Така е, всеки си има мнение. Наистина няма смисъл от спорове. Нека да се изкажа по темата най-накрая. Аз не напуснах България по определена причина. Семейството ми спечели зелена карта и аз бях пораснало дете под 21 години. Мога обаче да кажа защо не бих се върнала в България. Една от причините е абсурда с кучетата. Направо ми става тъжно като си помисля за това. Много хора са озлобени. Много хора те гледат лошо без причина. Най-лошото е че в България има много хора които се правят на големи и важни, но го правят като се сравняват с теб и гледат да те мачкат. Иначе за работата не мога да кажа. Аз съм работила в България само през летата докато бях ученичка и едното място беше ужасно, другото цяло лято си изкарах много приятно и с невероятни хора. Но не знам за професионалната среда как върви.
Охлюв, ще ми е интересно какво е отношението на българите завършили в чужбина и дали е същото като за тези които живеят в чужбина. Аз обикновено избягвам да разказвам много, но като стане дума и кажа че живея в чужбина и следва въпроса "смяташ ли да се върнеш?" и аз като кажа - не, започва едно различно държание едва ли не съм предателка в най-лошия случай. Та това също не ми харесва. Тук никой не би ти държал сметка за това какво правиш и какви избори си направил, докато в България е много важно да се покаже несъгласието.