- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Притеснения за ръста и растежен хормон...
Здравейте! Момиче на 19 съм, висока съм 147. От 4-ти клас спрях да раста, имах и ранен пубертет, ако е от значение. Голям комплекс ми е ръста..винаги съм искала да съм висока, но уви. Генетиката със сигурност оказва огромно влияние, но все пак искам да се издължа поне с 3-4 см, ако е възможно, разбира се. Някой от този форум взимал ли е растежен хормон? Подействало ли ви е? Можеш ли свободно да си купиш от някоя аптека или е рисковано, и задължително трябва да е предписано от лекар?
Пусни тема в раздел Здравни проблеми и болести.
Не можеш да си купиш свободно растежен хормон.
Не искам да те отчайвам, но си минала годините, в които растеш и се развиваш на височина и никакъв хормон няма да те направи по-висока, ако ти е заложено в гените. Но е хубаво да се посъветваш ии с лекар все пак..ако той каже, че има някаква надежда да се получи - не губиш нищо да пробваш.![]()
Охх сигурноно много ми се иска да порасна поне с 3-4 сантиметра, пак е нещо. Не очаквам да стана 160-желаната от мен височина, но 3-5 сантиметра на това ниско тяло са си голямо постижение, според мен. Майка ми е висока 150, баща ми 170...бабите ми и дядовците са около 155-165 високи...поне 150 да бях, но 147 е толкова грозно и смешно...като някое джудже съм. Дори да нося токчета, пак изглеждам смешно отстрани...представете си ниските момичета с високите токове колко смешно изгелждат.
Майка ми ми каза, че на моята възраст е била 143-4см, и като се е омъжила се е издължила...баща ми също като се е оженил е пораснал. Дано и аз порасна някога, но дано да не е прекалено късно. Сериозно хора, голям комплекс ми е раста на тялотоне мога да се гледам
. Мисля да си направя експеримент и да взимам растежен хормон, но ме е страх от страничните ефекти, които би предизвикал и.... ме интересува дали се пълнее от него??
Експерименти не си прави. Консултирай се с лекар.
Това и ще направя...но ако ми каже, че няма да порасна повече направо не знамще се наложи да се приема такава каквато съм...а е толкова трудно, но като нямаш друг избор
какво представлява един преглед при ендокринолог? Трябва ли да се събличам или нещо...как ще разбере дали имам шанс да раста още?
между другото, знам, че има упражнения, които могат да подпомогнат растежа на тялото. Знаете ли някакви упражнения за ускоряване на растежа в горните крайници на краката и ръцете? Долните крайници са ми по-дълги и е смешно![]()
.............
Няма упражнения, с които да пораснеш.
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Тренирай Баскетбол :Д .. сериозно консултация с доктор винаги има надежда![]()
Задължително хормони се пият след консулт с ендокринолог! Ощ еповече, че си пълнолетна и вече не си зависима от мама и тате- хващаш си чантичката и отиваш при личния за направление! Никакви такива да пиеш растежен хормон на своя глава!
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
E, радвай се поне, че си момиче и за момичетата е прието да са по-ниски![]()
Не разсъждавай така,помисли - има и момичета които са много високи и също им е комплекс,но всеки трябва да се приема такъв какъвто е.Не си нито първото,нито последното момиче което ще е с тази височина на тази възраст.Посети ендокринолог и той ще те посъветва най-добре!
Растежния хормон може да се купи без рецепта..
зависи в коя аптека си ... и за да ти подейства трябва да са ти намалени нивата на хормона...
иначе само където ще си дадеш парите ... а също така излиза и скъпо някъде 1500лв.+
зависи какви дози и някой качествен...
Азис - Хоп [music]
Да, но се притеснявам, че от него могат да ми пораснат ходилата...а те са достатъчно големи за ръста ми :] нося 37-38номер обувки на височина 147, ако от растежния хормон не порасна или порасна поне с 1-2см, и ходилата ми станат по-големи направо не знам...Най-вероятно ще се консултирам с лекар :]
Tonique какво искаш да кажеш с това "трябва да са ти намалени нивата на хормона" :]
остави тва ами от хормона току виж ти израснали хриле дет се вика
а и като е ген не можеш нищо да направиш
междодругото един фр който живее в Германия го беше закъсал (тогава беше на 17) и му отпуснаха безплатно(защото беше по лекарско предписание а там щом ти предпишат нещо то ти е безплатно) хормоните би си ги в продължание на година и израсна с 2/3 санта(ама и той беше вече към края на пубертета и даже лекарите не даваха особени надежди)
та да кажа че момичетата растем по-рано и вече ти е според мен късничко да се замисляш колко си висока и как да пораснеш така че се приеми такава каквато си![]()
Еми правеха се някакви изследвания при лекар, доколкото знам...
ама според мене не взимай, че при някой им растяла брадичката ли - там кво беше..![]()
Азис - Хоп [music]
оффф още по-отчаяна съм от предиа има ли някакво средство или някакви инжеции, които да стимулират производството на растежен хормон в тялото? Без да ми расте нищо, което не трябва и без да има гадни странични ефекти.
Между другото....да оставим генетиката на страна. Възможно ли е да съм спряла да ръста, защото преди бях много дебела? Майка ми е 150, баща ми май 170...аз 147, вече не съм дебела а закръглена, но ако е от това, след като отслабна как отново да започна да раста?
Метнала си се на майка си. Както и аз. Баща ми е 185, но аз не надвишавам 160. Въпреки че съм на 14, не очаквам да раста повече. Приеми се такава каквато си и стига си се отчайвала - ако имаше такова животно, с което всички ставахме по 175 с тела на манекенки, щеше ли да има ниски и дебели хора?
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Съмнява ме да ти предпишат каквито и да било хапчета или медикаменти, все пак не си джудже, почти 1,50 си, което е нормална височина.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Принципно слабите изглеждат по-високи - и не гледай да си с голями дрехи ..
Това също те прави ниска - гледай да са прилично по тебе, не да не можеш да дишаш ....![]()
Азис - Хоп [music]