- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как отказвате срещи?
Тъкмо мислех да напиша кви са простотии тия зодии, ма ти накрая сама си го каза.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Казвам "Не, благодаря" и това е. Винаги гледам да съм директна, за да не подхранвам напразни надежди.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
И на мене ми е много тегаво да отказвам директно. Не знам що, ама все си мисля, че оставям другия с лошо впечатление, един вид го режа директно, щото се имам за много яка и той е толкова под нивото ми, че даже и не обмислям идеята да излезем ... такива ми ти работи.
Гледам да съм директна обаче, колкото и мило да му го кажа. Да му е ясно, че на този етап не съм заинтересована.
Просто ще кажа "не" и това е. Глупаво е да измисляш оправдания. Да казваш "не знам" или "ще видим", пък и мисля, че всеки предпочита кратък, ясен отговор.
Само завистта Ви е по - голяма от самочувствието .. xhxha ;D
Въх... като не отказвате ясно и директно.. унижавате доста повече човека. На мен не ми става приятно като почнат да ми въртят номера, и да ми сучат локуми. Не че не усещам нещата, ама.. тъпо е да те мотаят, независимо от оправданията.
Правите лоша услуга и на себе си и на момчето.
Приемете че е нормално да кажете "Не искам да изляза с теб" когато наистина го мислите. Вярно, възможно е малко да поодраскате нечие его, но това е дребна цена. В противен случай изглеждате като надути кифли.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Заобиколно.
А засечем ли се някъде навън, където съм излязла с приятеля ми, се отказват сами.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
"Не мисля" и "Не" ..
Никога не съм използвала овъртанията като "Имам си приятел", "Ще си помисля" или "някой друг път". Някои си правят доста странни заключения и напразни надежди ..
Кратко, точно и ясно.
К'во се подразбира под среща? 'Щото кафе/питие почти никога не отказвам, сингъл съм и ми е приятно да излизам насам-натам с различни хора, пък и рядко се случва някой да ми е чак толкова анти, че да се дърпам за едно кафе. Но се намират и такива, определено. Обикновено казвам, че съм заета/имам някакъв неотложен ангажимент за тия дни(което не е лъжа впрочем, 'щото имам или поне доскоро имах много натоварено ежедневие и времето ми беше запълнено от-до с всякакви мероприятия). И дотам. Нито споменавам нещо за друг ден, нито се обаждам, след като се освободя. Дръзнат ли да нахалстват втори път(което рядко се случва, явно им вдъхвам някакъв респект и спичат) се правя на приятно разсеяна, нечула, невидяла, неразбрала.