.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Hybrid View

Голям фен Аватара на YoAnA_kiiss

есе на тема "Можем ли да бъдем силни без насилие"

Моля ви трябва ми спешно есе на тема "Можем ли да бъдем силни без насилие".
    Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне. Благодаря ви предварително!

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Под помощ имаш предвид някой да ти го напиша или да ти го даде на готово или?

Трябва ми някаква насока как да го започна

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Тогава бих могла да ти помогна.
    Щом е есе започни го с история. Нещо от рода на "Виждате ли онзи човек там? Да, точно този с бастуна и найлоновата торба в която прозира хлябът. Той е силен. Силен е, защото е един обикновен 78-годишен старец, живеещ със смешната пенсия, която получава. Силен е, защото се бори. А виждате ли онова момиче? С черната коса и бялата блуза. И тя е силна. Защото оцелява. Само преди година излезе от дома за сираци, а вече учи. Намери си работа. И тя се бори...." и разкажи за няколко такива истории. Преплети обикновени хора и характерите им. После направи паралел "Но ето онзи там, той е истинско нищожество. Защо ли? Защото всяка вечер се напива до припадък, но преди да изпадне в безсъзнание успява да пребие жена си и новороденият си син. Дали е силен ли. Не, не е. Един слабак, комплексирано, злобно, наподобяващо мъж същество. Точно както и онзи, който дебне под Подуянският мост и чака да изнасили поредното момиче. Но то ще бъде силно, защото ще го преживее. Ще се събуди омърсена и ще страда, но ще превъзмогне болката. А онзи там, той никога няма да бъде силен. Винаги ще е една гнусна буболечка, пълзяща и чакаща да бъде смачкана." Хубаво е да вкараш и нещо актуално като например полицаите които набиха семейство заради 5 кутии безбандеролни цигари. Много зависи по какво ти е есето и дали можеш да си позволиш да бъдеш цинична. Успех

Благодаря ти много, много, много ми помогна, ти ме спаси

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си