Посочи къде греша? Бог личност ли е според християнската религия? Защото в Библията се казва, че създаде човека по свой образ и подобие? Кажи ми, изневярата защо е грях? Защо позволяваш на една книга да определя кое е редно и кое не е? Ти можеш ли сам да вмениш грях на себе си? След като практически ти е даден разум, то тогава защо ти е наръчник на праведния? Аз не съм против това, което пише в Библията, поне не и с всичко, а против това, че хората допускат да бъдат контролирани и губят възможността да израстват в развитието си.

Обясних какво за мен представлява Божествената същност. Разбира се, че съм повлиян от различни източници и четенето през годините, но усилията, които полагам са насочени към творческото мислене. Знай, че религията с нейните догми не ще изправят човешките грешки! Алтернативата, която се отваря пред човеците е сами да стигнат до познанието, без да им се определя пътя. Виж колко е просто. Да умреш девствен, защото ще се ползваш с привилегии след смъртта! И хоп, дядо мъдрец си замине недокоснал женска гръд! Ех, ех!!! Ти питал ли си се защо целомъдрието извисява човека? Просто е нужно съзнанието да работи! Какво представлява добрата постъпка? Бъди си християнин, но не позволявай сляпата вяра да те води за носа, а ти това правиш.

Кратката енциклопедия има за цел да спомага в правенето на бързи справки и да се показва общоприетата истината на слепците. Какво е Бог прочете ли? Ако си прочел и още ми спориш, че не е личност, то обещавам, че ще прекъсна дискусията с теб, ако въобще може да се нарече дискусия. Осъзнай колко си наивен! Казваш бил благ и знание, а благост и знание притежават само хората!

Повече няма да пиша в тази тема. Разделям се с най-добри чувства с теб! Грешка в постовете ми няма, но има в идеята, че трябва да ти показвам пътя, което донякъде обезмисля позицията ми, че няма нужда от последователи, ама като видях какво е причинила християнската вяра на няколко, с извинение — лумпени, та реших, че е редно да драсна някой и друг пост.