- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- ako moje nqkoi da mi obqsni ...blagodarq predvaritelno
На мен това ми беше единственото що годе приемливо обяснение - че действа при тези, които лесно си внушават и вярват в такива неща. Откъде си сигурна, че е положението се е подобрило точно заради леенето на куршум? Не виждам каква е връзката, а има толкова много други фактори, които могат да повлияят.
Последно са ми ляли куршум когато бях в гимназията. Имах здравословен проблем - сърдечна невроза, панически атаки и тикове. Нещата обаче драстично се промениха за ден, всичко това намаля, а с всеки следващ ден ми беше все по-добре. Майка ми по-късно ми каза, че са ми ляли куршум без мое знание, само с моя дреха, в случая една синя блуза! Всъщност никога не съм виждала жената която ми е ляла куршума, дори името й не знам...
Все пак се съмнявам да има някаква връзка. Просто не виждам никакво рационално обяснение леенето на куршум да ти се отразява на здравословното състояние.
По принцип при сърдечната невроза не става ли въпрос по-скоро за психологичен проблем, предизвикал тези симптоми? Познавам момиче, на което е поставена такава диагноза. Наистина не се лекува с лекарства, търси се причината за неврозата. С преодоляване на психологичния проблем, намаляват и физическите проявления на болестта. Няма как да знам, дали е имало някаква друга промяна (освен леенето на куршум), която да ти е повлияла на състоянието, но вярвам, че е доста по-вероятно. Възможно е и отиването при тази жена да е донесло някакво успокоение на майка ти, а когато си болен отношението и намалената липса на притеснение на околните също може да играе роля. Не знам, не мога да предполагам какво точно е станало, но мисля, че трябва да има някаква обяснима причина.![]()
Кирилицата е задължителна.
Hostis Honori Invidia