досега имаха) съзнание за идолите, ядат месото(т.е. следваха/практикуваха вярата) като жертва на идолите(т.е. служейки/в служба на неправдата/злото); и съвестта им като слаба, се осквернява(т.е. и съвестта им като отслабваше по този начин, се оскверняваше). А това що ядем(т.е. а окултизма/идолослужението/чрезмерната вяра), не ще ни препоръчва на Бога(т.е. на истинският Бог); нито ако не ядем(т.е. нито ако не го/я следваме/практикуваме), губим нещо; нито ако ядем(т.е. нито ако го/я следваме/практикуваме), печелим нещо." 1 Коринтяни 8: 1-8
Последно редактирано от npp : 04-11-2012 на 11:11
Зло може да прояви всеки един от нас. Смъртта е естествен завършек на всяко живо същество /животно или човек/. А в ад вярвате християните, като също така смятате, че който не изповядва вашата религия и не вярва във вашият бог, ще гори в ада. Сега ти ми обясни по какъв начин източните религии са зло, ти сам си писал в другите си постове за армия на злото която те е преследвала и прочие и прочие щуротии.
^
не разбираш ли, че твоята будиска религия само лъжливо те самоуспокоява, че няма ад, за да те направи безгрижна, за твоето спасение, не виждате ли колко атрофирал е човешкия мозък и как с лекота се подава.
Последно редактирано от defender : 04-11-2012 на 12:42
както вече казахме и в по-горни post-ове, аз не вярвам в злото, нито в смъртта, нито в ада, нито в какъвто и да е зъл дух, и това е съвсем нормално, но борбата на истинските Светии е против всички духове на "тъмнината", ето каква участ ги очаква:
"И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел." Откровение 19: 20,
"И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове." Откровение 20: 10,
"И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт. И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро." Откровение 20: 14-15
просто всеки зъл дух ще бъде обезвреден, понеже целта е вечно спасение за всички човеци/одушевени, а то не е възможно да дойде докато силите на злото не бъдат напълно премахнати веднъж завинаги от всеки човек
"нашата борба не е срещу кръв и плът(т.е. не е против души(-те), одушевени(-те) същества и човеци(-те)), но срещу началствата(т.е. но срещу системите), срещу властите, срещу духовните сили на нечестието(т.е. на неправдата/злото) в небесните места(т.е. в духовните места)." Ефесяни 6: 12
Бог е Дух, и Неговото Царство е Духовно, "тъмнината" също е дух, и нейното царство също е духовно, а духовното е в основата на всяко нещо от вселената, ето защо неправедните религии са зло, защото именно те са източникът на злото, понеже то влиза в света именно посредством верческото/духовното беззаконие
"А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал(т.е. и ето дявола бе роден/дойде от "тъмнината", а в сравнение с съществата, които истинският Господ Бог създаде, дявола беше лукав). И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината(сиреч, "дървото" на окултните за човека знания и способности/дейности), Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. окултните/трансценденталните сетива) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото(т.е. и ще станете равни на самият Бог по знание и могъщество). И като видя жената, че дървото беше(т.е. че "дървото" привидно изглеждаше) добро за храна, и че беше приятно за очите(сиреч, за тъмната област на човешкият ум), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава големи духовни знания и способности), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. окултните/трансценденталните сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат Божиите Творения като срамни и нечисти); и съшиха смокинови листа(т.е. и изнамериха множество лъжливи духовни знания) та си направиха препаски(т.е. та си направиха човешка религия)." Битие 3: 1-7,
"както чрез един човек грехът(т.е. системата на верческото/духовното беззаконие) влезе в света, и чрез греха смъртта(т.е. бедите/страданията), и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха(т.е. понеже мнозина се оказаха под системата на верческото/духовното беззаконие, кои като негови служители, кои като негови жертви), - (защото и преди закона грехът беше в света(т.е. защото и преди първородният грях сатана беше в вселената), грях, обаче, не се вменява, когато няма закон(т.е. грях обаче не се вменява на онези, които не вършат верческо/духовно беззаконие); при все това от Адама до Моисея смъртта царува и над ония, които не бяха съгрешили според престъплението на Адама(т.е. дори и над онези човеци/одушевени, които никога не са вършили и не вършат верческо/духовно беззаконие), който(т.е. който Адам) е образ на Бъдещия; но дарбата(т.е. но правилната вяра) не е такава каквото бе прегрешението(т.е. каквато е (по-)грешната вяра); защото, ако поради прегрешението на единия измряха(т.е. защото, ако поради верческото/духовното беззаконие на злият род от неправедни духовници/вярващи погинаха) мнозината, то Божията благодат(или: Спасението от истинският Бог) и дарбата(т.е. и правилната вяра) чрез благодатта на един човек(т.е. на едно одушевено същество), Исус Христос, много повече се преумножи за мнозината; нито е дарбата(т.е. нито правилната вяра е), каквато бе съдбата(т.е. лошата участ), чрез съгрешението на един(т.е. чрез верческото/духовното беззаконие на злият род от верчески/духовни беззаконници); защото съдбата беше от един грях(т.е. беше от верческото/духовното беззаконие) за осъждане, а дарбата от много прегрешения за оправдание; защото, ако чрез прегрешението на единия(т.е. защото ако чрез верческото/духовното беззаконие на злият род от неправедни духовници/вярващи) смъртта царува чрез тоя един(т.е. чрез тях), то много повече тия, които получават изобилието на благодатта и на дарбата, сиреч правдата, ще царуват в живот чрез единия, Исус Христос), - и тъй, както чрез едно прегрешение(т.е. и както чрез верческото/духовното беззаконие) дойде осъждането на всичките човеци, така и чрез едно праведно дело(т.е. така и чрез Божията Правда) дойде на всичките човеци оправданието, което докарва живот. Защото, както чрез непослушанието на единия човек(т.е. на злият род от верчески/духовни беззаконници) станаха грешни мнозината, така и чрез послушанието на единия мнозината ще станат праведни. А отгоре на това дойде и законът(т.е. несъвършените/неправедните вероучения/вероизповедания), та се умножи прегрешението; а гдето се умножи грехът, преумножи се благодатта(т.е. там истинският Бог дойде за да противодействува); така щото, както грехът бе царувал и докара смъртта, така да царува благодатта чрез правдата(т.е. чрез Божията Правда) и да докара вечен живот чрез Исуса Христа нашия Господ." Римляни 5: 12-21
Последно редактирано от npp : 04-11-2012 на 12:42
npp, а според теб какво се случва след смъртта с "неправедните"?
ако говориме за злите, молитвите на Светиите са за спасение на всички човеци/души, иначе лично аз няма как да гарантирам какво ще стане с един или друг след смъртта, затова и никой от Светиите не съди(не осъжда), но борбата им е за спасение на всички, ето защо и досега имаше много хора, които се страхуваха от евентуално възмездие след смъртта, затова и не смееха да съгрешават, понеже не знаеха какво ще се случи след смъртта с тях, иначе самият аз винаги пледирам за спасение пред истинският Господ Бог, по простата причина че по принцип няма полза/смисъл от удължаване на страданията, понеже и без друго през първите 5-6 хилядолетия от/в следващите повторения на вечността отново ще има всякакви страдания за всяка една от душите, ето защо истинските Светии работят за пълното Спасение на всички човеци/одушевени
"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и да станат незли/добри). Защото има само един Бог и един ходатай(или: един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците(т.е. на човеците от езическият свят) във вярата и истината." 1 Тимотей 2: 1-7
Великден според муслиманите
http://www.youtube.com/watch?feature...v=QSgvwQcVa8A#!
^
Тогава някой от книжниците и фарисеите отговориха и рекоха: Учителю, искаме да видим личба от Тебе.
Но Той им отговори и рече: лукав и прелюбодеен род иска личби; но личба няма да му се даде, освен личбата на пророк Иона защото, както Иона беше в утробата китова три дни и три нощи, тъй и Син Човеческий ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи
Както се знае Христос бил положен в гробница. Входа на гробницата била затворен с много тежък камък и била поставена стража пред гробницата. Ако Христос не е бил мъртъв и след това да е Възкръснал, а е бил жив в гробницата и след три дни е излязъл, ами то тогава това нямаше да бъде никаква личба (знамение), защото това може да бъде направено и от други хора - каква личба (знамение) ще е да стоиш в една стая 3 дни и да излезеш на третия ден - това знамение ли щеше да е?
А в цитата горе ясно е казано, че ще им бъде дадена личба (знамение)
А от възкресението има ли по-голямо знамение дадено на човеците.
Последно редактирано от defender : 04-14-2012 на 10:05
учението в Библията е не просто за вяра в Бог чрез съблюдаване на установени в нея заповеди, но за чиста вяра в истинскят Господ Бог чрез търсенето на нещо по-Добро за човеците/душите с цел да им бъде осигурено възможно най-Доброто за Вечен Живот, но все пак нещо, което може да се окаже малко или много неизвестно, или такова каквото малко или много не е имало досега, понеже истинскят Господ Бог е Онзи, Който осигурява Добрите неща, докато Светиите са онези, които ходатайстват пред Него за тяхното осигуряване
"Поради това, нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. И това ще сторим, ако Бог позволи. Защото за тия, които веднъж са били просветени, и са вкусили от небесния дар, и са станали причастници на Светия Дух и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век, а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, докато разпъват втори път в себе си Божия Син и Го опозоряват. Защото земята, която се е поила от дъжда, що пада често на нея, и която ражда трева полезна на тия, за които се и обработва, получава благословение от Бога; но ако ражда тръни и репеи, отхвърля се; тя скоро ще се прокълне, и сетнината й е да се изгори. Обаче, ако и да говорим така, надяваме се от вас, възлюбени, за нещо по-добро, нещо, което води към спасението." Евреи 6: 1-9,
"Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; също избра Бог немощните неща на света, за да посрами силните; още и долните и презрените неща на света избра Бог, да! и ония, които ги няма, за да унищожи тия(т.е. за да премахне лошите), които ги има, за да не се похвали ни една твар пред Бога. А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление; тъй щото, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали"." 1 Коринтяни 1: 27-31
например, досега от началото на тази вечност никога не е имало съвсем директно пълно спасение и вечен живот от истинският Господ Бог за всички човеци/одушевени
Последно редактирано от npp : 04-14-2012 на 12:21
Автора на темата е тотално заблуден,задава толкова тъпи въпрос,че няма накъде.. вие му отговаряте,той пак неговата си!
А моята теза е,че религиите малко или много са измислени за да има ред на земята,много хора не правят нещо,не защото не искат а защото според религията им това не е правилно...
Всеки има право да приема нещата,както си иска.Всеки има своя истина сам за себе си,всеки вижда нещата по различен начин.
Аз вярвах сляпо в Бог,и още вярвам,че го има но не вярвам в религията.. наречете ме анархист,това е положението![]()
^
Предполагам имаше в предвид антихрист, не анархист? Иначе си просто нерелигиозен.
Не,точно анархист си имах предвид,макар и не напълно думата да отговаря на личността ми..
Просто мразя налагането на всякакъв вид правила,дали религиозни,дали политически все тая!
Човек трябва да отговаря сам за себе си и САМО пред себе си,за собствените си делаТова е.
![]()
^
Ясно, в първоначалния ти пост не видях връзка с политиката, а по принцип с това свързвам 'анархист'.![]()
ДобреАз го свързвам с това,което вече обясних
Няма лошо де...
Ето поредния философ.
Тези,дето си мислите,че разбирате всичко сте ми ясни,повърхностно мислещи и вярващи на първото нещо,което ви кажат,без да се съмнявате малко даже.Ама как да се съмнявате-то мозък се иска,анархистчо.Заради такива като тебе сме на тоз хал.Никой вече не зачита нищо.Всеки си прави квото си иска в таз държава.
И религиите не са измислени да има ред,а да държат хората в подчинение и страх.Сляп ли си-не прави това,не прави онова,ЗАЩОТО ЩЕ ОТИДЕШ В АДА.И овцете роби слушат и изпълняват.
Няма никакъв шибан смисъл от религиите.
А,да,вместо да ми отговаряш,по-добре се качи на колата си и смачкай за кеф някое дете,подпали магазин или ограби и изнасили някоя жена-майната им на реда и правилата.Да живее Анархията !
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Аз също се съмнявам,чрез съмнението достигаме до истината!Специалността ми е философия... но ето,че ти пак си говориш твоето,къде казах,че вярвам в Бог и неговите заповеди?Та ми казваш какво да наяправя...![]()
Сама си написал, че вярваш в Бог. В какъв бог вярваш ти и защо ?! Какво ще се промени в живота ти ако Бог го нямаше ? Защо изобщо имаш нужда от тази вяра ? Вярваш в бог, ама не вярваш в религията, съответно не спазваш написаното в библията. Повечето православни християни просто биха те нарекли безбожен и биха те пратили да гориш в ада. За тях дори носенето на мартеници е ерес.
Да, но в България са много малко хората, които отговарят на думата "християнин". Повечето се пишат такива, но следват сляпо езически традиции. Традиции които дори не знаят откъде идват и защо аджеба ги практикуват. Това са "християните" в България...