- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Копчето "Stop" в автобусите в София
за извънредно спиране на автобуса ли е? Някой от вас цъкал ли го е или виждал ли е някой друг да го цъка?
Защото съм в София от известно време и като влязох в автобус за пръв път, едно пред мен беше разположено като тези в автобусите в Лондон, които трябва да цъкнеш преди спирката си, така че автобуса да знае да спре на нея (иначе може да я пропусне). След това се усетих, че май не е така. Но не видях нищо друго на копчето, освен "STOP" и не видях никакви надписи около него.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
аз веднъж за малко без да искам да го натисна но едва ли нещо щеше да стане
6б3З10
По принцип нищо не става, защото са изключени системите, няма индикация като се натискат. Автобусите така или иначе (поне в Търново) си спират на всяка спирка, без значение дали има пътници или не. За София не знам.
Тук иначе трябва да натиснеш бутона, иначе понякога не отваря задните врати дори ако е спрял.
И в Пловдив има, ама не работят. Като стана да слизам, си ги натискам докато чакам![]()
Натискала съм, мамка му. Половината трамвай падна и другата половина се размазаха върху прозорците.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
У дълбоката провинция копчетата явно не се свързани с някаква сигнализация, 'щот никъв ефект нема от тех.
Respect my authoritah
Какво значи за извънредно спиране :Д
Ако системата изобщо работи, трябва да светне червено на шофьора, че трябва да спре. Сигурно работи на по-новите автобуси, но не съм пробвал. Има някои, на които не работи изобщо.
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
Но е замислено да сигнализираш, че искаш да ползваш спирката. Ако никой не го натисне и няма хора на спирката, шофьорът я подминава.
100% няма да ти спре ако натиснеш копчето и не е на спирка :Д
Това не е за уведомяване на водача, а аз моментално спиране.
-M.B.
Работи друг път.. В София редовно си ги цъкам, някой път светят при шофьора, но това е мноооого много рядко.
Като го натиснеш и се пускат аварийните и автобуса отбива![]()
http://www.thestudentroom.co.uk/show....php?t=1583387
ПП:По навик и аз съм ги натискал и не става нищо нито се отварят задните врати,нито автобуса спира.
Creative Technologie
да ама в метрото бачкат тия за да си лафиш с машиниста. само дето обикновено са неразговорливи
Веднъж,като бях на 4-5 годинки и бях с майка ми в рейса и исках да натисна копчето една жена ми каза, че ако го натисна ще ме убие. От тогава не смея.(Въпреки, че не съм сигурна дали споменът е истински.)
Иначе на шофера му се изписва "СТОП" на табелката до него, но в повечето случи не ебава, а ако някой прекалява му тегли една псувня.
Веднъж имаше една баба, която едвам ходеше и си изпусна спирката, и го помоли да спре, но шофьорът й каза 'Аз да не съм ти такси".
Те не обичат да спират...И пожар да стане пак няма да спрат преди спирката.
Кур за градският транспорт и всичко свързано с него.
Натиснах копчето и нищо не се случи. Даже го имам записано.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga