.
Резултати от 126 до 150 от общо 203

Threaded View

Ще заминавам скоро в чужбина и няма да се връщам. Ще уча висше и ще работя. Може би не в мястото където ще завърша висшето си. Може дори да го разпределя в различни страни. Не знам.

Ще замина, защото ще получа по качествено образование и ще имам по-добре платена работа, в по-хубава обстановка, с повече възможности. Няма да се върна, защото не си заслужава. Това, което ще уча тука не е развито, пък и да се развие ще бъде зле - както всичко наоколо. Ще се занимавам с наука. Тук има много неща, които не са в ред и няма и да се оправят. От кучетата, през дупките, през (поне за София) гадни контрольори, през некадърни шофьори с купени книжки, през надути кифли и гъзари, наркоманчетатата, липсата на реализация, ниските заплати, кражбите, корупцията, престъпността, почти задължителният живот на кредит, предпочитането на хората с "връзки" пред хората с умения, злобата, завистта, неспособността за промяна на хората, неприветливостта, мръсотията ( и тенденцията, че дори е готино да е мръсно), изсичането на зелени площи и на дърветта по улиците, неспазваните обещания, простащината, расизмът, също така е вярна и мисълта споменавана и по-горе с общата идея, че българският казан в ада няма дявол да ги ръчка вътре, а сами се дърпаме, мачкането на слабите.

Ще замина, защото съм по-добър от останалите и вярвам, че ще постигна мечтите ми с желание и труд. Ще замина, защото вярвам в едно по-добро бъдеще, но не и за това на Блгария. Ще ми липсва природата и тук таме някои нещата, които, ако не са по-налко от негативните, то не са им конкурентоспособни.Хубава а България е илюзия. Няма и да се тормозя напразно, че да я постигна - няма смисъл. Не сме дорасли, като народ да имаме хубава държава. Пък и за мен държавата е нещо много абстрактно. Мисля в по-голям мащаб. Искам да помогна не на страната ми, а на човечеството. Смятам, че ще постигна тази си мечта. За мен има 2 неща важни в живота на човека - да остави поколение ( по възможност поне 2 деца), както и да направи нещо значимо за целия свят.Ще замина, защото се трудих за това да изляза извън граница и да уча, за да сполуча Ще замина, защото тук никой нямаше доверие в мене - всеки се съмняваше, но каквото казах и зависеше от мене го направих. Напукн на всички ще успея. За тези, които се имаха за повече от мене, но накрая се изясни кое как седи. Не че го разбраха, де.

Съжалявам за всичките пропиляни възможности, които съм имал, но съм пропуснал, защото други хора са ме спъвали. Съжалявам за приятелите, които ще оставя тук, но ще преживея тази раздяла, пък и тя не означава, че ще ги забравя. Който ми е дал ръка - ще му подам и аз. Съжалявам, че всичко тук се разпада, защото беше хубаво място, а сега не е.

Ще засегна и темата с циганите малко. Имам приятели - много добри. Бил съм в гета при техни роднини. Косъм не ми е паднал от главата, но забелязах друго нещо. Говорят същото, което "ние" за тях - българите това, българите онова. Онзи българин не ми плати, а му работих цял ден и т.н. Ако те крадат, за да живеят, то "ние" крадем, защото не ни се дава и сме алчни. Расовата дискриминация е много глупаво нещо. А тази маса хора, ако се впрегне да работи здравата на пълния и капацитет, то вярвам, че могат да се постигнат чудеса

Не ме разбирайте погрешно. Чужбината не е рай и не е място, където Аз няма да им проблеми, нито пък е място, където хората си нямат проблеми, но със сигурност е място, където проблемите са по-малко, реализацията е по-висока, условията и стандартите за живот са по приемливи. Искам да имам семейство и да съм сигурен и спокоен за него, доколкото мога. Искам да мога да го изхранвам и да го обличам. Искам да давам шансове на него, на приятелите ми, на подчинените ми(евентуално) и на обикновените хора.

За мен твърдението "тука е гадно, а там хубаво" си е в най-общи граници, че дори и в много по-тясни, абсолютно вярно
    Последно редактирано от arhimedooo : 06-13-2012 на 23:12

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си