- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Имам чувството, че съм дърво!
Момиче съм, отскоро имам гадже, което ми е първото, първата ми целувка беше с него и първия път също мисля да е с него! По принцип съм малко срамежлива и всичко ми е едно такова ново и странно усещането и се чувствам като слон в стъкларски магазин... колебая се дали се държа адекватно с него...
моля дайте ми някой-друг съвет какво да НЕ(!) правя, примерно някоя грешка, която мога да допусна (примерно в отношението ми към него какво да не допускам, което би го засегнало/отблъснало или нещо такова)
и също как да се държа с него... (имам предвид какво трябва да е адекватното поведение спрямо него, мен ми е някакво такова притеснено и не мога примерно да отида да му се метна в скута или да си кача краката в скута му или въобще да му увисна на врата, спазвам някаква дистанция не знам защо...).
Дори понякога ми е трудно да намирам обща приказка с него и мълчим само.
оставям почти цялата инициатива на него, не знам как да се държа просто и бих искала да променя това...
Сигурна ли си, че искаш да го направиш с човек, с които вече са Ви изчерпани отношенията (това, че няма какво да си кажете) ? Мисля, че бързаш, но ако си си го наумила..
Няма от какво да се притесняваш, че не трябва да правиш. По малко мислене и повече действие.
Отпускаш се и се отдаваш на момента.
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Това е първото ти момче, първото ти гадже! Как пък реши и първият път да ти е с него?!Някак си много прибързано ми се струва решението ти, а и от разказа ти излиза, че не го познаваш много щом само си мълчите и не си намирате общи интереси и приказки. Но според мен не познаваш достатъчно момчета и така да се каже "манталитета" им, че да решаваш от първото гадже, че с него за пръв път ще правиш секс?!
Въпреки всичко решението си е твое...
Първо - Трябва да го преодолееш това със срама, не трябва да си толкова срамежлива! Поне, ако изпитваш истински чувства към него най-малкото няма да те е един вид "срам" от него. Все пак, ако сте заедно това със скута, целувки, прегръдки, си е напълно в реда на нещата, не бива да се притесняваш от това!
По въпроса с "неадекватното ти държание" - Най-вероятно, защото темата с връзките е нещо ново за теб (поне така разбирам, щом той ти е "първата любов") Няма просто от какво да се притесняваш, отпусни се, не трябва да ти пука! И аз бях така в началото, просто се абстрахирай от външния свят.. По-нататък може и да те е срам от околните - например да не се "държите като гаджета" на обществени или публични места..Не трябва това да те притеснява, ако трябва поговори с него (хем ще имате тема за разговор
)
Относно - Щом не намирате обща приказка.. ъмм.. Би било вид пречка между вас. Не виждам какво общо има между вас, щом те е срам от него, нямате общи приказки и интереси донякъде, а искаш да правиш секс с него.. O.o
А за последното, че искаш да промениш всичко това - Това "всичкото" и, разбира се, промяната му, зависи на този етап от теб. Просто се отпусни, факта, че сте заедно, е достатъчен показател (или поне би трябвало да бъде), че имате общи чувства, просто трябва да се научите да ги изразявате. Съвет - просто за*би всичко около теб, да спре да ти пука! Случай сърцето си!Както казаха в горния пост - Повече действия, по-малко думи.
П.П. - Ако не е тайна би ли споделила годините и на двама ви?!
П.П. 1 - Няма как да ти кажем какво би го отблъснало и какво да правиш и да не правиш. Зависи си от теб това! Няма как да действаш като по учебник, не си на изпит все пак.
ЕДИТ: Темата, струва ми се, е в грешния раздел..![]()
Последно редактирано от AniBG : 04-15-2012 на 07:58
Женско съм!![]()
^^Първоначално написано от Ванката
![]()
![]()
или наистина са изчерпани отношенията и просто си гълтат и двамата езика и не знаят какво да си кажат не винаги тишината означава изчерпване на отношенията!
нормално е да се притесняваш щом ти е първо гадже и тн все пак нямаш опит и не искаш да се провалиш или да направиш грешка...но човек се учи от грешките си така че и да сгафиш после може да се поправиш стига да не е сериозно...
не е нужно за се спичаш просто бъди себе си изгради себе си сега трупаш опит ние не можем да ти кажем какво да ти е поведението и какво не в крайна сметка на нас може да ни се вижда правилно но на теб не особено така че .....
Щях да кажа, че е нормално да ти е леко странно и да се чувстваш като слон в стъкларски магазин (много точно описание, впрочем), защото повечето (включвам и себе си в това число) сме се чувствали така. Обаче... не е нормално да нямате общи теми за разговор. От това ви тръгва цялата липса на близост и липсата на желание да си физически близо до него. Не те предразполага. Мислиш ли, че човек, който не умее да те предразположи да му седнеш в скута, ще успее да те накара да го искаш достатъчно в леглото и да се чувстваш добре, а не все едно правиш нещо нередно и т.н.? Не си прави такива планове, особено пък ако не те е натиснал дори. Помисли си добре.
Първо поясни ни възрастта си.
втори качи твоя снимка.
Трябва първо да придобием представа КАКВА си ти, преди да можем да ти дадем адекватни съвети
Поне това е моето мнение.
Последно редактирано от thefolenangel : 04-15-2012 на 09:25
Абе като чета коментарите ми се струват супер смешни.Аз също съм била в същата ситуация с първия ми приятел.Бях супер срамежлива,че единственото което правехме беше да се държим за ръцеи също като теб,толкова ме беше срам,че само мълчах и чаках той да каже нещо,беше ми притеснено за абсолютно всичко,какво ще кажа,как ще го кажа,какво ще си помисли и бла бла,само глупости общо взето...така и не го преодолях ако се надяваш да ти кажа това
с втория ми приятел,всичко си дойде от само себе си,той ме предразполагаше за абсолютно всичко,бях с първия си приятел 4 месеца,през които всичко ми беше само до притеснение и нищо друго,със втория ми приятел за 1 месец се промених изцяло.Научи ме да го гледам в очите като говоря (винаги отбягвах погледа му ;д),научи ме да говоря открито без да се притеснявам,и всички тея нещо които не правих преди.Така че според мен не прибързвай,всичко е до човека до теб.Ако той не може да те накара се отпуснеш,за какъв първи път говорим ?
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
Всъщност и аз бях така с първото момче с което го направих .. даже все още съм от части такава .. Все се притеснявам какво е редно да правя и какво не, не мога да се отпусна и да му "налетя" .. разбирам какво имаш предвид.. нямаш опит още, с времето ще се поочупиш, както аз примерно забелязвам промяна вече в себе си ..
От колко време ходите, сигурна си ли че искаш да ти е първия.. притесняваш ли се от нещо свързано със себе си, тялото ти или нещо подобно ?