- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- В какво вярвате?
Чааааааааааакай нпп теб май вече те разбрах.Защо говориш с "ние" бе идиот такъв,непрокопсаник.Мислиш ,че всички светии,Бог,Светия дух и още куп същества говорят чрез теб ли или по-скоро ти не си личност и трябва да ти говоря на вие за да ме разберете.Ами нека ви кажа,че дори и във Великия Аватар няма толкова същества инкарнирали се на едно място ;д
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
лесно е да се докаже че "дървеното" философстване като доминиращо наместо състраданието в немалко хора го има в Библията, а другото не е нужно да се доказва, достатъчно е че закона на чистата съвест функционира и ни подсказва че да си лош към другите не е по-добро от това да си добър, а и резултата и от двата вида отношение (б-)е достатъчно очевиден в полза на доброто
"извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха" Римляни 1: 21-22,
"целият закон се изпълнява в една дума, сиреч, в тая "Да обичаш ближния си както себе си". Но ако се хапете и се ядете един друг, пазете се да не би един друг да се изтребите." Галатяни 5: 14-15
Последно редактирано от npp : 10-26-2012 на 14:15
Внимавай,че ще викна Румпелщилтсхин.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
Хммм значи не е важно дървеното философстване в Библията, важна е "Да обичаш ближния си както себе си" ? Ама той и Спайдърмен е символ на доброто, и той защитава хората. С какво е по-лош от Бога в това отношение? Изобщо защо ти е Бог ако се ръководиш само от принципа на доброто и любовта? Доброто и любовта, морала и съвестта могат да съществуват и без Бог. Защо ни е да прехвърляме този принцип на нещо уж по-висше?
ти ще бъдеш ли съгласен един здравеняк облечен като спайдърмен редовно да ти причинява тежки телесни повреди, така щото да не можеш да се радваш на пълно здраве за дълго време?!, в такъв случай спорът е излишен, тъй като едва ли някой човек би искал да му се случи подобно нещо - ето как "дървеното" философстване не струва и една стотинка
Последно редактирано от npp : 10-26-2012 на 18:15
Нпп говориш безсмислици само виж какво си написал.
Обичай ближния си и ближи обичания.
Атеист съм, от скоро осъзнат. Миналата година се сблъсках с Библията, в която няма две смислово свързани изречения, с всичко около нея и създаването и. Наложи ми се да я изучавам, меко казано с голямо нежелание. На въпроса ми защо е нужно, отправен към моя учителка, получих отговор ''това е световна литература, без нея не може''. Само имената, с които различните етноси наричат (''нашия'') И(и)сус Христос, доказва каква голяма глупост е религията.
Вярвам в науката. Интересна ми е и именно тя е поставила началото на Новия свят, продължава да се развива и най-важното - може да бъде доказана.
Науката не може да даде отговор на един въпрос,но е много по-готина от религията.
Науката няма общо с религията, тикви дебели.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Nameless ама как може да имате толкова малки мозъци бе как може да сте такива малоумници ееееееееее баси.Омръзнахте ми.Това са глупости ГЛУПОСТИИИИИИИ.РЕЛИГИЯТА Е ГЛУПОСТ.ВКАРВАТЕ СИ В ГЛАВАТА БЕЗСМИСЛИЦИ И ИЗПРОСТЯВАТЕ ПОВЕЧЕ.ЧЕТЕТЕ ХИЛЯДИ БИБЛИИ ЩОМ ПОЖЕЛАЕТЕ,НО НЕ МИ КАЗВАЙТЕ,ЧЕ РЕЛИГИЯТА НЕ Е ГЛУПОСТ И НЕ МИ КАЗВАЙТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ЧЕТА БИБЛИЯТА.Като умрете ще се срещнем там да си говорим.Обещавам ви!
Ми ДА КАТО НЕ РАЗБИРАШ ВСЕЛЕНАТА по-добре си стой така и не измисляй глупости,които нямат нищо общо с истината.Има такава опция там,ама няма да ти дам да ме игнорнеш.
Само създавате АНТРОПОМОРФНИ ПЕРСОНИФИКАЦИИ И ВЯРВАТЕ В ТЯХ.
Ами обяснявам си нещата и с наука и с религия. Въпреки всичко, няма лошо да си вярваш в нещо и да си мислиш, че то те подкрепя в трудни за теб моменти, стига да не пропагандираш с това.Малко ще се отклоня от темата, но да си го кажа.
Не ми е приятно като гледам по телевизията колко много българи (главно роми) приемат Исляма, само защото им дават месо и дрехи. Все пак сме християнска държава! Защо никой християнин не е отишъл в Турция или в някоя друга ислямска държава да си рекламира религията и да подкупва хората един вид...
Покрай горния пост, където е споменат исляма, се сетих за следното: цяло лято свещеникът на църкава, където баба ми живее, ме кани всяка сряда (май така беше) да си паля свещичка и ''ДА ПУСКАМ ПО НЯКОЕ ЛЕВЧЕ В КАСИЧКАТА НА ВХОДА''. Държа да отбележа-''православен християнин''. Точно до ''градската'' (=селската) църква е (?клубът) на католиците. Един билюк съседи ме каниха да стана (?член). Било много хубаво, защото им давали безплатни дрехи. Големи набожници, голямо чудо. Да ги е*а в майната, с извинение.