- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Твърденията ти са базирани на неразбиране на религията.
Специално християнството не представя Бог с личностни характеристики нито като някакъв старец стоящ на небето.
Бог е отвъд пределите на времето, пространството, той е знание, благост, сила и все такива думи, в християнството специално съществува концепцията за светата троица.
А религията грам не е виновна за кръвопролитията и т.н.
И какво му е странното да вярваш в Христос, аз никога не съм чувал достатъчно солиден аргумент против това, има си Нов Завет, има си християнски книги обясняващи всичко, който има здрав разум да чете, да тълкува, да видим докъде ще стигне.
Но тия окултни и неопределени дефиниции като няква си там енергия са празни философии, това казват хората, които не са с Бог или не се интересуват или които мислят, че сами ще успеят във всичко, или че сами ще станат съвършени(както будистите казват) и разни такива. Май не ти допада християнското схващане за Бог, хем защото не го схващаш ясно, хем може би не ти допадат порядките(молитви, смирение), постове като твойте са 95% същите като на някой ала-окултист, дето много иска да мисли и да е "независим", ако идеш в разните сбирки на дъновисти, розенкройцери и т.н. ще намериш доста съмишленици, да, вярващи в "непринуденото" добро, в енергията и т.н.
Е, да спомена, че дори и това което казвам да е вярно не значи, че ше идеш в ада само щото не си християнин, може да си добър пич и да идеш в рая(без значение по какъв от десетките начини ги тълкуваме), т.е. не заявявам, че методите са ти непременно грешни или лоши а може и да говоря пълни глупости и общи приказки. Не знам дали се интересуваш от някакви духовни учения и философии такива неща или си атеист/агностик или там не ги разбирам много само се базирам на постовете ти, но ако да, ти препоръчвам да разбираш християнството, защото и другите не са по-лесни, ако едното не схващаш на ниво тълкуване и с другите ще е така.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101