.
Резултати от 1 до 25 от общо 827

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от In_Nomine_Sathanas Виж мнението
    Иначе това което написах си беше чист парадокс.
    Християните почитат Исус Христос и казват че той е Бог. А между Бог и Иисус Христос има много разлики, като например

- Човек не може да бъде Бог, но Иисус Христос е твърдял че е Бог.
    - Господ върши всичко по своя собствена воля, а Иисус казва че не върши нищо по собствена инициатива.(
    - Господ не може да бъде видян или докоснат, а Христос е бил видян и докоснат.
    - Господ не може да бъде изкушен, а Иисус е бил изкушаван през целия си живот.
    - Господ не може да умре, а Христос умира.

От всичките тези работи можем да заключим че Господ и Иисус Христос не са едно и също нещо, въпреки че християните твърдят обратното. След като не са едно и също нещо, къде тогава се вписва заповедта "Да нямаш други богове освен мене" , след като и двете са обожествявани?
    има Бог - Отец, има и Господ - Исус Христос, още от самото начало на вечността Те двамата са били познати като Господ Бог т.е. като едно божество

"Бог каза: (Сине мой, нека) да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;" Битие 1: 26,

"И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа." Битие 2: 7,

"Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 30

Бог е първи в божествената йерархия, Господ е втори, но те двамата са едно божество, не две отделни, понеже винаги действуват заедно, или както е писано:

"В началото бе Словото(т.е. Исус Христос съществува още от самото начало на вечността); и Словото беше у Бога(т.е. и Той (б-)е едно с Бога); и Словото бе Бог(т.е. така щото Бог действува чрез Него - Господът). То в начало беше у Бога(т.е. още от самото начало Исус е едно с Бог). Всичко това(т.е. всяко добро нещо) чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това(т.е. от доброто), което е станало. В Него бе животът и животът бе светлина на човеците. И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана." Йоан 1: 1-5,

"Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него." Йоан 3: 17,

"Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела." Йоан 14: 10,

"има само един Бог, Отец, от Когото е всичко(т.е. всичко(-то) добро), и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко(т.е. всичко(-то) добро), и ние чрез Него." 1 Коринтяни 8: 6
    Последно редактирано от npp : 08-22-2012 на 07:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си