- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- МАТУРА 2012 - Български език и Литература ! ! !
Здравейте, тук можете да питате всичко, което е свързано с матурата - проблеми с правопис,пунктуация,лексик а;проблеми с авторите,техните произведения и така нататък. Аз имам един въпрос към вас;" Според вас кой автор ще се падне на 41 въпрос " ? Честно казано според мен е или Христо Ботев или Елин Пелин ! Кажете вашите мнения![]()
Смирненски,Димов.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Предчувствам, че ще е Йовков.
Аз имам молба: Някой има ли списък с героите на всяко произведение и ако да, може ли да го публикува?
Хора от даскалото сънуваха, че ще е Йовков :Д:Д
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Яворов
Аз искам Ботев или Железният светилник.![]()
всъщност ми е все тая,не мога да ги пиша тия неща без това.
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Искам Зимни вечери, Хр. Смирненски.![]()
ето това намерих аз
http://pisalka.eu/?p=488
Да обичаш , значи да си луд със здрав разум...
кво толкова го мислите какво ще се падне. Гледайте да завършите просто![]()
иначе аз съм се подготвил вече психически да влизъм в бисерите и пожелавам един мъжки полов орган на матурите и теа които са ги измислили.
И около мен се говори за Ботев - имало някакво честване уж и имало голяма вероятност да го изтеглят. Оо
Ако е така, ще съм много щастлива.
Ще съм доволна и на Яворов и Йовков.![]()
na maturata po bel she fana minimum 5.60 shot sam mn highskill ama drugata matura nz kak she q izbutam
Ако се падне Ботев, ще крещя от радост. Дано е той. Да се падне стихотворението "Майце си" и темата да е Самота и отчуждение. И 30-те ми точки са в кърпа вързани... Ще се радвам да дадат и Багряна. Тя е също много лесна за писане. Йовков вече се е падал на двете матури от 2008 и 2011. Стига вече с него. Само се моля да не е роман..нито Димов или Талев..Тогава вече ще падна и ще умра....
Не съм написала и една тема, и граматиката ми е зле, на пробните имах +- 5.40, може са седна след 2 дни да погледна някакви работи.
Матурите са много тъпа работа.
Безумно тъпа.
Малко ли предварителни + редовни изпити имат хората, та и държавен, задължителен по БЕЛ.
То го изкарват всички катили, неграмотните даже хващат четворки.
Не виждам смисъл, наистина.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
http://zamatura.eu/proizvedeniq
всички произведения, които могат да се паднат на 41ви въпрос
Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!
-------
Where did my cookie go? O.o
Само да не са Ботев и Вазов, не ми харесват, с тяхното творчество нещо не ми се получава ...
Славейков(ите) винаги са ми били някакви безлични, може би, защото всеки път се чудя кой кой е.
Багряна е благодатна, Елин Пелин и Йовков са супер, Вапцаров е приятен, може доста да се пише по него.
Димчо Дебелянов не ме кефи, а Яворов предполагам, че е добре, там сам съм си виновен, че не знам, но преди матурата ще го припомня : ) !
Защо не Ботев? И той е як..там да разтягаме локуми за свободата, самотата и др. Ако се падне Славейков, нека поне да е "Ралица". Багряна е супер..и аз съм за нея. Йовков вече много пъти са го давали...малко ме съмнява пак да го дадат.. Дано да е някой лесен за писане автор...Да не ни забият с нещо..
Аз много исках Дебелянов. Но и Далчев не беше зле. Матурата миналата година беше повече от елементарна. На нито един въпрос нямах колебания. Дано и тази година да е така. Успех на всички.
Мисля, че ще е Ботев.
Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]