- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Моделин
Съжалявам, ако има и други такива теми,но ми трябва съвета ви сега !Значи купих си моделин на faber castell http://www.google.bg/imgres?q=modeli...1t:429,r:4,s:0 но не пише как се пече..ако някой знае може ли да каже колко време и какви градуси,защото да не правя нещата напразно
и ако висулката е за гердан например,предварително ли се пробива дупка(преди да се изпече,не знам дали ще се затвори) или след това може да се пробие(дали няма да е много твърдо)
Този моделин изобщо пече ли се? Защото този, които аз си купих беше специален и на опаковката си пишеше как се пече. С обикновеният не става.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
E какво тогава се прави с него..да не се окаже пластелин..ама си пише моделин,а доколкото знам моделина се пече...
![]()
едно и също е моделин и пластелин , но пластелина се познава по това че е мазен, а моделина не е ако не се лъжа де.
Абе ще пека ,пък каквото стане..а знаете ли моделинът на колко градуса се пече,че ако се окаже такова поне да стане нещо![]()
пробвай с малко парченце но поне към 50,60 би трябвало да издържи
Да..първо ще сложа едно за проба(четох някъде но беше за моделин на FINO ,че 130 градуса за 30 мин...) то мойто мирише на глина пък изглежда като пластелин,маалко по-твърдичкоабе пускам на 60-70 и ще го следя
![]()
На него пише FIMO. Пече се на 110 градуса за 30 минути.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
мда и аз имам ФИМО печеш го на 110 градуса - 30 мин. пробиваш си дупчицата преди да го изпечеш ( иначе ще се счупи ) можеш ако искаш да ти е герданче да превиеш една тел и да я забиеш :р дано съм помогнала