- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Няколко въпроса за вярващите ?!?
Тъй като аз лично не вярвам в бог искам да попитам хората които вярват да ми отговорят на няколко въпросчета :
1.Този господ , от къде се е създал за да ни създаде нас.
2.Нали казват , че господ е на небето над облаците ? Защо съм летял с самолет на 11 000 метра височина над облаците и не го виждам никъде ? Защо космонавтите като гледат Земята не го виждат?
3.Какво ви дава надежда да вярвате в бог ?
Аз лично вярвам в Себе си , в способностите на човека и в някаква мистична сила , по скоро извънземни отколкото бог
П.П. Говорил съм с поп и го попитах от къде се е създал бог и той ми отговори " Ако ние знаехме , щяхме да сме много по силни от него " - и в тоя момент му се изсмях в лицето от сърце и станах и си тръгнах !
Попа ми каза , че дори не трябвало да се говори за това дали вярваш или не , защото било твърде личен въпрос. къде е логиката ?
Ми брато ето ти една тема на един извънземен,която ще ти даде отговор на всички вселенски тайни АХАХАХАХАХ.
http://www.teenproblem.net/forum/sho...ет-е-Се-!
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Идеята им е че логиката изведнъж се счупва и той/тя/то/те е единственото явление, което не изисква начало и е "безвременно", което само по себе си е напълно безсмислено тъй като времето е функция на съществуването, но това е стандартния отговор на ретардите
Бог не е човек в небето от няколко века вече, сега дефиницията им го поставя горе-долу при бозонните струни - хем го има, хем го няма НО и е сложно и многослойно нещо на всичкото отгоре. Откачена работа пак ама така си викат по-засуканите вярващи
Това си зависи от конкретния човек вече. По мое впечатление повечето просто следват това дето мама и тати са ги научили и си искат да си играят на някакви си игрички техни, даже библията не си четaт тъпаците
lulz, вярва в "някаква мистична сила" ама онези дето вярват в Яхвето са чалнати а? А какво общо имат извънземни форми на живот с религиозни идеи никога не съм могъл да разбера.
Т'ва звучи като бати измислицата ама айде
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
1. Хората са го създали.
Човек, убеден в съществуването на бог, му придава всички свои вярвания, идеи, предразсъдъци и изобщо собствените си възгледи за света. После защитава тези 'божии истини' (всъщност своите собствени), като всяко нещо може да бъде оправдано с божията воля и в крайна сметка през целия си живот вярващият е бил верен на своя бог (себе си), без разбира се да го осъзнава. Какво като вярваш в себе си? И те вярват в себе си. Неслучайно има толкова различни религии, а всеки техен член в днешно време сам си добавя и съставя своите вярвания към тези религии. Всеки християнин е с коренно различни убеждения по основни теми, повечето дори не са чели библията. Религиозните си вярват в каквото им падне и си защитават въпросните вярвания с наличието на бог. По някаква огромна случайност техния бог винаги проповядва представи за морала и света като цяло, абсолютно винаги съвпадащи с техните.
Отдавна е минало времето, когато е нужно да си обясняваме природните феномени, или да вярваме и да се молим примерно за здравословното положение на някого - има си медицина за тази работа. Науката е обяснила толкова много неща, представя и доказва по рационален начин, обаче религиозните пак са мнозинство в света, следователно нуждата от бог изобщо не произлиза оттам (което по принцип е най-разпространената теория). Те искат да има бог и за тях има бог. Те си го създават по свое подобие и си вярват в него. Каквото и да им кажеш, все едно да им обясняваш, че те самите не съществуват.
Сещам се за един цитат подходящ в случая:
''Man created God in his image: intolerant, sexist, homophobic and violent.''
Бог е единственото същество, което не е създавано от никой, Той е самороден, като при това никога не умира напълно, Той се ражда в началото на всяка вечност, и умира в краят на всяка една, обаче винаги след смъртта Му остава Неговото семе, от което Той отново се ражда в началото на всяка следваща
"Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят." Откровение 22: 13,
"В началото бе Словото(т.е. Божието Семе); и Словото беше у Бога(т.е. и Бог се роди именно от това Семе); и Словото бе Бог(т.е. понеже Семето бе самият Бог). То в начало беше у Бога(т.е. Божието Семе съществуваше още (от-)преди началото). Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало." Йоан 1: 1-3,
"На какво да оприличим Божието царство? или с каква притча да го представим? То прилича на синапово зърно, което, когато се посее в земята, е по-малко от всичките семена, които са на земята; но когато се посее, расте, и става по-голямо от всичките злакове, и пуска големи клони, така че под сянката му могат да се подслонят небесните птици(т.е. множество св. ангели)." Марк 4: 30-32
Небето, за което се говори в Библията е светът на доброто, нещо което по принцип не може да бъде осезано с фичическите сетива, понеже за нас човеците в своята същност то представлява любов към останалите човеци/одушевени, което включва и правенето на добро
истинският Господ Бог дава надеждата за вечно спасение и живот на всички човеци/одушевени, ето защо и досега е имало немалко хора, които са вярвали в Него и са се отдавали на това да Му служат, понеже това е единственото нещо, което води към вечно спасение и живот за цялото човечество
"Влезте през тясната порта(т.е. внимавайте да следвате правилната вяра в истинският Господ Бог), защото широка е портата и пространен е пътят, който(т.е. защото обикновено през времето на условията под греха най-популярна и достъпна е вярата и духовността/религията, която) води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях(т.е. и обикновено мнозина биха могли да последват такива вероучения и вероизповедания). Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот(т.е. понеже правилната вяра, която осигурява Вечен Живот за всички човеци е най-малко популярна и разпространена), и малцина са ония, които ги намират(т.е. и затова обикновено малцина са онези, които я намират)." Матей 7: 13-14
Последно редактирано от npp : 04-26-2012 на 08:30
Имам чувстворо, че 1-ви и 2-ри въпрос са зададени от дете на 5 годинки. Ти виждал ли си 200 милиона евро на банкноти по 10? Едва ли. Това обаче не значи, че не съществуват. Не всяко нещо има своето логично обяснение. То е като да се чудиш кое е първо яйцето или кокошката. И двете съществуват, но ако е яйцето, от къде се е взело без да е снесено, а ако е кокошката, от къде се е взела тя без да се е излюпила от яйце. Надеждата ми дава надежда да вярвам в Бог и това по никакъв начин не ми пречи да вярвам в себе си и способностите си. Хубаво ми е просто да вярвам, че има някой там някъде и нещата които ни се случват, било то и лоши не са случайни, а са с някаква цел. Всеки възприема Господ по свой начин. Това е моят. Той ми дава вяра, увереност и спокойствие.
и моля пишете Господ с главна буква.
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
Е добре ,, не се ли замисляте как изглеждате отстрани да се молите на господ за да сте здрави и да имате успехи ??? На мен ми е смешно
Първо са кокошката и петела.После яйцето.Защото кой ще направи яйцето и кой ще се грижи за пиленцето като се излюпи?
Яйцето ли ?
Кой ще храни примерно орлето като се излюпи?
Черупката от яйцето ли?
Нали мама и тати го пазят,топлят го и го хранят иначе ще умре докато е малко.
Това важи и за нас хората.
Все едно първо да се появи бебе,а после майка му и баща му.
Ами кой ще го направи,кой ще го кърми,нали ще умре?
Последно редактирано от JungleJaguar : 04-26-2012 на 12:11
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
то като се замисля, а ти как успя пък да си направиш такива фундаментално погрешни изводи, кой ти помогна, а колко глави от Библията си прочел (оооо, казваш че не си прочел) но както виждам това не ти е попречило сам да си съставяш и правиш изводи за Бог и да им си вярваш.
Щото библията е много ценно четиво нали? История дето в нормална книга/журнал би се побрала в две-три страници минимум с сбъхтана в половин параграф, а останалото "И на Малахай се роди син Енос, и на Енос се роди син Кънчо, и на Кънчо се роди син Илай, и на Илай се роди син Сет, и на Сет се роди син Юда, и на Юда се роди син Ишмаел, и на Ишмаел се роди син Панко, и на Панко се роди син... и, и, и, и, и,и,и,и,и,и,и,и,и,и,и,и,и,и,и,ии иии!" пфу! Най-тъпата книга на света бати - епоса на Гилгамеш дето е толкова подобен е по-интересен и смислен, гръцките митове в Кун също, северните еди са десет пъти по-красиви и вдъхновяващи, в тъпия Коран даже, дето е направен от епилептик шизофреник има някаква красота, ред и информативност, и логика, в тъпата Книга на Мормон има повече стойност от библията.
Но нищо, не е като да си я чел и без това.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Атеизма заменя вярата в Бог, с вяра в самоизводите си, самозалъгвайки се сляпо, че е компетентен. Типичен пример е автора на тази тема, които с лекота си прави изводи за вярата и Бог, и им си вярва, защото и той не знае как, но има някаква загадъчна необоснована увереност, в изводите си, че са фрапиращо прави, и той им си се възхищава самодоволно и дори иронизира вярващите.
Последно редактирано от defender : 04-26-2012 на 13:00
Това ми е един от любимите аргументи.![]()
Всяко нещо, което се приема без доказателство, може и да се отхвърли без доказателство. А такива за бог доколкото знам липсват. Много ми е интересно защо считаш, че някои неща просто нямат логично обяснение. Защо пък така се е случило, че толкова много факти могат да бъдат изследвани и доказани, а нелепи неща като бог да си остават мистерия и 'просто да не могат да бъдат обяснени'. Според теб в резултат на какво някои неща са смислени, а други не?
Не виждам нито лексикална, нито морално логична причина да го правя.
Открай време се питам същото за тебПоне прочете ли библията вече?
учебник "Граматика на българския език"
- Главна буква се използва при названията на християнския бог и отнасящи се до него местоимения: Бог, Господ, Св. Троица, Спасител(ят), Бог-Отец, Бог-Син, Бог-Св. Дух, Светият Дух, Той, Му, Него, Свой, Негов, и изразът дай, Боже!.
, отделно, че си го пише и в канона
"Истина, истина ти казвам: ние говорим за това, що знаем, и свидетелствуваме за онова, що сме видели..." (Иоана 3:6)
Защото писано е: "ще погубя мъдростта на мъдреците и ще отхвърля разума на разумните".
Де е мъдрецът? де е книжовникът? де е разисквачът на тоя век? Не обезуми ли Бог мъдростта на тоя свят?
^
Говоря за идеята за бог като цяло, на която и да било религия, че дори и на човек без обособена религия, а просто съставена собствена представа за бог, съзнателна сила или висш разум, създал и управляващ света.