.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 33

строги родители

Здравейте аз съм на 13 години лятото ще направя 14.Наистина се нуждая от помощ защото родителите ми са страшно строги.Това е защото баща ми е арабин а майка ми е българка.
    В момента живея в Англия.И лятото ще се прибирам,но вече нямам такова желание ,защото баща ми ще идва с мен а майка ми ще остане тук.Проблемът е че той иска да съм типичното арабско момиче.Но аз не мога защото живея в различна среда.И ми е казал че ако искам лятото да се прибера в България трябва да спазвам правила:
    1.Без разголени дрехи ( под разголени дрехи той има предвид потник без презрамки , рокли,поли и къси панталонки)
    2.Без да излизам с момчета дори да сме само приятели
    3.До 8 часа навън
    4.Трябва задължително да познава момичетата с които излизам, защото си мисли че ако пушат или си имат приятел и аз ще стана такава.
    5.Ако излизам да не ходя на кафе ,защото си мисли че ще пия алкохол и съм прекалено малка за да ходя на кафе.
    Моля ви дайте ми съвети какво да направя защото се чувствам много гадно.Вече съм 1 година в Англия и искам като се прибера да си изкарам много хубаво.

Мега фен Аватара на Зайче..
    Опитай се да поговориш с него. Покажи му, че вече не си малкото му момиченце и трябва да ти дава нужната свобода. Пък и ти не си напълно арабка и доколкото разбрах дори не живееш там. И аз съм на 13 /края на лятото ще навърша 14/, обаче не ми правят проблем за нито едно от горе споменатите "правила". Та с една дума - говори с него!

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Това не опира до възраст, а до принципи и вярвания. За арабите това да се разголваш е недопустимо. Това, което баща и иска от нея, като арабин, е напълно разбираемо, и не е защото "тя му е малкото момиченце", а защото така са го възпитали и в това вярва.

Авторке, не мисля че ще можеш по някакъв начин да му промениш мнението/вярванията.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Дриймърче, точно това бях тръгнала да пиша, но си ме изпреварила. И аз не мисля, че ще успееш да му промениш вярванията, опитай да говориш с него или с майка ти, но не очаквай нищо.
    Everything changes, but beauty remains ...

emi twa e problema che predi da doida v angliq maika mi mi napylni glavata s prostotii kaza mi che toi shte se promeni i che samo da otida v angliq vsichko shte byde nared. a az doidoh tuk pyrvite 3 meseca vsichko beshe nared i izvednyj toi zapochna da mi kazva kakvo da si oblicham i taka natatyk a az bqh okolo godina i neshto bez tqh smsl jiveqh v bg s baba mi i dqdo mi i ne bqh mnogo poslushna i qvno zatova toi e prekaleno strog s men i iskam da mu dokaja che sym se promenila i moje da mi imat doverie no neznam kak a ako govorim za maika mi tq izobshto ne beshe takava a sega se promeni i zapochna da stava kato nego ..

Град
    София, България
    Пиши на кирилица. Тя е задължителна.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Това не опира до възраст, а до принципи и вярвания. За арабите това да се разголваш е недопустимо. Това, което баща и иска от нея, като арабин, е напълно разбираемо, и не е защото "тя му е малкото момиченце", а защото така са го възпитали и в това вярва.
    Така е, обаче все си мисля, че тя като не живее в Арабска страна би успяла да склони баща и да и дава повече свобода.. :д

Град
    София, България
    Нъц *клати глава* Няма да успее.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Вярата не се променя с местожителството.

Ние имаме арабско момиче в курса в унверситета. Уникално добричка и търпелива е, много принципна, носи си забрадката и спазва всичките традиции. То е до възпитание. Ако баща ти възприема, че разголването, гаджетата и тн. правят една жена нечиста, няма да си смени мнението просто, защото си в Англия.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на Anonys
    Това е живот.. Какво да ти кажа. Знам, че се срамуваш, но все пак трябва да го превъзмогнеш, защото все пак си е арабин, а те са такива. Аз мисля, че той ще ти даде едно възпитание, което 80% от българите го нямат, и ти един ден ще се гордееш с това. Послушай ме

Мега фен Аватара на draid
    Не че е лъжа, че си малка и особено нещата с притеснението за пушене и пиене са си абсолютно нормални. Да не говорим , че по български закон, нямаш право да си навън след 22:00, така че и часа е напълно разбираем. Обаче не си мисли, че нещо ще се промени в отношението му, особено по повод на обличането. Това е начин на възпитание и трудно би се променило от негова страна.

Познавам това момиче и докато си живееш в Бг беше доста разпусната, пушеше, хоедше по купони, хващаше се всеки, ходеше много разголена за възрастта си т.н. И мисля че баща ти с право ти е казал това ;;щщщ

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не че е лъжа, че си малка и особено нещата с притеснението за пушене и пиене са си абсолютно нормални.
    Е, като се притеснява съвсем да не я пуска да ходи на кафе ли? Ми не е много голяма все пак, обаче другите като ходят е кофти да не я пускат /принципно казвам/. Това дали да пие и пуши или не са неща, които тя сама преценява и като не я пускат да мърда от тях не могат да я спрат. Като реши да пуши и да се напива може да го прави на училище /примерно да избяга от училище и така/ и от там ли ще я спрат? Не мисля, че е правилно това държание от страна на родителите. За другите неща съм съгласна, обаче да не пускаш детето си да излиза е отвратително. И да, знам че ще кажете "ма ти кв'о знаеш на 13 години кое е правилно и кое не" де факто мога да асимелирам нещата и да разбера като наблюдател, че това е глупаво.. :д

anonymous708973
    Guest
    Искрено ти съчувствам. Майка ти ти е направила адски лоша услуга, омъжвайки се за арабин. Единствената ти надежда е да си намериш университет или колеж възможно най-далеч оттам и да се надяваш да не се опитва да ти определя бъдещия съпруг.
    Идвай си в България и излизай. Той не може да знае дали ходиш на кафе или дали има момчета в компанията. Запознай го с приятелки, а ако поддаде, покани няколко момичета и едно момче вкъщи, за да види баща ти, че няма да те изяде.

Град
    София
    На 13 никой нормален родител, който поне малко му пука, няма да си каже: Е, пушенето и пиенето си е нейно решение!

На 14 съм яла един от общо 2та шамара през живота ми точно заради нещо такова и се радвам, че е така.

Вярно, че сега карате по-тежки пубертети от нас (най-общо), но яко се изхвърляте понякога. Не сте големи. Набийте си го в главите най-накрая. Порастването не значи да са ти напъпили цици. Значи, че си поел отговорности. Те те правят зрял човек. Лапета на по 12-13, които след даскало, след като са избягали от 3 часа, се пльосват пред компа и пушат цигара след цигара, обсъждайки с Мимето в коя детска дискотека ще е следващото "разбиване", докато чакат мама да сготви, не са големи. Без значение на какви токчета се катерят.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен
    Град
    Earth...
    Родила си се такава и няма промяна. Най-много да те утрепат за неспазване на традициите...

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Родила си се такава и няма промяна. Най-много да те утрепат за неспазване на традициите...
    Хахаха, това ме разби !! Ю
    По темата: SisiStrange е права. Даже и на 16 години да станеш той пак ще се държи с теб така. Просто това са им традициите, пък и както казах по-горе, мисля че ще получиш по-добро възпитание. Мислиш ли, че нещо ще стане като ходиш с къси панталонки и "сутиен" по улицата ? Няма да ти казвам какво си мислят момчетата (от моя гл.точка). Ако искаш да си "поредната", твое си решение

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Anonys Виж мнението
    Хахаха, това ме разби !! Ю
    както казах по-горе, мисля че ще получиш по-добро възпитание. Мислиш ли, че нещо ще стане като ходиш с къси панталонки и "сутиен" по улицата ? Няма да ти казвам какво си мислят момчетата (от моя гл.точка). Ако искаш да си "поредната", твое си решение
    Какво си мислят? Като е 40 градуса лятото да тръгна с дълъг ръкав и дълги дънки ли? Ако според теб това прави някоя жена "поредната", вземи си хвани един мъж, чиста работа.
    И какво по-добро възпитание ще получи?! Да й минат младините в ограничения и забрани. Да, в момента е малка за такива неща, но като стане на 18-19 ще бъде същата работа, а тогава е абсурдно родителите да ти се месят до такава степен, че да ти забраняват да носиш рокли, поли и т.н.

Както каза PinkPan7her
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Искрено ти съчувствам. Единствената ти надежда е да си намериш университет или колеж възможно най-далеч оттам и да се надяваш да не се опитва да ти определя бъдещия съпруг.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Като не си била послушна при баба си и дядо си, а искаш да си върнеш доверието му, ще следваш това лято неговите правила. Прибирай се в 8, недей да пиеш и да пушиш и се дръж прилично. 1-2 месеца търпение и благоприличие могат да възстановят мнението му за това, че си добра и отговорна. Що се отнася до дрехите и без поли и къси панталони можеш да минеш. Обличай си блуза над потниците и тениските, а когато ти стане горещо я свали и си я преметни през раменете. Не е чудо голямо и да го запознаеш с приятелките си. Драма няма. Въпросът е как ти възприемаш и тълкуваш нещата.

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Какво си мислят? Като е 40 градуса лятото да тръгна с дълъг ръкав и дълги дънки ли? Ако според теб това прави някоя жена "поредната", вземи си хвани един мъж, чиста работа.
    И какво по-добро възпитание ще получи?! Да й минат младините в ограничения и забрани. Да, в момента е малка за такива неща, но като стане на 18-19 ще бъде същата работа, а тогава е абсурдно родителите да ти се месят до такава степен, че да ти забраняват да носиш рокли, поли и т.н.
    Виж сега, тя самата каза, че не е била послушна и т.н. Ходи на кафе etc. Знам какви са момичетата на нейната възраст и знам също, че тя не ходи с тези къси панталонки само и единствено заради жегата. С "поредната" малко избързах, защото не я познавам. Пък и на 18 години тя вече ще е пълнолетна, следователно ще може да сложи край на този ужас. Тя не е в Арабия, това означава, че законите не са като бащиното й мислене. На 18 си пълнолетен и законите могат да те защитят.
    А за облеклото - поговори с него, изложи фактите, кажи му как се обличат другите, къде ходят, какво правят, кажи кое е нормалното за българите и кое не е.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Авторке, какво за теб е да си изкараш "много хубаво". Без да разбера това, не мога да дам мнение.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от In*The*Face Виж мнението
    Като не си била послушна при баба си и дядо си, а искаш да си върнеш доверието му, ще следваш това лято неговите правила. Прибирай се в 8, недей да пиеш и да пушиш и се дръж прилично. 1-2 месеца търпение и благоприличие могат да възстановят мнението му за това, че си добра и отговорна. Що се отнася до дрехите и без поли и къси панталони можеш да минеш. Обличай си блуза над потниците и тениските, а когато ти стане горещо я свали и си я преметни през раменете. Не е чудо голямо и да го запознаеш с приятелките си. Драма няма. Въпросът е как ти възприемаш и тълкуваш нещата.
    Къси панталони не съм слагал от над 10 години, било то при 30 или 38 градуса. Не знам как реши, че задължително трябва да си с къси гащи с размера на боксерки за да ти е добре.....

Град
    София
    Е, стига де, мъжките няма как да го разберете. Момичетата сме суетни същества и колкото и да седнете да го отричате, това ви харесва в нас. И моя приятел ми се смее като кажа, че искам да си купя нещо ново, а гардероба ми прелива, но и той обича като се появя с нова рокля и може да си ме разхожда по улиците с гордост.
    Айде да не са къси панталонки, макар че защо не? К*рвенско ли ви се види наистина едно момиче да сложи къси панталонки? Аз така си ходя на планина, за да се изпека. Чудо голямо.
    И без панталонките, всяко момиче и е хубаво да се издокара в рокля, в някое потниче, полички... Ми доставя удоволствие.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Е, стига де, мъжките няма как да го разберете. Момичетата сме суетни същества и колкото и да седнете да го отричате, това ви харесва в нас. И моя приятел ми се смее като кажа, че искам да си купя нещо ново, а гардероба ми прелива, но и той обича като се появя с нова рокля и може да си ме разхожда по улиците с гордост.
    Айде да не са къси панталонки, макар че защо не? К*рвенско ли ви се види наистина едно момиче да сложи къси панталонки? Аз така си ходя на планина, за да се изпека. Чудо голямо.
    И без панталонките, всяко момиче и е хубаво да се издокара в рокля, в някое потниче, полички... Ми доставя удоволствие.
    E добре, аз съм момиче и също не мисля, че е кой знае каква драма да не облича къси поли и панталонки. А и определено има разлика между къси и къси, защото има и такива които изглеждат много к*рвенско. Като иска да си върне доверието на баща си ще се прежали.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Драма е, защото няма никакъв смисъл това да й бъде забранявано. Лятото, в бг, всички ходят така, тя няма да е изключение и няма да изпъква.
    Ако на мен някога ми бяха поставяли такива ограничения (родителите) , то сега изобщо нямаше да комуникирам с тях.
    За пушене и пиене, окей, ама тва с кого да излиза и как да се облича - изискванията минават някои граници.
    И се сещате, че накрая момичето като види свобода, в един момент, ще си навакса рязко всичките години "затвор", а това ще е опасно вече.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове