.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 827

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Добре, но според християнството любовта, правдата, благостта произлизат от Бог, те са заложени в хората от Бог(а не са човешки черти), естествено е доста по-сложно и няма противоречие(едновременно с това съвпада и с доста от твойте определения), но е така с 2 думи.
    Как се появил морала няма да ти казвам, тъй като няма да ме разбереш. Няма нищо общо с Исус Христос. Пак ти казвам. Остави поне за половин час настрана идеята, че любащ баща бди над теб. Това е ограничението, което не можеш да надскочиш! Освободи се! Направи си чай, излез на терасата, остани сам със себе си и виж Бог! Осъзнай, че Бог е тук и сега! Това е единствения Бог, в който може да повярваш, останалото е празна надежда и проява на висш егоизъм!

Библията има нужда от бедни и бедност. Знаеш ли защо? За да съществуват болни мозъци, които да проявят добродетели си. Тук не става на въпрос за никакъв морал, а за внушение, което цели да те вкара в рамките на робството. Замисли се. Виждаш ли колко несъстоятелна е Библията? Заповядва ти: „Помагай на бедните!“ Цитатите, в които Библията призовава към благотоврителност и снизхождение към бедните са десетки. Я сега си представи, че утре се будиш и в света не е останал нито един беден човек. Няма нито един просяк. Излизаш с приятели, минаваш по Витошка и няма нито един дрипав просяк, който да изпъне ръката си, за да получи материална милостиня от теб. Какво ще се случи? Тия цитати ще станат за резил и ще се наложи да бъдат премахнати от светото писание. Каква проста манипулация, а колко ефективно действа! Разбираш ли, каква тежка робия е налегнала християните!?! Те горките имат нужда от бедни, за да отидат в Рая! Ха, ха, ха! Аз нямам нужда от бедни и искам да няма бедни. Но защото съм лицемерен си казвам наум:«Абе, нека има боси, жадни и гладни, ама нека не съм аз бос, гладен и жаден, нека други да са такива!» По този начин изкуствено създавам бедност, за да може по-късно, със съдействието на благостта, правдата и любовта произлизащи от Исус Христос изкуствено да проявя добродетелите си! Колко е жалка цялата тази история, много жалка!!! И това ми било доброта и щедрост! Ха, ха! Моля, не на мене тея филми!

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от julian8787 Виж мнението
    Как се появил морала няма да ти казвам, тъй като няма да ме разбереш. Няма нищо общо с Исус Христос.
    Кажи на мен, аз повече ще те разбера. Интересно ми е, понеже и аз имам няколко теории за произхода на морала, и тук съм ги дискутирал неведнъж. Интересно ми е какво е твоето становище.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си