- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Притеснителност
Да, бе, умирам си да се заяждам с теб.Просто подобни статии/книги/материали много ме дразнят. Естествено, че е по-лесно. Но не е истинско. Така хората не си помагат. Даже напротив. Това да избереш лесният начин....Означава, че не би положил усилия за самият себе си. И какво е това харесване към себе си, ако дори не си готов да си помогнеш?
Не знам дали съм интроверт. Не бих се определила, нито като екстроверт, нито като интроверт. Смятам, че това е само една теория на Юнг с която аз не искам да имам общо. (Даже мисля, че повечето му теории са написани едва ли на напук на Фройд) И все пак нали интровертите се интересуват повече от вътрешният си свят, отколкото към външният/материалният? Това не би ли улеснило да открият грешките си, минусите си и слабите си места? Човек, който знае какво не му е наред, а не прави нищо (осен, примерно, да се оплаква) не се нарича интроверт, а мазохист, в най-добрият случай слабак. Това да живееш във вътрешният си свят, но да не искаш да го направиш приятен за теб? По дяволите, нелогично е. И е още по-нелогичен съветът да се правиш, че го харесваш.
Но до тук с интровертите. Не съм озаглавила предишните си постове "Съвети към интровертите". Нека ги четат хора, които не се определят по подобен начин.
Смятам, че всички сме глина. Някои се моделират сами, а други оставят хората и вятъра да ги моделира. Познайте кой е по-добре накрая.
И аз мога да дам себе си за пример. Бях притеснителна,несигурна, изградих непукизъм. Хубаво. Обаче вече, когато не ми пукаше за мнението на другите, несигурността все още си я имаше. И тя не беше свързана с външният свят/хората. Беше свързана с мен. И осъзнах, че си има причини да я има. И когато поработих над причините изчезна. Ако просто си бях затворила очите и се бях насилила да се харесвам...Нищо нямаше да се получи. И това е много елементарно заключение до което може да се достигне. И я ме виж сега, да не ми е зле?
И до тук какво разбрахме? И на двамата не ни е зле, макар че сме използвали различни методи. Това е наистина прекрасно. Много се радвам за нас. Обаче ще видим след време какво ще стане. Защото твоето ми звучи, като "Ако си алкохолик се моли на бог и почакай чудото да стане." И това не е заяждане, поне не и към теб, не е лично, а е към тази и сотитиците други подобни статии и цитати от книги.![]()
Квото и да е, надали някога ще тръгнем да заговаряме рандом баби на улицата. :Д
А само да уточня за Боряна: формулирала е тъпо темата и всички решихте, че е срамежлива, а тя всъщност изобщо не е. :Д Което трябва да ви доведе до заключението, че говори за друго.![]()
Ако прегърнеш 4 567 момчета притеснителността ти ще се изпари![]()
ПП:и трябва да не изкарваш вече 5 по български =/
Creative Technologie
Винати трябва да помниш, че "ONLI GOT KEN DJADJE U!" (дори може да си го татуираш, за да не го забравяш);д
Не е особено сложно - излизай повече навън, с различни хора...не влизай във форума, той е меката на асоциалното поведение. :Д