- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кое Твърдение е По-Логично?!
Абе струва ли си Доукинс наистина? Аз Ехрман съм чел, Карен Амрстронг някои инцидентни автори тип Джери Коин ама точно Доукинс и Хиченс не съм ги пипвал. Има ли нещо кой знае какво да се чете или просто някакви общи приказки дето са големи новини само за задръстени фундаменталисти?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Естественият отбор служи като механизъм за елиминиране на слабите индивиди в рамките на отделните видове. Това е една защитна сила, която предпазва съществуващите видове от дегенерация. Но освен тази си функция той няма никаква способност или вълшебство да трансформира един вид в друг.
Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 05:36
т.е. атеистите вярват в някакви фантастични, забавни филми като Костенурките нинджа и искат да ни ги пробутат.
"Устройството на клетката и математиката убиха еволюцията." т.е. точната наука уби вашата хипотетична наука.
С уважение,
научен сътрудник по молекулярна биология: dеfender младши
Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 09:37
Абе ти четеш ли кво ти се пише?Естественият подбор не е случайност!Плюс това ако се приеме твоята гледна точка,а именно че Вселената е създадена от Висш Разум a.k.a Господ,тогава питам аз,а него кой го е създал?За да се създаде нещо толкова съвършено като Вселената и въобще живия организъм,самият създател трябва да е още по-съвършен,което води то един парадокс.Така че,теза Б отпада директно и не знам кви са тея учени които твърдят,че биологията е просто начин на мислене,като тя е доказана и е факт,подкрепен с много доказателства,които са обобщени в книгата на Докинс (поради която причина я препоръчах).Има разбира и много други книги,но тази е по-нова и събира множество нови доказателства и експерименти,в подкрепа на Еволюцията.
Атеисти, искам да треперяте. хихих.
ПП: страх Божи, имах предвид.
милички бунтовниченца, не се съпротивлявайте, срещу Господ се не върви. Бъдете ми мъдрички.
Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 07:37
Значи твърдиш че Бог е създал всичко и преди него не е имало нищо,но сам казваш,че вече е имало някакъв материал,с когото Бог е създал Вселената и т.н.Усещаш ли колко си противоречиш или просто си твърде глупав,за да го осъзнаеш?
Добре дори и това да е така,защо на твоя Господ му отнема 3 ДЕНА за да създаде Земята,а създава милиарди планета и галактики за ЦЯЛ 1 ДЕН?
не сме казали подобно нещо, преди Бог да се роди (отново) е имало: някаква изначална субстанция, вселената, множеството души, времето като константен период, и "тъмнината"
"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата(коментар: "водата" символизира изначалната субстанция, от която Бог е направил вселенското творение, а също и множеството от души)." Битие 1: 1-2
Последно редактирано от npp : 05-05-2012 на 07:53
нашата НАУКА и нашата енциклопедия на науките Библията, ясно ни казва и ни доказва, че Бог е РАЗУМНО и ВСЕМОГЪЩО същество. Щом това е така, тогава какво те учудва.
Сега ти ще ми обясниш ли вашата безумна теория, как от НИЩОТО се е образувало ВСИЧКО. Нали там всичко ти е ясно. Давай.
Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 08:00
Казано да,но доказано?Това че Библията е написана черно на бяло преди няколко века и е спечелила някакъв авторитет на свещена книга,не я прави достоверна,а пък да не споменаваме и факта че е писана от евреи,които са живели в близост до други народи,което и обяснява защо случките в Библията намират еквивалент в местните религии.Дума да не става и за противоречията...въобще колкото и да ти обяснявам ти ще си пееш едно и също,така че няма смисъл от повече аргументи.
ПС:За произхода на Вселената има и други теории освен тази за Големия взрив,така че ако те интересуват сам си потърси източници,аз не съм енциклопедия.
Библията е писана от човек/хора. Нужно ли е обяснение?
Аз пък имам интересно питане. Възможно ли е бог да е едновременно и всезнаещ, и всемогъщ?
в материалния свят енергията има своя материален еквивалент, своя материален израз.
а ти в случая какво разбираш под думата енергия, ако може............
а според теб как се е образувала материята
Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 13:47
А ти какво разбираш под "ако може"? Откъде идва изразът "ако може"?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
това означава например, че аз не ти ЗАПОВЯДВАМ да ми направиш дадена услуга, а те моля ако ти е удобно да ми направиш дадена услуга и не те принуждавам, т.е. това може са се приеме като някакъв израз на уважение към твоята личност и избор, дали да ми направиш дадена услуга или не..
т.е. ако го нямаше това "ако може" то тогава обръщението ми щеше да звучи по-скоро като заповед към теб.
Окей. Ами материята се е образувала от енергията според физичните закони. А енергията е като пластелин - субстанцията, от която можеш да моделираш.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Защото някои християни ми казват, че може да се кръстиш отляво надясно, а други от пъпа към главата. Не сме отбор, просто сме ви опозиция. А материята да се е образувала от вакума е абсолютната противоположност на това материята да се е образувала от материя. За теб вакуум какво е? Не е ли пространство, несъдържащо материални частици?
Въобще не клони към точка Б, точно обратното. Много по-късно след материализирането на енергията се е стигнало до възникването на живот на Земята. Дали спонтанно или не, все е станало по-късно. За мен е по-вероятно да е спонтанно и обясних защо.
Атеист или прагматик зависи как го приемаш. Не съм нито вярваща ,нито атеист , нещо средно,което ме устройва.Имам си свои разбирания за вярата не фанатични, които да налагам на някого.
maDamn
аз не съм атеист,но дори и 7 годишният ми братовчед не вярва в точка Б : )