- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Липсата на морал в Библията и Кръвожадният Ийсус
Никога не съм харесвала религиите, и не съм се наричала "религиозна", и преди като бях вярваща и сега. Има разлика между вяра и религия, разберете го.
Казвате,че към днешна дата книгите са преправяни,манипулирани и не знам си още какво но не се замисляте,как Бог позволява тези неща?
Нали той е най-големия бе,ами нека не позволява книгите да се преправят.. така и така тези,които вярват в него се водят по книгите,поне те да останат оригинални.
Да не говорим,че в днешно време масово се промиват мозъци има невероятни страшни конспирации,защо Бог позволява това?
Не трябва ли да се намеси?Защо позволява хората масово да затъват в блатото на пошлото,измамното,а после се предполага,че ще ги съди и ще ги подлага на ужасни мъки (наказания)?
Толкова много въпроси,и все едно и също през годините.. няма отговор!
За "гей теорията" () никой,нищо не каза.
Ако има Бог,нека се събуди защото света отива към гибел!
"Нали той е най-големия бе,ами нека не позволява книгите да се преправят..."
Аллах е обещал в Коран-и Керим, че ще го пази до Съдния ден (Къямет). И е ФАКТ, че най-стария Коран намерен в света - съответства на днешния Коран. Не случайно се прави и всяка година прочитане на Корана. Не случайно имаме хафъзи (хора които наизустяват Коран-и Керим). Не случайно имаме и религиозни организации, които следят за чистотата на Исляма. Бидаа, така се нарича нововъведенията в Исляма, които Пратеника на Аллах (С.А.С.) е забранил. Не е от Исляма този който вкарва нововъведения в религията.
А за хомосексуалистите, това е изпитание. Както за хората с едно око или една ръка и тн.
Последно редактирано от Исхак : 04-16-2012 на 19:05
В интерес на истината съм чувал за напълно изгорена къща до основи,в която само и единствено Корана оцелява непокътнат!...
А за хомосексуалистите искаш да кажеш,че един хомосексуалист трябва да се стреми да е хетеросексуален,само защото Бог го изпитва дали ще залитне към греха да бъде с човек от същия пол и ще се отдаде на същността си?
И как можеш да сравняваш с това с хората без око/ръка ? Ето,че тези хора вече са без око,и без ръка.. така са създадени,те са себе си!Не се налага да си слагат друго око или друга ръка.. не трябва ли и хомосексуалиста да е така?Да бъде себе си,да е такъв,какъвто Бог го е дал.
Само философствам и допускам възможността това,което говорите да е вярно..
Но не се връзват нещата.
Един хомосексуалист ще получи голяма награда от Аллах, ако потиска тези чувства и не практикува хомосексуализъм. Аллах казва:
За който се е страхувал да не застане пред своя Господ [с грях] и е въздържал душата от страстта, [79:40]
обиталището е Раят. [79:41]
E то за тва с конспирациите, subliminal mesages, не знам си кво пак не е изключено да си е промивка на мозъци, че хората да се заблуждават че има сатана и Бог. Аз лично не виждам как в една поп песен на обратно уж като се пее "The star above, above, Lucifer, won't you believe in me" или каквото е там ще ми въздейства по някакъв начин... Както и да е, де. Към втората част на питането ти - според повечето християни, ние живеем в последното време. Тоест, в момента сатана и демоните му имат голяма власт над целия свят, има морален упадък, войни, военни слухове, трусове, чудесии, цунамита, глад и не знам си още какво... Хората са лоши и има големи изпитания и изкушения за т. нар. "светии на последното време", затова бог ги позволява тези неща. Тва е общо взето.![]()
Добре ,а в какво са вярвали хората преди появата на Библията и Христос !
Все пак е имало хора много преди Христос.
Кой тогава са смятали,че ги е създал тях и Вселената ?
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
На мен пък са ми отговаряли на този въпрос, че просто бог не иска да нарушава свободната воля на хората и затова не ни се бърка. Иначе ето един нелеп пример за въпросните 'промиващи мозъка' песни: http://www.youtube.com/watch?v=QoZ9Uu9O5o8
Забелязала съм, че най-често християните вярват в такива илюминатски съобщения и конспирации![]()
Сами си създавали кумири и им се кланяли!
Едни вярвали в огъня,като го поддържали неугасен в продължение на 500 години,други си правели кумири от шоколад и във време на глад ги изяждали ().. това съвсем сериозно.
Което пак доказва,че хората просто имат нужда да вярват и го правят,независимо дали има или няма логика в това!
Мхм, тва го гледах един път късно, през нощта, когато бях сама у нас, дотогава не бях гледала такива видеота и изгледах доста такива... е не си легнах.Честно казано, като човек който е вярвал някога, и знае за кво иде реч, мога да кажа че подобни занимания с конспиративни теории, със сатанински култове, окултизъм, изобщо прекомерното информиране и гледане на такива материали не те прави по-вярващ, и не влияе добре за теб като вярващ. Тоест, по-добре е да речем, да четеш Библията и да се молиш след като си вярващ. Имам познати, които са вярващи, и след като са се запалили по конспиративни теории, стават озлобени, враждебни, дори зли, по-грешни и неморални от доста атеисти и неизповядващи християнството хора, по простата причина че те вярват, но вместо да се опитват да следват вярата, да следват бога, нали разбираш за какво говоря, за тях на първо място стават конспирациите, сякаш те нали ще им спасят душата.
Преди християнството е имало много религии, култове, почитане на различни божества, повечето религии са били политеистични. Общо взето във всяка са пренасяли жертви, колели са животни и са извършвали различни ритуали. Не си ли чел митове на на различните древни народи за създаването на света?
Последно редактирано от Concussion : 04-16-2012 на 19:36
Родителите могат да ги запознаят с всички религии ! Кажи ми една причина да не го направят ?! А да, предполагам причината ще е "защото православното християнство е единствената и истинска вяра" . Да бе да. Ама разбира се, нали затова са ПРАВОславни, явно всички други са криви и ще горят в ада. Да не забравяме, че има хора които пък никога не са чували за християнство, камо ли за православно християнство. Те сигурно автоматично отиват в пъкъла поради невежеството си !
Вчера гледах един духовник в "Нека говорят" който буквално си каза, че православните били с една крачка пред другите, едва ли не в глобален мащаб, те са "богоизбрани", те са "най" ! Ами хубаво, но питам аз ако сте, тогава защо в България където православните християни са повече от 50% от населението има толкова насилие, убийства, престъпност, мошеничество и прочие ?! Защо хората тук тънат в мизерия и бедност и не се борят за правата си ?! Защо българският народ е на първите места в най-лошите класации ?
^
И аз попаднах на това вчера за малко точно когато някакъв митрополит или там какъвто беше, обясняваше нещо за прераждането, което доколкото знам се отрича от християнството.![]()
Concussion, явно религиозните хора, които вече вярват в едно недоказуемо нещо, са по-предразположени да повярват и в други такива, в случая конспирациите. При конспиративните теории се използват едни и същи теми всеки път (нефта, федералния резерв, музикалната индустрия, терористите и други подобни), за да 'докажат' коренно различни неща - нов световен ред, край на света, извънземни. Всеки каквото му падне. И на мен са ми били интересни заедно с окултизма, сатанински култове и какви ли още не неща, но пък на мен не ми влияят особено.
Не знам дали някой е гледал филма 'Агора', но там е представен преходът от политеистичните вярвания към християнството и връзката с науката. Според филма предходната вяра в много богове не е пречела на развитието на науката. Не знам, честно казано като изключим гръцката митология, за други политеистични религии какво са проповядвали, не съм чела много.
^ Едва ли си дават сметка какво ВСЪЩНОСТ е християнството. Те са такива под default.
Най-плиткоумните знаят само едно - Бог е велик. Някои от тях изобщо не познават Библията, не знаят дори разликата между Бог (отец) и Исус.Това обаче не им пречи да знаят, че е най-готиния. Впрочем те рядко тормозят крехкото си съзнание с такива сложни, пък и никому ненужни въпроси. При хората от следващото стъпало на интелектуалната стълбица възниква вече бегло познание за Библията. "Бог е велик" - казват те - "Създал е света".А защо го е създал? "Защото е готин". Това е тяхната логика. Така наречените средно интелигентни граждани намесват и ценности като хуманността, човеколюбието, някои са чели нещо повече за морални догми и християнски доктрини. И, всичко свършва тук. Нямат достатъчно мозък за да мислят над това.
Родителите трябва да показват на децата кое е истината, а не да ги учат на лъжата. Те могат да кажат на децата си нещо и за другите религии, но само за да ги запознаят със заблудите на тези религии. А ако децата предпочетат лъжата, въпреки заръките на родителите - родителите нямат вина.
Тази част в която е обяснявал за прераждането съм я пропуснала. Но каза, че трябвало да се въведе вероучение като ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН предмет. Е, развиках се на телевизора. Къде остана зачитането на личният избор ?
Колкото до конспирациите...никой в нищо не може да бъде сигурен, то и за това са си просто теории. Обаче в българският конспиративен форум, хнет, човек може да попадне на интересна информация. Там има доста будни хора. Попадала съм на интересни статии свързани с квантовата физика, вредите от определени лекарства, отровите в храните, водата и прочие. Религиозни хора сред тях не съм срещала, даже ми се струват доста толерантни към всичко и всеки. Важното е според мен човек да не се озърта като параноик мислейки, че всяко око или триъгълник е символ на злото.
Не, не, не, аз нямам предвид да ти е интересно, и да се информираш чисто и просто за обща култура. Значи те така се забиват в тия истории за масонските ложи, за илюминатите, и за какво ли още не, те просто затъват в тях и стават ужасно... озлобени, лоши, и аз не знам как да кажа... Ти четеш за да се информираш, а те някак си приемат по друг начин нещата, тъй като заемат страна - нали, страната на бог. Имам един познат, който е абсолютно превъртял и недобре с главата - аз просто по-зло същество не познавам, само някой да не е на неговото мнение за нещо, независимо какво, той започва да го реди и обижда супер брутално, и най-вече със заветното "промит мозък", случва се дори да нарече някой обикновен човек масон. Освен това е перверзен и извратен, знам го какви работи върши, явно си има проблеми, но наред с всичко това, той и не спира да цитира Библията, да говори за бог, и да казва че другите не вършат видиш ли божията воля и живеят еди как си, а това нещо за което ви говоря е абсолютното лайно, ако срещнете след някоя статия в някой сайт коментар с валеж от обидни и грозни думи, ЕЙ ТАКА ИЗПИСАНИ!!!, псувни, приказки за марионетки, евреи и боклуци, "МАРШ В БОХЕМСКАТА ГОРА!!!!!!!!" и темподобни - да знаете, той е.
Последно редактирано от Concussion : 04-16-2012 на 20:29
Че евреите пък да не са много хубави ?
Аре стига с тва Хитлер е най-голямото зло,а пък евреите най-хрисимите създания !
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Не бива да съдиш по един човек!
Ето например аз съм изчел всички конспиративни теории и смея да кажа,че знам много по темата но нито съм се озлобил,нито съм "вярващ" (разбираме християнин),нито съм тръгнал да убеждавам някой в нещата,които аз знам!
Вярвам на доказателствата,на фактите.. всички теории за конспирациите и НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД са подкрепени с факти в,които НЯМА КАК ДА СЕ СЪМНЯВАШ.Всички са невероятно логични...
Твоя приятел явно просто не е наред с главата![]()
Тук въобще не става дума за това, защо се захващаш за една думичка?! Къде съм казала че им симпатизирам?! Ни най-малко. Разказвам за тва лайно, за което само като си помисля ми идват толкова неприятни усещания, че чак се разтрепервам, а от факта че това говно ми цитира библията и говори за господ направо ми се повдига!
Апф, "приятел" точно... че не е наред с главата, изобщо не е!
Съгласна съм, аз и не съдя по един човек, познавам няколко такива екземпляра, разбира се не всички са такива, а и няма опасност да превъртиш чак дотам когато имаш мярка и можеш да преценяваш нещата. Просто реших да разкажа за този, не знам и аз защо, гаден ми е.