- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Може ли помощ за свободно есе?
Хей!Трябва ми свободно есе на тема "И изкуството има враг-неговото име е невежество".Ако някой има идеи, моля да пише.Благодаря предварително
Just Smile!
Е тва пък е толкова лесно, че няма как да нямаш позиция по въпроса. Дали нехарсването в изкуството идва от ограничено мислене или все пак има място за критика. Аз съм поддръжник на втората теза. Кусури съществуват и е слепота да не можеш да ги забележиш - така не можеш да оцениш истински стойностните неща. Които за мен не са само плод на субективност.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не толкова нехаресването, колкото неразбирането на изкуството идва от ограничено мислене. Един невежа не е в състояние да разбере смисъла на изкуството като такова. Камо ли да го критикува.
Истински стойностните неща в изкуството не са субективни, но не са и обективни. Тук е въпрос на виждане.
Към автора: седни и помисли малко. Темата е лесна. Аз бих наблегнала на тезата, че невежеството/ограничеността/неграмотността е враг не само на изкуството, а и на прогреса.
Имаш възможност да разтегнеш темата колкото си искаш - като почнеш от невежеството като отсъствие на култура и липса на знания, можеш да вкараш и положителната страна - "блажени са невежите". Изкуството - сбор от впечатления, знания, умения. Изкуство и култура - тук няма място за невежество. Как разбираш ти изкуството, какво според теб означава да си невеж. Има какво да напишеш.
Като почнеш да мислиш по темата ще ти дойдат още много идеи. Това успях да нахвърля за две минути, представи си ти колко повече ще напишеш например за половин час.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]
аз по-скоро бих разгледала различните погледи/нагласи към изкуството, ролята/смислите/идеите му във времето до днешна дата. съвременният човек, който не се интересува кой знае колко от изкуство, обикновено живее с тезите на класицизма - за възвишения идел, чистотата, дидактиката, отдалечеността и самостойността на даден културен продукт. в медийната ни реалност, в която всеки има възможност на свободна изява, се наблюдава масово изкривяване - човекът започва да се изживява, да се чувства и осмисля, като автор, като своеобразна медия. творческата природа, заложена във вида ни, в среда, в която бутонът "харесвам" е доказателство за значимост, превръща всички в изразяващи се/пърформъри. заличава се публиката, реципиентите няма, всеки иска да бъде слушан/гледан/четен. "чукча писател, не читател" и т.н. в същия дух. бих завършила с лична(или цитат по избор) дефиниция на изкуство, или поне необходимите условия за случването на последното.
но ако тръгнеш от "изкуство е всичко, сътворено от човека", посоката е друга. всичко зависи от твоите виждания, в крайна сметка.
Не, че е моя работа обаче..
Училище и приятели
Какво се случва във вашето ежедневие и във взаимоотношенията ви с учителите и приятелите, а не напишете ми есе! По-надолу е твоето място
Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
Тийн Учител, тук можете да пуснете запитване за материали за училище: курсови работи, теми, есета, съчинения, анализи и т.н.
Мерси много за отговоритеНаписах нещо(казвам нещо, защото не мисля, че се получи), но най-вероятно ще се помъча още малко.А относно объркването на разделите, съжалявам много, късно видях...
Just Smile!