- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Отговарям с Хайл Хитлер !
Аз не празнувам тва с боядисване на яйца,козунаци и тъпотии.
Христос бил възкръснал.
Христос е един от 14-те хиляди разпънати на кръст.Ама е единственият с психични отклонения,дето си мисли,че е бил Бог.
Ахахах не.няма такава тъпотия ахахах.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Аз съм агностичка, не съм видяла бог за да вярвам в него, но това не може да значи че не съществува, и няма как да бъда сигурна,но това е нещо което не ме вълнува по принцип,иначе .. във какво вярвам, във много неща.. в свободния избор, в хубавите моменти,в закона за гравитацията.. etc.
Предполагам за доста хора отговорът е еднозначен. При мен обаче винаги се променя и това, което ще напиша сега, може да противоположното на това, което ще мисля след време. Не претендирам за истинност или точност, просто в момента до това стигнах.
Преди винаги съм си мислела колко нелепа е нуждата от религия и бог. Казвах, че аз нямам нужда от вяра. Специално от такава вяра и до днес нямам нужда, но ако говорим за вяра изобщо в нещо, въпросът стои по друг начин. Вярвам в нещо индивидуално, не бог, дори не нещо свръхестествено, но го дефинирам като вяра. Относно определението, по принцип то е: ''уповаването и вярването в идея, представа, конкретен човек, Бог и т.н.'' Под упование, разбирам да живеем според дадена идея или философия, да разчитаме на нея или в случая на религиозните - на бог. Нямам нужда от нея да живея, но да живея по начина, по който бих желала в момента - да. В случая има разлика между нужда и желание, така че все още не съм сигурна дали всъщност се нуждая толкова от въпросната вяра, колкото по-скоро просто я предпочитам пред липсата и. Както и да е, засега не мога да определя.
Често като питам някой вярващ какъв реалния смисъл и приложение на вярата му в живота, не получавам конкретен отговор. Във вярата има смисъл тогава, когато тя води както личността до вътрешно усъвършенстване, така и до подобрение при възприемането и справянето със заобикалящата реалност. Не знам доколко е от жизнено важна нужда вярата, но считам, че определено е възможно тя да бъде полезна на човека. Всичко, което мисля по тази тема дотук, е субективно. Засега мога да си направя заключение само на базата на собствената ми представа, а то е, че имам нужда от вяра, за да подобря определени аспекти от живота си, но не дотолкова, че да не мога без нея. Зависи обаче и от моментното състояние. За човек, търсещ подобрение на лошо състояние в живота си, а не просто по-добър и усъвършенстван вариант на дадено нещо, то сигурно действително би било по-удачно да го наречем нужда, а не просто желание. Друг е въпросът, че при мен идеите за вяра и стремеж на практика доста се припокриват, така че е възможно всеки да вкарва различна интерпретация на понятието.
Вярвам предимно в себе си. НЕ вярвам в религиозната фигура от библията, НЕ вярвам в Исус Христос, изобщо не вярвам в същества с човешки/получовешки облик определящи се като богове. НЕ вярвам в богове които заповядват еди кой си да бъде "изтребен измежду народа си", само защото е спал със съседката, работил е в събота или е отишъл на врачка. НЕ вярвам на охранени попове със скъпи часовници и коли. По-скоро бих повярвала в розовите еднорози или спагетеното чудовище.
Вярвам в паралелните светове, вярвам в теорията за мултивселената, вярвам в извънземни. Вярвам, че хората на планетата Земя трябва да се опитваме да живеем в хармония с природата, а не да злоупотребяваме с нея. Вярвам в доброто, но няма как да отрека, че лошото май взема превес в последните години.
Не вярвам на нищо и никого...
Какво е това вярвам в себе си, след като това "себе си" не знаеш точно какво е.Нещо толкова крехко и преходно, над което дори нямаш абсолютен контрол.
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
На мен ми се струва безсмислено изобщо да класифицираме вярата в себе си като вяра. Повечето хора вярват в себе си независимо от религиозната им принадлежност или липсата на такава. Вярата в нещо отвъд себе си, е нещо съвсем различно. И все пак в крайна сметка това нещо става част от теб, така че границите леко се размиват.
Абсолютен контрол нямаме върху почти нищо. Това 'себе си' може да е сравнително крехко и преходно, но е едновременно и най-стабилното и постоянно нещо, което някога ще имаме.
Вярвам в себе си защото аз съм тази която е учила, която е работила, която се е старала, аз и само аз съм тази която си размърдва задника за да постигне нещо в този живот. Всичко зависи от мен, вярвам в собствените си възможности и не смятам, че ако седна да се моля на някакво еврейско извънземно ще ми падне една торба с пари върху главата. И да, всичко е преходно, но какво от това ?! Да легнем и да мрем, защото това което имаме днес, може да го няма утре ? С подобен начин на мислене още щяхме да сме в пещерите рисувайки по стените. Светът е такъв какъвто е, защото е имало хора, които са вярвали в себе си и във възможностите си ! Реализирали са своите идеи и проекти и са вървели напред, а не са циклили на едно място мислейки колко преходно е всичко.
Исус Христос не е евреин, Той е самият Господ, израел е просто държавата, в която са се развивали събитията тогава, защото оттам е започнала мисията на истинският Господ Бог и там е и продължила до идването на Исус и Неговите Светии, понеже израелтяните са потомците на Авраам, но какво значение има кой е бил Богоизбраният народ?!, това е било само (за) инициация т.е. "посяване(-то)" на Завета, ето защо на първо място аз наричам Отца и Исус просто "Господ Бог", иначе разни хора веднага може да (за-)почнат да се съблазняват като си мислят че Исус е просто евреин и тям подобни
Христос не е извънземен. баси
^
Всъщност нали е навсякъде и във всичко, следователно е едновременно земен и извънземен.![]()
Аз също съм атеист - по една или друга причина не вярвам в Бог, прераждане, задгробен живот, съд Божий и така нататък. Някои хора (вярващите) вярват само в Бог, защото си имат някаква надежда в трудни моменти, че всичко ще се оправи. Но в крайна сметка не Бог им помага, а самите те.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Браво супер. Религията често се затваря в тясната рамка на вярата в бог или не. Религия може да съществува и без БОГ!!! Ако разглеждаме религията като вглеждането в обект към който човек може да насочи усилията си, то тогава тя може да бъде всякаква. Религията може да бъде истината в нейния най-висш смисъл и измерение. Търсенето и разбирането на истината за себе си и другите. Може да бъде разбира се и нещо далеч по-отрицателно, но това е друга тема
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
*Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
но пълно с правописни грешки”.
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
а какъв е трябвало да бъде, според тебе?
Една от целите е било, че Христос показва че човек честно и с труд на собствените си ръце трябва да изкарва хляба си.
Mда, "моли се за всичко което искаш да получиш и не мисли за утрешния ден" винаги е бил бойният вик на обджективисти и крайно десни
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
(4,6 милиона лв)
(3,9 милиона лв)
Мда, най-простия пример е наличието на атеистични религии - никъде при определението за религия няма задължително условие тя да включва позиция спрямо бог. Иначе спрямо досегашните ми наблюдения в повечето от случаите е нещо отрицателно. Причините са доста, но наистина това е друга тема.