- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Отнасно "приятелите" и парите ...
Няма човек, който да не е давал пари на приятел ( поне ако го мисли за такъв ). Обаче забелязвам, че все повече хора започват да се правят на тарикати и да "забравят", че са взели пари. Отварям тази тема, за да се посъветвам с вас, как точно процедирате в такива случаи. Тука не говоря за 2-3 лева, а да речем към 30-40. Надявам се темата да провърви на добре и да помогнем на измамените от такива далавери.
Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
Такива случаи не съм имала.
Ако ще давам пари, ще ги дам на човек, в който съм на 100% сигурна.
И спря да се върти за миг земята..
Не давам пари на никого както и не искам пари от никого. Ако тези твой познати са с тебе само защото им даваш по някой и друг лев просто си намери нови познати. Не мога да понасям хора които се правят за дребни неща...
Ако ти дължат пари искай им ги ако не дават .. бой казвай на вашите на тяхните и тн. кажи им го в лицето пред мн хора и ще ги направиш на 2ст :Д хаха
На мен една ме завлече с над 100лв и все още не съм и казала нищо. Аз съм си виновна, че съм и ги дала. Знам, че е хубаво да си ги поискам, но няма смисъл. Тя ще се направи на луда. :д
Като ученичка ми се е случвало често с няколко определени човека. Естествено, били са малки суми, ама те като се натрупат и стават големи. И след завършване на училище, въпросните хора случайно забравиха, че някога ми се е случвало да им давам пари, или излизат с репликата "е, хайде сега-два-три пъти си ме черпила/давала на заем, голям праз, като се наложи и аз ще го направя за теб", но не се е случвало. Майната му, пари се изкарват, ще преживея и без техните дългове към мен. Но, тези хора вече не са част от обркъжението ми.
След това ми се е случвало да давам на много близки хора и винаги са ми ги връщали.
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Такова чудо не ми се е случвало. Само веднъж съм искала по-голяма сума, защото ми се наложи да платя една поръчка, а момичето, което трябваше да я плати тази седмиця просто не беше на даскало. Поисках от близка приятелка, която имаше възможност да ми ги даде, ясно казах кога ще и ги върна и още на следващия понедлник, когато момичето ми ги даде и ги върнах. Внимавам на кой давам пари и давам само на близки хора, на които имам доверие. Не ми се е налагало да мрънкам да ми ги връщат, в момента, в който човека е имал възможност ми ги е върнал.
Няма да давам на човек, за който имам дори най-малкото съмнение, че ще ме завлече, особено ако става въпрос за някаква по-голяма сума. Ако ми се случи да не ми върнат пари ще напомням и ще си ги искам.
Естествено говоря само за големи суми. Иначе редовно се случва в компанията ми някой да няма пари (включително и аз) и да се почерпим без да се връщат пари. Просто са ни такива отношенията, че знаем, че никой няма да прецака останалите.
Пари не съм давала, по-често се е случвало да купя нещо за някой. Но говорим все за суми до 20 лв.
Приятели не са ми искали пари никога.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Не ми се е случвало. Но все пак си знам приятелите, и ако ще давам знам на кого, за какво и съм сигурна, че ще ми ги върне.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Никога не съм давала много пари,затова и не съм попадала в подобни ситуации.Естествено,поняко га ми се случва да услужа на приятел/ка с лев-два,но после парите ми се връщат.И аз съм искала малко,ако съм си забравяла парите в училище или нещо подобно-винаги си се издължавам.Въпросът не е до левчето,а до това дали човекът,на когото си направил услугата,ще се сети да ти го върне или просто 'ще забрави.'
Аз точно за това не давам пари на никого...Нито пък искам от някого.Мразя после да ми излизат с номера че са ''забравили''
Големи суми, само на много доверени хора, иначе никакъв шанс.
приятели, приятели ..ама и сиренето е с пари ..
момиче
Аз съм искала и съм давала само малки суми, когато някой си забрави парите и винаги са ми ги връщали, нищо, че парите са малко![]()
1. Напомняш периодично на лицето.
2. Преди да дадеш каквото и да е на някого, вземи някаква гаранция докато ти се издължи - може да е някаква вещ.
3. За да не се налага да използваш горните две и да се кахъриш - просто недей да даваш заеми.
Случвало ми се е да не ми върнат , но е ставало въпрос за някакви си стотинки или максимум два лева. Големи суми не давам, освен ако не са ми супер близки и съм сигурна, че ще ми ги върнат.
Обаче в случая , щом става въпрос за такива суми, бих им ги искала или направо бих казала на родителите им. Все пак няма смисъл да се правят на луди и да "забравят". Макар, че след това ще изчезнат от обкръжението ми, де.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Толкова пъти съм давал пари на приятели, че вече и изгубих бройката, но НИКОГА не ми правили такива проблеми.Това, което можеш да направиш за себе си поне,е, когато даваш пари независимо колко са и да си сигурен в него. Когато си прави такива оглушки просто му кажи директно може наистина да е забравил, а може и нарочно да не повдига такива теми. Взимал съм пари от приятели и най-късно на другия ден съм и ги връщал така съм научен и просто ме гризе от вътре ако не го направя. Късмет.
Поздрави.