.
Отговор в тема
Страница 9 от 11 ПървиПърви ... 567891011 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 268
    Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Concussion Виж мнението
    Тук въобще не става дума за това, защо се захващаш за една думичка?! Къде съм казала че им симпатизирам?! Ни най-малко. Разказвам за тва лайно, за което само като си помисля ми идват толкова неприятни усещания, че чак се разтрепервам, а от факта че това говно ми цитира библията и говори за господ направо ми се повдига!
    Ахахах всякакви ги има,ама тоз наистина ше е чатнал ахаахах
    За конспирациите и аз съм склонен да им вярвам,но не на всички.Ето за атентатите от 11.09 това,че на клиповете се вижда как преди да се удари самолета в сградата избухва вече взрив.Не може да е друго освен заложен предварително взрив.
    А и да добавим факта,че в продължение на 14 дни преди атентата са спрели целия ток и са пробивали и къртили сградите,а хората били на работа и стоели на тъмно и не знаели какво толкова къртят и разпробиват.
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

JungleJaguar, преди това хората сиг. както и арабите преди Исляма са вярвали в много богове. Бог на слънцето, на луната и тн. и тн. Всяка култура с нейните си богове.

За любителите на конспирации (и аз съм сред тях) - http://www.youtube.com/watch?v=QrPrIQ9GsMQ (изгледайте поне тази част за да видите наглостта на чифута)

Rebirthing, то и чифутите си мислят, че са най-най. Веднъж на една дискусия (миналия месец) организирана от мюфтийството между муслимани, християни и евреи, чифута каза: "Само ние можем да се докоснем до Бог. Ние сме избрани". И нали уточнихме, че това, че си българин не те прави автоматично християнин. В смис. за мен християнин е човек които живее според 10-те божии заповеди. Всичко останало е бош лаф. И пак ще припомня за Родопите които са населени предимно с мюсюлмани, че престъпността е най-малка в цяла България.

Rebirthing, казваш, че не си срещала религиозни хора които да вярват в конспирациите. Това видео където пуснах е правено от мюсюлмани. А по въпроса с "правата" религия (казвам религия, защото вярата е една и тя е в Бог) и аз вече за 3-ти път искам аргументи.

JungleJaguar, съгласен съм за евреите. Все пак еврейка се опитва да отрови Мухаммед (С.А.С.). Но не може да отречем, че мюсюлмани и евреи са живеели перфектно. Евреи са си оставяли децата при мюсюлмани и обратното. Взимали са пари на заем и тн. Ноооо като ехл-и китаб (демек хора на писанието - християни и евреи), ние трябва да се държим добре с тях. Този въпрос е много сложен и може да се изпише доста. За 11 септември отдавна обясняваме, че не мюсюлманите са виновни, ноооо кой да слуша.
    Последно редактирано от Исхак : 04-16-2012 на 21:44

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Християнството не е да живееш само според 10-те божи заповеди. Дори не мога да ти дефинирам какво е християнството, защото е толкова подправено и объркано, до степен, че самата аз не мога да бъда сигурна в какво точно вярват християните. Всеки си вярва и си го тълкува според собствените си представи.
    Колкото до престъпността, не мисля, че зависи толкова до религията, колкото до интелекта. Престъпниците обикновено имат IQ под средните стойности. Примерно японците имат високо IQ, морал, ценности, и до колкото ми е известно, имат и по-ниски нива на престъпност. При тях основната религия е будизма, но до колко това е оказало влияние, не мога да коментирам...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Дори не мога да ти дефинирам какво е християнството, защото е толкова подправено и объркано, до степен, че самата аз не мога да бъда сигурна в какво точно вярват християните. Всеки си вярва и си го тълкува според собствените си представи.
    Християнството е живот според Евангелието, християнството и подражание на Христа според силите; християнството е осъзнаване на своята греховност и измолване милост и помощ от Бога. И това всеки би го разбрал, ако поне малко си бе направил труда да попрочете от Евангелието.
    Последно редактирано от defender : 04-16-2012 на 23:33

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Concussion, този явно наистина не е добре, на такъв човек не знам как може да се помогне - каквото и да се направи, той си вярва в неговата реалност. Иначе едва ли тези около него много му се връзват на глупостите, но той сам вреди на себе си.

Относно атентатите от 11.09, пък и разни други факти, и аз не отричам, че казаното в много конспирации може да е вярно. Трудно ми е да повярвам в нещата за бъдещето, които се опитват да докажат с тези факти. Странно ми е, как някакви хора влагат толкова време и средства да манипулират медиите, да взривяват сгради, да влияят на икономиката на света, да убиват и изведнъж се разпространява изключително точен филм примерно, който разкрива напълно достоверно плановете им и те изведнъж решават да бездействат и да оставят хората да разберат целите им. Няма много логика. По-скоро дори да излезе теория близка до истината, тя веднага ще бъде свалена, ако е толкова вярна, а автора принуден да мълчи или убит. Не знам, все си мисля, че тайните планове на тези, които седят зад правителството, едва ли ще излязат публично и съответно не обръщам голямо внимание на прогнозите на конспирациите, но все пак са ми интересни.

Rebirthing, не че искам да обиждам помаците, но те не се славят с голям интелект. В случая всичко произлиза от религията. Всичко зависи и до това на какво те учи и мисля, че това в Родопите е основен фактор.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Християнството е живот според Евангелието, християнството и подражание на Христа според силите; християнството е осъзнаване на своята греховност и измолване милост и помощ от Бога. И това всеки би го разбрал, ако поне малко си бе направил труда да попрочете от Евангелието.
    Ами Старият завет ?! Изобщо ли не го зачиташ ?

Ето, права съм като казвам, че всеки си тълкува както си поиска ! Защо не ми отговориш на следното - защо в България, страна с над 4 милиона православни християни има толкова престъпност ? С какво християнството е по-добра религия от другите ?
    Аз определям колко праведна е една религия по хората вярващите в нея. Не виждам православното християнство да е дало големи резултати !

Мега фен
    ^
    защото има много пишман християни, които са християни само по кръщение, но не и по начин на живот. Има дори някои, които дори и ред не са прочели от Евангелието.

Мега фен Аватара на Concussion
    ^
    защото има много пишман християни, които са християни само по кръщение, но не и по начин на живот. Има дори някои, които дори и ред не са прочели от Евангелието.
    Онзи ден гледах Миро в едно предаване, разказваше как си говорил с една негова позната и тя му казала че е християнка и той като я питал дали е чела Библията, тя отвърнала: "Не чета сектантска литература!" Само в този форум колко атеисти и хора с различни възгледи има, които са доста по-запознати с Библията и християнството от мноого "християни".

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Ахахах всякакви ги има,ама тоз наистина ше е чатнал ахаахах
    За конспирациите и аз съм склонен да им вярвам,но не на всички.Ето за атентатите от 11.09 това,че на клиповете се вижда как преди да се удари самолета в сградата избухва вече взрив.Не може да е друго освен заложен предварително взрив.
    А и да добавим факта,че в продължение на 14 дни преди атентата са спрели целия ток и са пробивали и къртили сградите,а хората били на работа и стоели на тъмно и не знаели какво толкова къртят и разпробиват.
    В теориите че зад атентатите на 9/11 стои заговор вярвам, тъй като съм изгледала много материали, информирала съм се и имам доказателства. Има и верни конспиративни теории, това е така. Важното е както казах, човек да има мярка, да използва ума си и да умее да преценя нещата.

Град
    София
    ^
    Тогава колко са истинските християни според теб ?! И какво ти си направил за да промениш света към по-добро ?

Мега фен
    Тогава колко са истинските християни според теб ?! И какво ти си направил за да промениш света към по-добро ?
    Аз не знам колко са истинските християни, Бог знае.
    Аз света не мога да го променя към по-добро, това което се иска от човека е да промени себе си към добро.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Разцепил си е кура от чикии, като банан го е обелил, кръв и лимфа тече, толкова е протрит от чикии. Нищо друго не е направил за света
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    ^
    пак е сменил аватара
    И да си избършиш мустака от лютеницата.

Добре бе, а сигурен ли си в това, което си написал в горното си излияние на човешкия "гений". Не мислиш ли, че може да е клевета.
    Последно редактирано от defender : 04-17-2012 на 19:50

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Естествено че не. 12893691823918273091723 пъти се показа като дребен лъжец и мазен угодник на дребни изкушенийца. Толкова ти подхожда че е направо космическо
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Град
    София
    Аз не знам колко са истинските християни, Бог знае.
    Аз света не мога да го променя към по-добро, това което се иска от човека е да промени себе си към добро.
    Знаеш ли как им казват на тия които мислят само за себе си ? Егоисти. Направил ли си нещо, някога за някого ?! Някакво добро дело с което да се гордееш ? Съмнявам се. Ама то само с писане по форуми и четене на фалшив морал, не става.

Мега фен
    .........,това което се иска от човека е да промени себе си към добро.
    Знаеш ли как им казват на тия които мислят само за себе си ? Егоисти.
    когато човек започне да се вглежда в себе си и да се старае да се променя към добро, едно от нещата, с които трябва да се пребори е егоизма.

Град
    София
    Това не оправдава факта, че си егоист. Един човек на който му пука за човечеството ще направи нещо малко, но от сърце за другите хора, дори и само да сподели някакво знание с тях или да ги научи на нещо. Смяташ се за добър ? Е, кой ти каза, че си такъв ? Ти се самоопределяш, но в този свят, мнението на другите хора също играе значение за твоето "Аз". Нека те светна - твоят "Аз-образ" е нереален. Ти си просто един консуматор, потребител, който живее в заблудата, че е добър, но в действителност му липсва емпатия, алтруизъм, а с липсата на подобни качества, няма как да си запазиш място сред добрите. Добротата не е нещо което получаваш посредством вярата която изповядваш. Лесно е да си добър на думи, но явно не и на действия.

Мега фен
    къде и кога съм се самоопределял, че съм добър?

Имам въпрос към религиозните (християни/мюсюлмани). Нека приемем, че библията/корана или която и да било друга религиозна книга са словото на бог. Хората могат да ги прочетат, да се 'образоват' и да знаят, кое е грях и кое не. Следователно така те имат шанса да живеят според заповедите на бог и да идат в рая. Въпросните свещени книги обаче са написани дооста време след като се е зародил животът на Земята. Тогава защо на хората, живели преди написването на библията например, не е била дадена възможност също да опознаят словото на бог и да могат също да могат да идат в рая? Морално ли е това от страна на бог според вас?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    Имам въпрос към религиозните (християни/мюсюлмани). Нека приемем, че библията/корана или която и да било друга религиозна книга са словото на бог. Хората могат да ги прочетат, да се 'образоват' и да знаят, кое е грях и кое не. Следователно така те имат шанса да живеят според заповедите на бог и да идат в рая. Въпросните свещени книги обаче са написани дооста време след като се е зародил животът на Земята. Тогава защо на хората, живели преди написването на библията например, не е била дадена възможност също да опознаят словото на бог и да могат също да могат да идат в рая? Морално ли е това от страна на бог според вас?
    да, това когато един или друг човек е останал без реализацията от истинският Бог, се нарича "неправда" в Писанието(Библията), това се дължи на епохата на "тъмнината", това са около 5-6 хилядолетия в началото на вечността, през които "тъмнината" има власт над определени човеци/одушевени, а целта на Бог, за която се говори в Писанието(Библията), е именно премахването на всичката неправда чрез осигуряването на Вечен Живот за всички човеци/души, "правда" там значи Равноправие за всички човеци в истинският Господ Бог, а независимо от расата и пола, всеки човек е човек - това е целта в вярата, пълно спасение за пълен и вечен живот за всички, при това за съществуващите в този свят, още тук сега приживе
    Последно редактирано от npp : 04-18-2012 на 13:58

Град
    София
    къде и кога съм се самоопределял, че съм добър?
    С всичките си постове до тук не казваш ли точно това ? "Аз съм добър православен християнин, а вие ще горите в ада, защото не приемате моята религия, и всички други които изповядват други религии са лоши и те също ще горят в ада" и тъй като ти си приел "истинната" ще пиеш нар в рая, вероятно. За теб не е важно колко добрини е направил един човек, ако той не е православен християнин, отива директно в ада ! Просто чудесно !

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    това се дължи на епохата на "тъмнината", това са около 5-6 хилядолетия в началото на вечността
    Абе, момче, какви 5-6 хилядолетия, бе ? Вселената е на 13.7 МИЛЯРДА, повтарям МИЛЯРДА години. А планетата Земя е на 4.5 МИЛЯРДА години ! Ти сигурен ли си, че поне си завършил прогимназията ?!

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    да, това когато един или друг човек е останал без реализацията от истинският Бог, се нарича "неправда" в Писанието(Библията), това се дължи на епохата на "тъмнината", това са около 5-6 хилядолетия в началото на вечността
    Ама чакай сега, какви са тези 5-6 хилядолетия? Първите разумни хора са се появили преди около 200 000 години. Те горките дори не са подозирали за догмите на християнството, следователно са били обречени на вечни мъки в ада.
    В библията не се споменава нищо за тях, може би бог не ги е забелязал или просто е забравил... или пък един просто хипотетичен вариант - тогавашните хора, написали библията, очевидно не са имали точна представа още от кога са живели предшествениците им, което е напълно разбираемо.
    Това, което обаче остава загадка за мен, е как хора в 21 век са готови да пренебрегнат елементарна логика и да вярват, че някаква си книга е директното слово на бог към човечеството.

Мега фен
    в началото на всяка вечност има около 5-6 хилядолетия, през които "тъмнината" придобива власт в вселената

"петимата паднаха(т.е. считано от седмият ден нататък, "звяра" ще царува пет хилядолетия), и единият сега е(т.е. и свършекът на "зверовото" царство ще дойде някъде в шестото хилядолетие), а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. а времето, за което "звяра" ще продължи да царува през шестото хилядолетие ще бъде кратко);" Откповение 17: 10

а що се отнася до научните данни относно възрастта на земята и човечеството, те са основани на геологията, палеонтологията, археологията и радиоактивното датиране, обаче физичните и химичните методи са ненадеждни в това отношение, защото "тъмнината" може да устрои множество хитрости, като например, да направи да се появят множество изкопаеми в земята, а също и да ги състари с хиляди, милиони и милиарди години, може да направи същото и с земните слоеве

в Лука 3: 23-38 са представени едва 75 рода от първият човек адам до Исус Христос
    Последно редактирано от npp : 04-18-2012 на 18:48

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си