- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кое Твърдение е По-Логично?!
Ето оригиналната карикатура, която гейски мръсно и глупаво извъртя така че да има нещо общо с религия или липсата ѝ (а ако стои зад посланието си го съветвам да остави транспорта, копютрите+интернета и мобилните комуникации, за да не излезе че е мръсен, долен, глупав, тъп, насран лицемер)
http://www.news.com.au/world/church-...-1226320916382
А тази картинка и обясняващата я статия показват че и религиозните (при това ПРАВОСЛАВНИТЕ такива, четеш ли гейски?) са точно това, което обясняват на "овцете" че са атеистите е да даде малко тежест на коментара на рагиолеца. Освен това го подканям наистина да остави тролчето, че само и единствено си проси внимание с фрапиращи изказвания и нищо друго. Както се вижда в момента в който спряхме да му обръщаме внимание за еволюцията започна да цепи простотии и да пуска други глупости с надежда някой да му обърне поне малко вниманийце.
Майната му, само му става приятно като се прави на тъпанар, показал го е стотици пъти. Това цели и това му носи удоволствие, да не му го даваме.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
проблема не е в материалното богатство, но в това че за съжаление последователите на човешката(666) религия не могат да разберат че целта на вярата е да се работи за осигуряването на спасение за всички човеци/одушевени, всеки там застава на светото място за да търси единствено своята си полза и в най-добрият случай също и ползата на други себелюбци/користолюбци като него, докато милиарди човеци/одушевени са в беда и се нуждаят от спасение, на никой от членовете на човешката религия въобще не му пука, и въобще не се трогват така че в тях да се яви и да пребъде докрай Любовта от истинският Господ Бог наричана още Св. Дух, понеже Св. Дух не е нищо друго освен именно съвършена Любов към всички човеци/одушевени за вечно спасение и живот на всички тях, имал съм немалко случаи, в които за мен бе неизбежно да наблюдавам поведението/отношението на немалко духовни служители от човешката религия, и това което мога да кажа е, че, като се започне от най-лошите, които са онези от индисйските вероизповедания/вероучения, и се стигне до най-малко лошите, които са християните, и които досега всъщност не бяха с много по-малко лоши от индийските, всички те въобще нямат любов към човеците/одушевените, но са пълни лицемери, дори достатъчен е фактът, че индийските съдеха цялото човечество за яденето на месо, а в същото време нито отидоха с любов до кланиците за животни за да им обяснят как да убиват животните по безболезнен за тях начин, нито спряха да проклинат и човеците и животните, по която и причина се появиха смъртоносни епидемии като "лудата крава", "птичия грип", "свинския грип", които епидемии покосиха не само немалко хора, но и немалко животни, това е тотално лицемерие, а християните не държаха и не настояваха за спасение дори и когато някой от техните братя или сестри е в беда, спомням си много случаи на болни християни, които си оставаха така през цялото време, и никой не работеше истински за изцеление, а дори и когато техни хора умираха, те още по-малко се опитваха да работят за възкресение на мъртвите, но просто казваха: "ще се видим на небето", продължавайки да гледат само своята си полза, това са едни коравовратни овени и коравосърдечни козища с необрязани вратове и сърца, които демонстрираха най-голямото лицемерие на вселената, дори и когато са медитирали с най-възвишен и дълбок духовен процес, например 70 години с метода на крия-йога, те отново си оставаха без истинска любов към всички човеци, без желание да работят за спасението на всички, даже дори и без правилна вяра в истинският Господ Бог, наричайки тази своя духовност(666) "себереализация", с което те дори сами свидетелствуваха за себе си че са адски себични/себелюбиви/користолюбиви, и обикаляха цялата планета за да проповядват на всички своята наглост, която всячески се опитваха да поставят на светото място, всичката човешка(666) религия се заключава в едно изречение, и то е: "дай да пием и ядем, че утре ще умрем", те, които обърнаха Божията Благодат, която е именно вярата, в свой частен духовен бизнес, те, които замениха истинският Господ Бог с фалшив/лъжлив, и то не само с един идол, но с множество бесове, те, които търсят най-доброто за себе си и никога не биха допуснали някой да им нанесе каквото и да е неприятно за тях нещо, но винаги потапяха цялото човечество в най-голямата мръсотия и им пробутваха най-лошите неща, те, които мислеха себе си за единствените човеци, а считаха всички други хора за недостойни зверове, докато в същото време именно последователите на човешката(666) религия докараха и продължиха да докарват робството под греха за цялото човечество, те, които искаха да бъдат първи в Божието Царство държейки най-голяма неправда, но по този начин всъщност винаги бяха последни, те, които пиеха и ядяха най-голямото блаженство/най-голямата благодат от Небето на истинският Господ Бог чрез незаконен трафик, а в същото време осъждаха най-безпощадно цялото човечество за парче свинско, месо, яйце, риба, за един(-ия) секс, за едната чашка алкохол, и пр. - като дори и за чашка чай, те, които нон-стоп блудствуваха духовно пред идолите си, а в същото време съдеха невярващите/нерелигиозните/неокултистите за идолопоклонство, те, които поставиха мерзоста на запустението на светото място, а в същото време съдеха невярващите/нерелигиозните/неокултистите за грях, след като греха в цялата Библия е именно верческото/духовното беззаконие.....
Последно редактирано от npp : 05-09-2012 на 08:44
Много ме кефи как npp от време на време цепи нещо за ужасяващото число 666, което явно е надарено с някакви трансцендентални качества и окултни значения, ама не знае че се излага като пастор който пърди по време на проповед, защото ИСТИНСКИЯТ номер на "звяра" е 616, а 666 е просто грешка в превода и не се среща в оригиналите
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast#616
Но нищо де, сигурен съм че npp, който по свои думи се е нагорещявал до 200 градуса, избухвал е и го е съживявал Иисус от мъртвите, и който пак по свои думи му се явяват периодично някакви сатанински индийци да му предлагат оргии и да го гледат докато спи има някаква рационализация за смешния си провал.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
мда, когато човек достигне до ниво, уикипедия да му тълкува Библията и в това отношение тя да му бъде пътеводна светлина, значи най-вероятно нещата хич не са розови за този окаян човечец. (приликата с действителни лица и събития е случайна)
Последно редактирано от defender : 05-09-2012 на 09:45
не е грешка в превода, оригиналното число е "666", което е в връзка с две основни неща, първото е, че, както казахме и по-горе, човешката(666) религия извършва незаконен трафик на благодат от Небето по духовен/окултен път, така щото там е възможно да бъдат добивани до една трета или 33% от Небесната благодат, обаче цялата такава благодат на човешката(666) религия е основана единствено на сатанинското царство, ето защо числото на звяра е 666, защото се изтъква сатанинската власт, на която е базирана два пъти по-малката трафикирана част от Небето, т.е. 33.3% от Небесната благодат, която е базирана на 66.6% от сатанинското царство, понеже именно дявола е, който управлява тези 33.3% в човешката(666) религия, така че "звяра" е просто явлението на "тъмнината", което е така да се каже благодатният "бог" на човешката(666) религия, който може да осигури до 33.3% от Небесната благодат на всеки от нейните членове
"И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони. И опашката му(т.е. и множеството от негови(-те) духовници), като завлече третата част от небесните звезди(т.е. от Небесната благодат), хвърли ги на земята(сиреч, за да ги ползва за целите на своето царство на човешката(666) религия);" Откровение 12: 3-4,
"И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена. И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт." Откровение 13: 1-2
другото е, че основният метод на човешката(666) религия е именно "йога", където основното е медитацията в шестата чакра в точката между веждите, която чакра е наричана също и "третото око", ето защо в английският превод на библията king james числото е представено като: "six hundred threescore and six", т.е. 636 (threescore е три пъти по двадесет), поради същата причина е представяно и като 616, защото (трансценденталната) медитация(-та) винаги се извършва само в една единствена чакра, и тя е шестата - третото око
Последно редактирано от npp : 05-09-2012 на 10:01
хахха, хумор и сатира.
особено, как 666 извършва незаконен трафик на 33.3% Небесна благодат през третото око.
Последно редактирано от defender : 05-09-2012 на 10:02
Това е най-старият оригинал, П#115 съхраняван в музей Ашмолеан, в който простичко си пише ΧΙϚ (616). В горният линк линк има предоставени обяснения за използването на 666 вместо правилното 616.
Сега започвайте да храчите по истинският библейски текст понеже ви спори с ересите, въведени от корумпирани политици.
Ех, да можех да стисна сега ръка на Ехрман, че ми показа как най-големите еретици които пикаят по Иисус са всъщност християните...
The Bird of Hermes
сатанинската сила кундалини е прекарвана през основен канал с седем чакри и три основни потока наричани надита(сушумна, пингала и ида), този процес се концентрира чрез съсредоточаване в точката между веждите, която е шестата чакра(третото око) където потока на кундалини се влива отивайки към седмата чакра нататък, всичко това е в основата на механизма на основният сатанински дух наричан вибрационен двигател аум, именно вибрационният дух е звяра(666), това е сатанински дух, който извършва непрестанен трафик до 33.3% от Небесната благодат, понеже в себе си има съвършен сатанински механизъм за непрестанно засмукване и трафициране на благодат от Небето, всяка негова вибрация всъщност представлява едно изпомпване на Небесна благодат, ето защо по време на медитация онези духовници чуват вибрация
Последно редактирано от npp : 05-09-2012 на 19:08
NРР,истинското дяволско число не е 666,а е 712.
Стига овърта,а разкрий пред света тази жестока истина.Ей,Богу,знам,че имаш обяснение за това.
Амин.
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
всъщност относно числото на звяра в Откровение 13:18 превода е сравнително точен, защото наистина основният превод е "666", обаче средната цифра е била представяна чрез някаква буква/дума, която съдържа в себе си двоен смисъл, хем за 6, хем за 3 или 1, затова досега е било представяно като 666, 636, или 616
Последно редактирано от npp : 05-09-2012 на 10:27
Мда, определено ще се доверя на превода на някой (отделно че 660 просто не е равно на 666) който нито е учил гръцки като мен, нито е един от експертите които са го превеждали. Определено ще взема мнението на някой който му се явяват сатанински магове през нощта да го вдигат от леглото и индийски магове да му предлагат звездички, оргии и ендорфинчета, и който е избухвал като бомба понеже е медитирал и Иисус го е съживил... или е перко.
The Bird of Hermes
на мен пък ми е интересно това, когато npp, веднъж беше казал, че Бог по някога му е откривал послания, които дори и в Библията не ги пише. npp може ли ако ти е удобно да ми разкриеш някое по-интересно послание, което си получавал. Просто проявявам неудържим интерес. Моля.
Последно редактирано от defender : 05-09-2012 на 11:23
На мен пък ми е интересно това, когато ти самият, веднъж беше казал, че нямаш никакви доказателства за съществуването на йехова, но се доверяваш на "Православните отци", а след това започна с някакъв небивал авторитет и желязна ръка да ги разделяш на "прави" и "еретични" по своя фриволна преценка, базирана на това дали мненията им съвпадат с твоите виждания за света (в конкретния случай еволюцията). Гейски, може ли да ни разкриеш в какво толкова се крие този гигантски твой авторитет че се издигна над ниво на патриарх чак, та да съдиш кой крив и кой прав само по твой кеф?
The Bird of Hermes
не помня такова нещо, може би си интерпретирал думите ми по недобър лукав начин.
нямам авторитет, нямам желязна ръка, не искам да ме слушате. Правете си каквото ви душа сака.
щом се различават от православието естествено е да ги квалифицирам като еретически,
няма своя "преценка", няма "виждания", истината е само една - просто трябва да я приемеш.
нямам авторитет, призовавам всички да ми се смеят.
простете ми!
Последно редактирано от defender : 05-09-2012 на 12:09
Значи това долното изказване не си го правил така ли? (жива и здрава да е сърч функцията)
Брей, а колко самоотвержено и агресивно преди определяше по своя преценка половината православни християни като еретици. Тц, тц, тц.
The Bird of Hermes
Ох, сладур, не си толкова важен че да седя 1 час да ти търся простотията. На "видели" излезе (мислех и че има "блажени" ама съм грешал), 2-3 минутки с ctrl+f беше от края на темата мнението.
Та след като сме разнищили това как ще обясним поредната си лъжа, тролчо малък?
Хем на сляпо се доверяваш с цел лична облага, хем и храниш ръката която трябва да ти я даде. Тц, тц, тц
The Bird of Hermes
каква лъжа,
от израза, които съм казал, не виждам лъжа.
правиш някакви интерпретации, слагаш ми в устата, че уж какво съм бил искал да кажа и после казваш лъжа.
Последно редактирано от defender : 05-09-2012 на 14:20
Мда:
(Питам те имаш ли обективна причина да приемаш християнството или на сляпо, с надежда за облага го приемаш)
Ти: "Не съм видéл бок, но ако повярвам така ще ме вкарат у райо."
Лъжльо пръдлив, дребен. Достатъчно ясно се вижда за всички на които им пука (ако има такива) какво е положението. Ако все пак просто си казал 100% обратното на това което си имал предвид моля, заповядай - кажи какви доказателства имаш че да третираш християнството по-различно от исляма, юдаизма, будизма, бахаи, шинто, митраизъм, мормонизъм, уика и тн.
The Bird of Hermes
“Понеже от създанието на това, което е невидимо у Него, сиреч Неговата сила
и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така
щото, човеците остават без извинение. Защото, като познаха Бога,
не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се
чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи"
"Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице
сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат. А сега остават тия три: вяра, надежда,
любов;"
"И ще Ме потърсите и ще ме намерите, когато Ме потърсите с цялото си сърце.”
Кой бог? Що да не четем корана примерно?
Да не говорим че аз не виждам нищо божествено в нас - цялата планета сравнена с космоса е по-малка отколкото един атом е по-малък от самата Земя. От цялото време в което е съществувала вселената ние съществуваме по-малко от eдно процентче. Хората са 99% шимпанзе генетично. Всички създания са направени така че да серат гадни лайна и от същото място от което пикаят да се чукат и да се раждат. Прекарваме половината си съществуване в състояние в което не функционираме (сън). Самото ни съществуване може да се прекрати само ако не дишкаме минутка-две, камо ли ако бъдем лишени от храна, вода, сън, подходяща темература, повреда в органите, болести. Имаме гигантски капацитет за страдание, който други видове нямат.
Освен това въпросният създател ако го има трябва не само да е некомпетентен и/или зъл, но и трябва да е създал болестни състояния някои от които - те убиват aко не си вкараш лайно от друг човек в гъза, те убиват ако не се оперираш понеже си роден без дупка на гъза, те обричат на меко казано странно битие понеже си роден с опашка или цепната на две пишка, позволяват на жена да роди дете без мозък и какво ли още не.
Това не е божествено, това е тотална тъпанарщина. Щом може да се види нещо което да се оправи значи не е божествено, а преебано. А щом не само може да се види такова преебано нещо, но и да се направи такъв списък какъвто направих току-що, при това почти без да навлизам в подробности и едва, едва да зачекна най-горния слой на повърхността на връхчето на айсберга от осрани глупости за които знаем то остава само и единствено да се смеем на такива пикливи, омазани с лайна, спермоядци като тебе, които сляпо цитират доказани за грешни и писани от корумпирани политици книжки с приказки за селяни.
The Bird of Hermes
няма такъв автор на книга от Библията, който да е писал единствено цитати от друг(-и) библейски автор(-и), но всички те са писали нови книги с нови думи, като тук-таме се среща по някой-друг цитат, например както в книгите на Новият Завет се срещат малко цитати от стария
всички истински Светии, които свидетелствуват Словото, правят това с нови думи/обяснения, а когато вярващи само четат и цитират Библията, но без да свидетелтвуват Божията Истина с нови думи, това е признак за наличието на неправилна вяра или най-малкото на маловерие, но както вече казахме и по-горе, папагалщината не е присъща на истинските Светии, понеже Бог е Любов, а в това отношение любовта няма нужда от наука или наизустяване, (но) достатъчен е нейният съвсем естествен израз
Последно редактирано от npp : 05-09-2012 на 19:00
Ти си пълен идиотЕдинствената причина за съществуването на библията е да заблуждава глупаци като теб. Да не говорим и че най-вероятно не си чел въпросното книжле тъй, като си получил припадък при вида на около 1500-те страници.
Предполагам че подобна информация ти е неизвестна: Никейският събор, свикан от Константин през 325 г.от н.е. решил какви книги да бъдат включени в Новия завет. Другите били анатемосани заедно с онези, които твърдели, че документите са автентични. Кирил от Йерусалим /315-386 г./ заявил в духа на догмата: “Има само четири евангелия в Новия завет, а останалите са фалшификати и са опасни…”
Но дори канонистичната цензура и угодливите преписвачи са оставили несъответствия в четирите синоптични евангелия. В това на св.Йоан има такъв пасаж: “Край кръста на Исус бяха майка му, нейната сестра, Мария, съпругата на Клопа, и Мария Магдалина. Когато Исус видя майка си и до нея ученика, когото най-много обичаше, той каза…” Явно не иде реч нито за Петър, нито дори за младия Йоан. Изследователи отбелязват поне пет епизода от Евангелието на Йоан, които съвпадат с гностичните текстове. И най-силният е, че обичаният ученик без колебание вярва във Възкресението, а Петър и останалите ученици не го разбират.
"По-голямата част от онова, което знаем – или което си мислим, че знаем – идва от четирите евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан. Но какво представляват тези писания? Не съществуват абсолютно никакви исторически данни, че който и да било от четиримата автори – ако въобще са конкретни личности – е чул словата на Исус със собствените си уши."
В живота такива неща не могат да се случат. Ако това ще ви успокои, ги възприемайте като метафора. В края на краищата религиите по определение са метафори: Бог е блян, упование, жена, присмехулник, баща, град, дом с много стаи, часовникар, оставил прекрасния си хронометър в пустинята, някой, който ви обича и дори, противно на всяка логика, небесно същество, което се вълнува само от едно – футболният ви отбор, войската, фирмата и бракът ви да пребъдат и да процъфтяват, и да възтържествуват над всичко, което е срещу тях.
Нийл Геймън, Американски богове
П.П. Поствам си и малко готина музика без никаква връзка с темата: Grip Inc - Pathetic Liar