- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
има Бог - Отец, има и Господ - Исус Христос, още от самото начало на вечността Те двамата са били познати като Господ Бог т.е. като едно божество
"Бог каза: (Сине мой, нека) да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;" Битие 1: 26,
"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа." Битие 2: 7,
"Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 30
Бог е първи в божествената йерархия, Господ е втори, но те двамата са едно божество, не две отделни, понеже винаги действуват заедно, или както е писано:
"В началото бе Словото(т.е. Исус Христос съществува още от самото начало на вечността); и Словото беше у Бога(т.е. и Той (б-)е едно с Бога); и Словото бе Бог(т.е. така щото Бог действува чрез Него - Господът). То в начало беше у Бога(т.е. още от самото начало Исус е едно с Бог). Всичко това(т.е. всяко добро нещо) чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това(т.е. от доброто), което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана." Йоан 1: 1-5,
"Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него." Йоан 3: 17,
"Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела." Йоан 14: 10,
"има само един Бог, Отец, от Когото е всичко(т.е. всичко(-то) добро), и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко(т.е. всичко(-то) добро), и ние чрез Него." 1 Коринтяни 8: 6
Последно редактирано от npp : 08-22-2012 на 07:22
това че определен библейски пасаж има повече от едно правилно значение е съвсем нормално, в Библията има много пасажи, които имат по повече от едно правилно значение, просто така е направено Писанието, например, както изречението "всеки ден живееше добре" в която и да е книга, може да означава много неща, например че някой всеки ден се е хранел с качествена храна, обаче качествената храна може да бъде различна, например, пица, нудълс, супа, и т.н., като само пиците може да са хиляди видове, да не говорим за останалите възможни неща в добрия живот на човека
Последно редактирано от npp : 08-22-2012 на 10:37
Каквоооо!? Чакай че не мога да възприема каква огромна глупост написа току-що......
Това че сравняваш нещо написано за Господ с човек, който яде спагети и пица, няма и изобщо да го коментирам.
Ще се опитам да бъда възможно най-кратък в обяснението си, защо си напълно малоумен:
1. "Всеки ден живееше добре" няма нищо общо със "В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. То в начало беше у Бога. Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана." Йоан 1: 1-5,"
Трябва да си кръгъл идиот за да смяташ че цял пасаж, от книга, която претендира за една и абсолютна истина, може да бъде двусмислен.
2. Това че нещо може да бъде двусмислено не значи че е. Ако примерно ти кажа " Събудих се рано сутринта, тръгнах на разходка и се наслаждавах на мириса на тревата", очевидно е какво съм искал да кажа, въпреки че може и да съм си свивал джойнт рано сутринта и да съм се радвал на мириса на треватати няма откъде да знаеш.
И най-важното 3 : Това че нещо е двусмислено, не значи че е валидно и в двата смисъла. Напълно лишено от логика е да смяташ в конкретният ми пример, че като съм излязъл сутринта , то значи съм се наслаждавал едновременно и на мириса на тревата, и на мириса на марихуаната. Това е напълно възможно, може да съм ги правил и двете, но ти от изречението което съм написал НЯМА КАК ДА РАЗБЕРЕШ. Няма как да разбереш че изобщо изречението е двусмислено, а ако е такова - няма как да разбереш в кой смисъл съм го казал, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПЪК ДАЛИ СЪМ ИСКАЛ ДА КАЖА ЧЕ ГИ ПРАВЯ И ДВЕТЕ ЕДНОВРЕМЕННО. Изобщо това е крайно невероятно да кажеш нещо двусмислено, което да е валидно и в двата смисъла. Но дори и да Е ВАЛИДНО, ти все пак няма как да разбереш дали е така, още повече пък да го даваш като аргумент и доказателство, подкрепящо такива гръмки тези и претенции за истина каквито има християнството. То по тая логика ако ти кажа "Запали колата и ела до у нас", ти сигурно ще врътнеш ключа, ще запалиш двигателя, после ще полееш колата с бензин и ще я запалиш. И това което съм дал е много просто изречение, а това в Библията..... Изобщо не знам как успя да я съчиниш тази глупост, сега поне ясно виждам колко надеждни са ти тълкуванията. Сбърках че си психопат, ти си просто уникално малоумен.
Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 08-22-2012 на 14:08
ние не тълкуваме Библията от собствените си разсъждения, но получаваме тълкуванията от истинският Господ Бог, а примера който дадохме за живеенето беше само за да се обясни по какъв начин едни и същи изречения от Библията имат не само (по) едно значение, но по две и дори повече, например библейската дума "Слово" може да означава/посочва: Божията Правда/Истина, Божият Син - Исус Христос, Божият/Св. Дух, самият Бог преди сътворението, когато се е намирал под формата на зародиш, и т.н., ето как онзи пасаж от Йоан 1:1-3 може да има различни тълкувания
Последно редактирано от npp : 08-22-2012 на 19:22