.

Виж резултатите на анкетата: Кое е по-логично?

Гласували
30. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Точка (А)

27 90,00%
  • Томка (Б)

3 10,00%
Отговор в тема
Страница 4 от 10 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 227
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от playy Виж мнението
    Ако искаш да се образоваш ти препоръчвам книгата на Докинс ,,Най-великото шоу на земята'',но много ме съмнява промития ти мозък,да седне да чете подобна литература.
    Абе струва ли си Доукинс наистина? Аз Ехрман съм чел, Карен Амрстронг някои инцидентни автори тип Джери Коин ама точно Доукинс и Хиченс не съм ги пипвал. Има ли нещо кой знае какво да се чете или просто някакви общи приказки дето са големи новини само за задръстени фундаменталисти?
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Ако ще добавяме още, да отбележа, че шерпите които живеят в Непал на огромна надморска височина, са еволюирали различно от нас и имат уникално кръвообращение което им позволява да оцелеят при ниските нива на кислород. Та така, за еволюцията има много примери...
    Дори и така да е, но те въпреки всичко са си останали човеци, не са се превърнали в маймуни и дори няма изгледи това да се случи, нали.
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 05:58

Мега фен
    Живите организми не са се появили случайно,както ти твърдиш а са в следствие на ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР.
    Естественият отбор служи като механизъм за елиминиране на слабите индивиди в рамките на отделните видове. Това е една защитна сила, която предпазва съществуващите видове от дегенерация. Но освен тази си функция той няма никаква способност или вълшебство да трансформира един вид в друг.
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 05:36

Мега фен

т.е. атеистите вярват в някакви фантастични, забавни филми като Костенурките нинджа и искат да ни ги пробутат.

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Още един пирон в ковчега на ..........йо-хо-хо и бутилка ром.
    "Устройството на клетката и математиката убиха еволюцията." т.е. точната наука уби вашата хипотетична наука.

С уважение,
    научен сътрудник по молекулярна биология: dеfender младши
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 09:37

Абе ти четеш ли кво ти се пише?Естественият подбор не е случайност!Плюс това ако се приеме твоята гледна точка,а именно че Вселената е създадена от Висш Разум a.k.a Господ,тогава питам аз,а него кой го е създал?За да се създаде нещо толкова съвършено като Вселената и въобще живия организъм,самият създател трябва да е още по-съвършен,което води то един парадокс.Така че,теза Б отпада директно и не знам кви са тея учени които твърдят,че биологията е просто начин на мислене,като тя е доказана и е факт,подкрепен с много доказателства,които са обобщени в книгата на Докинс (поради която причина я препоръчах).Има разбира и много други книги,но тази е по-нова и събира множество нови доказателства и експерименти,в подкрепа на Еволюцията.

Мега фен
    Абе ти четеш ли кво ти се пише?Естественият подбор не е случайност!
    Чета, но просто не приемам възгледите на вашата маймунска еволюционна религия. Да, точно така, религия, колкото и да го отричате.

Плюс това ако се приеме твоята гледна точка,а именно че Вселената е създадена от Висш Разум a.k.a Господ,тогава питам аз,а него кой го е създал?За да се създаде нещо толкова съвършено като Вселената и въобще живия организъм,самият създател трябва да е още по-съвършен,което води то един парадокс.
    на този въпрос многократно е било отговаряно.
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 07:26

Мега фен
    Атеисти, искам да треперяте. хихих.

ПП: страх Божи, имах предвид.

милички бунтовниченца, не се съпротивлявайте, срещу Господ се не върви. Бъдете ми мъдрички.
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 07:37

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Тази тема има само един отговор според мен !

http://prikachi.com/images/928/4725928z.png

Извод: едните смятаме, че всичко се е пръкнало от нищото, опозицията смята, че великият им дизайнер, господ бог, е създал всичко, но явно всичкото идва от нищото, както и самият той също идва от нищото !
    Бог е създал вселенското творение от материала, който се е намирал в вселената, това е било някаква изначална субстанция, от която Той е създал електроните, протоните, атомите и пр., а от атомите: молекули, слънца, планети, луни, и т.н.

Значи твърдиш че Бог е създал всичко и преди него не е имало нищо,но сам казваш,че вече е имало някакъв материал,с когото Бог е създал Вселената и т.н.Усещаш ли колко си противоречиш или просто си твърде глупав,за да го осъзнаеш?
    Добре дори и това да е така,защо на твоя Господ му отнема 3 ДЕНА за да създаде Земята,а създава милиарди планета и галактики за ЦЯЛ 1 ДЕН?

Мега фен
    Значи твърдиш че Бог е създал всичко и преди него не е имало нищо,но сам казваш,че вече е имало някакъв материал,с когото Бог е създал Вселената и т.н.Усещаш ли колко си противоречиш или просто си твърде глупав,за да го осъзнаеш?
    Добре дори и това да е така,защо на твоя Господ му отнема 3 ДЕНА за да създаде Земята,а създава милиарди планета и галактики за ЦЯЛ 1 ДЕН?
    не сме казали подобно нещо, преди Бог да се роди (отново) е имало: някаква изначална субстанция, вселената, множеството души, времето като константен период, и "тъмнината"

"В начало Бог създаде небето и земята. А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата(коментар: "водата" символизира изначалната субстанция, от която Бог е направил вселенското творение, а също и множеството от души)." Битие 1: 1-2
    Последно редактирано от npp : 05-05-2012 на 07:53

Мега фен
    нашата НАУКА и нашата енциклопедия на науките Библията, ясно ни казва и ни доказва, че Бог е РАЗУМНО и ВСЕМОГЪЩО същество. Щом това е така, тогава какво те учудва.

Сега ти ще ми обясниш ли вашата безумна теория, как от НИЩОТО се е образувало ВСИЧКО. Нали там всичко ти е ясно. Давай.
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 08:00

Казано да,но доказано?Това че Библията е написана черно на бяло преди няколко века и е спечелила някакъв авторитет на свещена книга,не я прави достоверна,а пък да не споменаваме и факта че е писана от евреи,които са живели в близост до други народи,което и обяснява защо случките в Библията намират еквивалент в местните религии.Дума да не става и за противоречията...въобще колкото и да ти обяснявам ти ще си пееш едно и също,така че няма смисъл от повече аргументи.

ПС:За произхода на Вселената има и други теории освен тази за Големия взрив,така че ако те интересуват сам си потърси източници,аз не съм енциклопедия.

Повече от фен
    Библията е писана от човек/хора. Нужно ли е обяснение?

Аз пък имам интересно питане. Възможно ли е бог да е едновременно и всезнаещ, и всемогъщ?

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нашата НАУКА и нашата енциклопедия на науките Библията, ясно ни казва и ни доказва, че Бог е РАЗУМНО и ВСЕМОГЪЩО същество. Щом това е така, тогава какво те учудва.

Сега ти ще ми обясниш ли вашата безумна теория, как от НИЩОТО се е образувало ВСИЧКО. Нали там всичко ти е ясно. Давай.
    Енергията се е материализирала. Повече обяснения не ти трябват, щото и ти ни представяш толкова.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    в материалния свят енергията има своя материален еквивалент, своя материален израз.

а ти в случая какво разбираш под думата енергия, ако може............
    а според теб как се е образувала материята
    Последно редактирано от defender : 05-05-2012 на 13:47

А ти какво разбираш под "ако може"? Откъде идва изразът "ако може"?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен
    това означава например, че аз не ти ЗАПОВЯДВАМ да ми направиш дадена услуга, а те моля ако ти е удобно да ми направиш дадена услуга и не те принуждавам, т.е. това може са се приеме като някакъв израз на уважение към твоята личност и избор, дали да ми направиш дадена услуга или не..

т.е. ако го нямаше това "ако може" то тогава обръщението ми щеше да звучи по-скоро като заповед към теб.

Окей. Ами материята се е образувала от енергията според физичните закони. А енергията е като пластелин - субстанцията, от която можеш да моделираш.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Окей. Ами материята се е образувала от енергията според физичните закони.
    Ами тогава защо някои атеисти казват, че материята се е образувала от материя, нали сте от един отбор. Например Гандалф4 говореше как материята се е образувала от вакума т.е. материята се образувала от материя.

Твоето твърдени предполага, че ти клониш към точка Б.

Защото някои християни ми казват, че може да се кръстиш отляво надясно, а други от пъпа към главата. Не сме отбор, просто сме ви опозиция. А материята да се е образувала от вакума е абсолютната противоположност на това материята да се е образувала от материя. За теб вакуум какво е? Не е ли пространство, несъдържащо материални частици?

Въобще не клони към точка Б, точно обратното. Много по-късно след материализирането на енергията се е стигнало до възникването на живот на Земята. Дали спонтанно или не, все е станало по-късно. За мен е по-вероятно да е спонтанно и обясних защо.

16/1 спорът е безмислен ...

Мега фен
    16/1 спорът е безмислен ...
    но това не значи, че Точка А е правилната позиция.
    просто има повече атеисти.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    просто има повече атеисти.
    Да, за щастие

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Атеист или прагматик зависи как го приемаш. Не съм нито вярваща ,нито атеист , нещо средно,което ме устройва.Имам си свои разбирания за вярата не фанатични, които да налагам на някого.
    maDamn

аз не съм атеист,но дори и 7 годишният ми братовчед не вярва в точка Б : )

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си