.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Химия (7 клас)

Може ли някой да ми даде списък с термините по химия, които трябва да учим в 7 клас? Моля ви спешно ми трябват :X

Голям фен Аватара на BluE_s
    Град
    Неизвестно...
    Термини?!?

Фен Аватара на betunka
    Град
    Vidin :P
    Цитирай Първоначално написано от BluE_s Виж мнението
    Термини?!?
    по химия не знам да има термини.. търси в учебника, въпреки, че поне в моя има предимно уравнения..
    Don't let go
    don't run away love
    still got feelings you are my passion
    don't let go
    don't run away love.
    You are the one for me.

ем много са- валентност , фенол - фталейн , лакмус , основи , кисилини , соли , хлориди , основни хлориди , основни хидрооксиди , отностителна атомна маса , неметал , метали , електронна обвивка , периодична система на хим.елемнт. , халогенна група , халогени , | алкална група , || алкална група , ||| алкална група , |V алкална група , V алкална ( и така нататак ) , НаОН ( натрива основа ) НС| ( солна киселина ) и много много други, Йонен строеж , Молекулна отностителна маса , pH , H2O , HCl , Fe3O4 , E27 , E93 , NaOH + HCl -----> NaCl + H2O , MgO2 , Li2O , 2KBr + Cl2----> 2KCl + I2 .......... и още много много други , химията в 7 клас е много богата с много материал, да се похваля аз имам 5 по химия хихи ;д !!

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    ^ Това по-скоро е като съдържанието на учебника. Всичко се учи с времето си, а материала в 7 клас е от лесен, по - лесен. В момента изучавате нещата от горе, както се вика, а не подробно. Само за да добиете някаква представа. Особено за групите в 7 клас не се учи кой знае какво, а само какви са елементите там (метали или неметали), а за халогенната група не си спомням да се изучава в 7 клас, ама както и да е. Фенолфталейна лесно ще го запомниш, както и лакмуса. Валентността също е лесна, само трябва да го схванеш.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си