.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15
    Мега фен Аватара на LoveChocolate
    Град
    Велико Търново :)<3:)<3:)<3

Спестяване на пари .

Как спестявате пари?От какво се лишавате за да пъхнете нещичко в касичката си (така казано) и от кога спестявате
    Чудя се как да спестя пари за нови дрехи защото явно детските и стипендията(която скоро се надявам да получа) няма да ми стигнат ;d

Голям фен
    Oф, какви сте ми смешни ... Спечели стипендия, поработи малко, само с говорене не става.

Детските не и' стигали, стипендията не стигала ... Ти колко дрехи искаш да си купиш наведнъж, маркови ли дрехи искаш ?

Мега фен Аватара на LoveChocolate
    Град
    Велико Търново :)<3:)<3:)<3
    Дишай бе момиче , не се пали толкова бързо не виждам никаква причина да се държиш така с мен
    А и съм на 15 не мога да работя никъде. И ако може да не отговаряш вместо мен маркови дрехи не искам ;] просто не всичко е толкова евтино

Супер фен Аватара на UNITED2
    Град
    Памплона
    Аз преди много спестявах.. как?Ами просто ходих на даскало с половината от парите,които ми се полагат.. другата половина си я оставях в едно шкафче и целта ми беше за 30 дни да събера 100 лева,и усях!Сега нещо нямам стимул,дори не ми стигат.. излизам много и така!Лошото е,че при мен дохода за месеца идва на един път и аз си разполагам с парите,което не е особено лесно.. каквото ти се прииска го купуваш,или е трдуно да се въздържиш
    Повече воля,зависи колко силно е желанието ти да си купиш дадената дреха Аз си мечтах за iPhone,еми гладувах 7-8 месеца,не си позволявах други екстри ии ето,че вече го имам та даже ми е омръзнал
    Всичко зависи от нас самите!

Мега фен Аватара на tomboy
    Град
    МаРс...
    Аз си правя нещо като график...
    От понеделник до петък спестявам средно по 15лв. В началото на седмицата за тези 5 учебни дни ми дават 25лв , отделям 15-те ,а от другите си вземам по 2 на ден.С карта съм и тези пари си ги харча за ядене в голямото. Съботата и неделята са дните , в които си харча всичко , защото попринцип тогава най-много излизам и ми трябват.Отначало е малко трудно ад свикнеш , но просто се иска малко време . После ще си много доволна от резултата . Другото , което ти предлагам е не да търсиш по масовите магазини за дрехи , защото там рядко ги слагат на под 10 лв да речем. Иди в Зиг-заг примерно , да 2 употреба са , но за същоте пари ,за които ще си купиш една дреха в магазина , ще си купиш 3 да речем. Другото , което ти предлагам е да молиш вашите да задържаш рестото след като си била до магазина .Обикновено са стотинки , но и от това добре се печели , повярвай ми !....Късмет !..
    Ако си пич като мен няма да ти трябва подпис!..
    (... това не е подпис , просто така ти се струва!... ...)

Мега фен Аватара на xoxi
    Аз събирам от джобни и от това, което ми се дава по празници.
    Не се лишавам от нищо, но не и харча нищо в повече. Имам си сейфче в стаята, в което пускам всичко. От както се помня си събирам пари и при мен го няма изкушението да бръкна и да похарча нещо спестено. Някои дни пускам левове, други дни пускам жълти стотинки. Както е казал народа "Капка по капка вир става." Родителите ми не обичат жълти стотинки, за това ми ги пробутват на мен. Когато ходя до магазина, често задържам рестото за себе си и т.н.
    Имам около 40-50лв. на стотинки от 1 и 2, които съм събрала през последните 4-5 месеца.
    И спря да се върти за миг земята..

Заделяй от джобните за даскало -дадат ти 3 лева вземи си една вафла или плод за 50 стотинки и ето вече имаш 2,50. Трябва да имаш някакви приоритети: аз например винаги съм си купувала дрехи, книги и т.н. като съм правила компромис с храната. Не да не ядеш,а просто да подбираш !

Супер фен Аватара на kitty02
    Град
    Някъде из Тетевен .. <3
    На мен като ми дават 2лв. на ден, не ги харча всичките, а си взимам половината или 1-3-та от тях. Другите пари са ми вкъщи.

Повече от фен Аватара на JustForFun
    Амииии.. моя начин може да ви се стори тъп, но на мен наистина ми помага. Имам си една малка кутиика .. Стои ми винаги на бюрото и всеки ден получавам по 2-3 лева за училище, но мама ми приготвя и сандвич. Така че в повечето случаи не ми трябват, освен ако не си купя сок или нещо друго .. Също така баща ми често ми дава разни дребни от сорта на 50 стотинки или 1 лв.. И така винаги като погледна към кутииката се сещам, че трябва да добавя пари.. И така събирам всеки ден.. И за 2 седмици събирам около 20-25 лева.

Ами зависи колко пари ти дават и колко излизаш.Ако излизаш повече,а си с по-малко пари не е лесно да се въздържаш до минимум и т.н. Примерно ти дават 5 лева и вземеш всичките,но си казваш,че минимум трява да се пребереш с 2,а ако изхарчиш лев-два спестяваш повече и така 10-15 лева на седмица не ти мърдат.Идва и Великден,някой лев от мама и тате,бабите и така.

Супер фен Аватара на GreenFairy
    Град
    В сърцето на слънцето
    Гледам да пуша по малко и да не си купувам вафли, кроасани, дъвки и подобни неща...

Събирам от тази учебна година. Просто на няколко дни слагам в касата колкото са ми останали по чанти,джобове и тн.Мисля лятото да си взема таблет или нещо такова,разбира се с помощ от нашите.

Супер фен Аватара на nymphadora
    Аз не мога да събирам много много..Но успявам да си събирам за дрехи,или козметика от джобните,или от парите,които ми дават по празниците-не искам на родителите си допълнително.Често си пазарувам от Манията,така че не харча много за дрехи,но пък имам друга слабост-аксесоари.. .Също така получавам стипендия и детски,които нашите ми оставят пак за такива разходи.Последните 2-3 месеца не си ги теглих от картата обаче,защото имах рожден ден и си ги събирах-да почерпя приятели и да си купя нещичко за подаръче.Така че и това е начин-не ги тегли всеки месец примерно.

Супер фен Аватара на nymphadora
    А също и аз обирам жълтите стотинки в къщата и имам събрани 5 лв.

Супер фен Аватара на breathless
    Козирог съм - много пестелив човек.Рядко харча за луксове или излишни неща като например вода за училище, след като мога да си взема от вкъщи.На месец ми дават по 100лв и обикновено ми остават по 20/30, само заради цигарите.Събирам си и от парите по празниците, стипендията, баба ми и дядо ми ми дават обикновено като се видим и така.
    And I will never hurt you or desert you,
    love you from the very day your mama birth you

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си